Tags: , ,

Διανομή τροφίμων στο Δήμο Κιλελέρ

Ο Δήμος Κιλελέρ ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας με ονομασία «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»,  συμμετέχει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD). Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων και ειδών καθαριότητας στους 195 ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του ΤΕΒΑ που είναι ταυτόχρονα και ωφελούμενοι του προγράμματος  «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)», ενώ 401 είναι τα συνολικά άτομα των οικογενειών που ωφελούνται από τέτοιες ενέργειες.  Παρών στη διανομή ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αχιλλέας Χατζούλης,  ο Αντιδήμαρχος Αρμενίου – Κιλελέρ Γιάννης Μπακαλόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου από το «Βοήθεια στο σπίτι»,  το Κέντρο Κοινότητας  και εθελοντές.

Tags: , ,

Αίτημα για Ένταξη Θεματος Ιπποκράτη στο Δημοτικο Συμβουλιο

ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

Θέμα προς ένταξη στην ημερήσια Διάταξη του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου

 « Απαλλοτρίωση των ΚΧ 885 Α και ΚΧ 917 Γ και /ΟΤ 917 Β ΚΦ στην συνοικία Ιπποκράτη».

Κ. πρόεδρε,

Από το 2017 η δημοτική αρχή του κ. Καλογιάννη που έχει τη στήριξη των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΛΑΕ, κ.α. με την σύμφωνη γνώμη και των άλλων (πλην Λαϊκής Συσπείρωσης) «γαλαζοπράσινης απόχρωσης» παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου των κ.κ. Καραλαριώτου, Τζανακούλη, Νασιώκα, Διαμάντου, έχει προχωρήσει σε βιομηχανία αποδεσμεύσεων κοινόχρηστων (Κ.Χ.) και κοινωφελών χώρων (Κ.Φ.) σε όλη τη Λάρισα, με πρόσχημα τις δικαστικές αποφάσεις άρσης της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης και την επίκληση οικονομικής αδυναμίας εγγραφής στον προϋπολογισμό του δήμου των αντίστοιχων ποσών που αφορούν στο κόστος των απαλλοτριώσεων. Πρόκειται για χώρους που προορίζονταν για πλατείες, σχολικές μονάδες, λέσχες πολιτισμού, παιδικούς σταθμούς, αθλητικά κέντρα, κτλ.

Με βάση τα παραπάνω απειλεί να αφήσει τον Πέρα Μαχαλά (συνοικία Ιπποκράτη) χωρίς πλατεία και λέσχη πολιτισμού, καθώς προτίθεται να προχωρήσει σε  άρση της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης σε τμήμα του οικοπέδου Κ.Χ. 885 Α  (έναντι των σχολικών κτηρίων των 10ου Λυκείου- Γυμνασίου και 27ου δημοτικού σχολείου) και των πέριξ αυτών οδών Κορδάτου και Ηρακλειανού, όπως και της ανωνύμου οδού του  Ο.Τ. 885Γ. Επίσης δεν έχει προβεί σε καμιά ενέργεια για το ακίνητο ΚΦ 917Γ – ΟΤ 917Β που περικλείεται από τις οδούς Ερμογένους, Χρηστομάνους, Ρηγίνου και Ηρακλείτου. Τα παραπάνω ακίνητα είχαν δεσμευθεί από την δημοτική αρχή Λαμπρούλη το 1980 για τη δημιουργία πλατείας– παιδικής χαράς – πολιτιστικού κέντρου.  Με ευθύνη των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που ακολούθησαν, ο χώρος αυτός δεν απαλλοτριώθηκε και έτσι μετά το πέρας του χρονικού ορίου της 15ετίας που προβλέπει ο νόμος και ύστερα και από την προσφυγή των ιδιοκτητών στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Λάρισας, οι χώροι αποδεσμεύτηκαν νομικά.

Όλα αυτά την στιγμή που και η σημερινή δημοτική αρχή Λάρισας μέσω της «έκθεσης αξιολόγησης» της, παραδέχεται ότι ο Ιπποκράτης, όπως και άλλες λαϊκές συνοικίες της πόλης, έχουν από τους χαμηλότερους συντελεστές (9,07%) σε κοινόχρηστούς (Κ.Χ.) και κοινωφελείς χώρους (Κ.Φ.) σε σχέση με την έκταση της συνοικίας. Ενώ την ίδια στιγμή αν εξετάσει κανείς το σχέδιο πόλης διαπιστώνει ότι αυτή η περιοχή της πόλης, όπως και άλλες αντιμετωπίζουν σημαντικούς φραγμούς επικοινωνίας και σύνδεσης με την υπόλοιπη πόλη εξαιτίας της φυσικής θέσης τους  (αντιπλημμυρικό ανάχωμα).

Παρόλα αυτά ο χώρος δεν θεωρήθηκε ούτε και από τη σημερινή δημοτική αρχή του κ. Καλογιάννη πρώτης προτεραιότητας, αντίθετα όπως φαίνεται στα σχέδια είναι να απαλλοτριώσει μόνο τα 5 στρέμματα για την κατασκευή πλατείας από πόρους που ευελπιστεί να πάρει κάποια στιγμή στο μέλλον από το πράσινο ταμείο. Ενώ σε τμήμα του ακινήτου (2 στρεμμάτων περίπου), που προβλέπονταν η κατασκευή πολιτιστικού κέντρου, δεν δεσμεύονται να το απαλλοτριώσουν ούτε ο σημερινός δήμαρχος κ. Καλογιάννης, ούτε η υποψήφια δήμαρχος με τη ΝΔ κ. Καραλαριώτου.

 

Επειδή λοιπόν το θέμα που ανακύπτει για μια από τις πιο υποβαθμισμένες σε κοινόχρηστους χώρους συνοικία της πόλης είναι σοβαρό, ζητάμε να ενταχθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη του επόμενου δημοτικού συμβουλίου ώστε να συζητηθεί ολοκληρωμένα και να παρθούν αποφάσεις.

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι

Κρίκης Πέτρος

Παζιάνας Γιώργος

Tags: , ,

Επιτυχίες για την Ακαδημία του Π.Α.Σ ΠΗΝΕΙΟΣ

Στα Τρίκαλα αγωνίστηκαν την Κυριακή 24 Μαρτίου οι μικροί αθλητές του Π.Α.Σ ΠΗΝΕΙΟΥ, σε διασυλλογικό αγώνα ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκε από τον Π.Σ Τρικάλων και επέστρεψαν με μετάλλια σε σχεδόν όλες τις κατηγορίες που αγωνίστηκαν.

Συγχαρητήρια, σε όλους τους αθλητές!!!

Τα αποτελέσματα αναλυτικά:

Μινιμικρα αγόρια:

2ος Τζημαγιώργης Θοδωρής,DNF Μάρκου Ηλίας

Μίνι Μεγάλα αγόρια:

3ος Σαπουνάς Νικόλας, 6ος Φατούρας Βασίλης, 8ος Παπαδημητρίου Σπύρος

Μινι μεγάλα κορίτσια:

2η ΚασκάνηΕλενα, 5η Αγγελακοπούλου Κωνσταντίνα, 6η Τσαγγαρά Νεφέλη, 7η Μπάλια Δώρα

Παμπαίδες-Πανκορασίδες:

2ος Πολύζος Βασίλης, 5ος Δαλαβίκας Κυριάκος, 7ος Τσαγγαράς Κωνσταντίνος, 8η ΤζημαγιώργηΕβελινα(1η πανκορασίδα), 10ος Τσάτσας Γιώργος, 12ος Αγγλόπουλος Ηλίας

Παίδες:

10ος Χαπίτας Γρηγόρης, 12ος Γκανάτσιος Δημήτρης

 

Θερμές ευχαριστίες στους γονείς των αθλητών και στους χορηγούς του σωματείου για την αμέριστη συμπαράσταση στον σύλλογο και συγκεκριμένα τους :

 • «ΝΡ ασφαλιστική»
  ● «Cyclinghellas.gr»
  ● «Δαλαβίκαςbikes» κατάστημα ποδηλάτων
  ● «AutoFit – service αυτοκινήτων Αφοί Νταούτη»
  ● » Powerfm 93.2″
  ● «32 bit» εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών»
  ● «Εντύπωση» Γραφικές Τέχνες

Φωτογραφίες από τον αγώνα στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/pg/Podilatikos.AS.Pineios/photos/?tab=album&album_id=2236923173240145

 

Tags: , ,

Ημερίδα «Σχεδιαστική Σκέψη και Μάθηση»

Το Τμήμα  Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΤΗΜΜΥ-ΠΘ) το Ινστιτούτο Βιο-οικονομίας και Αγρο-τεχνολογίας (ΙΒΟ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΒΟ-ΕΚΕΤΑ), η Μαθηματική Εταιρία Παράρτημα Μαγνησίας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, και ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικού Έργου Μαγνησίας κ. Παναγιώτου Κωνσταντίνος συνδιοργανώνουν ημερίδα με τίτλο «Σχεδιαστική Σκέψη και Μάθηση». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ξενία Βόλου στις 4 Απριλίου 2019 από τις 10.30 μέχρι τις 13.30.

Η σχεδιαστική σκέψη είναι μια βαθιά ανθρωποκεντρική διαδικασία σχεδιασμού που στοχεύει στην πιο αποτελεσματική επίλυση προβλημάτων μέσω δημιουργικότητας και καινοτομίας. Βασική αρχή της σχεδιαστικής σκέψης είναι να μην προσεγγίζουν οι σχεδιαστές τη διαδικασία σχεδιασμού θεωρώντας ότι εκ των προτέρων αντιλαμβάνονται τις ανάγκες τωνχρηστών και γνωρίζουν τη βέλτιστη λύση. Για να σχεδιάσουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία οι σχεδιαστές ερευνούν χωρίς προκαταλήψεις την εμπειρία των χρηστών από μια συγκεκριμένη κατάσταση την οποία καλούνται να βελτιώσουν μέσω δημιουργικών λύσεων, τη συμπεριφορά των χρηστών, και τα συναισθήματα τους. Η μέθοδος αυτή συμβάλλει στην αναγνώριση των πραγματικών αναγκών. Οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν μεθόδους ιδεασμού για να προτείνουν πληθώρα πιθανών λύσεων με ευρύ φάσμα καινοτομίας. Οι προτεινόμενες λύσεις μπορεί να είναι από συμβατικές έως καιπειραματικές. Οι σχεδιαστές αξιολογούν τις επικρατέστερες από αυτές με την κατασκευή πρωτοτύπων που χρησιμοποιούνται από τους τελικούς χρήστες παράγοντας ανατροφοδότηση για την αποτελεσματικότητα τους πριν από την υλοποίηση του τελικού προϊόντος ή υπηρεσίας.

Το ανθρωποκεντρικό στοιχείο της σχεδιαστική σκέψη μπορεί να συμβάλλει στην επίλυση δύσκολων προβλημάτων στα οποία δεν υπάρχει προφανής, άμεση, ή εύκολη λύση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει επιχειρηματικές διαδικασίες βελτιώνοντας εμπορικά προϊόντα και υπηρεσίες προς όφελος των καταναλωτών. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στα πλαίσια κοινωνικής επιχειρηματικότητας για το σχεδιασμό λύσεων σε δύσκολα και επείγοντα κοινωνικά θέματα, όπως ο σχεδιασμός πράσινων πόλεων, ο σχεδιασμός έξυπνων συστημάτων μεταφοράς που περιορίζουν τις εκπομπές ρύπων, η πρόληψη μετάδοσης ασθενειών, η προώθηση της υγιεινής διατροφής, και άλλα. Στη μάθηση η σχεδιαστική σκέψη μπορεί να συμβάλλει στον εμπλουτισμό διαδικασιών προς όφελος των μαθητών, όπως για παράδειγμα το σχεδιασμό συμπληρωματικών μεθόδων εκμάθησης προγραμματισμού.

Η ημερίδα απευθύνεται σε μαθηματικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σε καθηγητές πληροφορικής και άλλων συναφών δεξιοτήτων. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκτεθούν στις αρχές της σχεδιαστικής σκέψης και να χρησιμοποιήσουν στα πλαίσια βιωματικού εργαστηρίου ψηφιακές εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί από το ΤΗΜΜΥ-ΠΘ και το ΙΒΟ-ΕΚΕΤΑμε σκοπό ναενισχύσουν τη συνεργασία στα πλαίσια σχεδιαστικής σκέψης για τη βελτίωση διαδικασιών μάθησης.

Η ημερίδα διοργανώνεται στα πλαίσια του ερευνητικού έργου DesignIT: DesignThinkinginHigherEducationforPromotingHumanCenteredInnovationinBusinessandSociety που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο σκοπός του ερευνητικού σχεδίου είναι να προωθήσει τη σχεδιαστική σκέψη στη μάθηση και υλοποιείται από το 2017 μέχρι το 2019. Για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας επιστημονικά υπεύθυνος του ερευνητικού σχεδίου DesignIT είναι ο ομότιμος καθηγητής του ΤΗΜΜΥ του κ. Ηλίας Χούστης ενώ οργανωτικά υπεύθυνη είναι το μέλος ΕΔΙΠ του ΤΗΜΜΥ κ. Χαρίκλεια Τσαλαπάτα. Για το ΙΒΟ-ΕΚΕΤΑ επιστημονικά υπεύθυνος είναι ο κ. Διονύσης Μπόχτης. Περισσότερες πληροφορίες για το ερευνητικό έργο είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του https://projectdesignit.eu/.

Συνέντευξη τύπου του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη για τα ζητήματα του ΟΣΕ

Εμπορευματικό κέντρο στο Κουλούρι, ανάπλαση της περιοχής του Σιδ.  Σταθμού και διερεύνηση εναλλακτικής διέλευσης των αμαξοστοιχιών

 • Απ. Καλογιάννης : Με συστηματική και αθόρυβη δουλειά, θέτουμε τις βάσεις για χρονίζοντα προβλήματα της πόλης

Την ικανοποίησή του για τη διαμόρφωση συγκεκριμένου οδικού χάρτη για τα χρονίζοντα θέματα που  αφορούν την πόλη της Λάρισα και τον ΟΣΕ, εξέφρασε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου κατά την οποία αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις πλέον του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και των εταιρειών του ΟΣΕ.

Ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις που ανέλαβε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μέσω του γενικού γραμματέας Θαν. Βούρδα στο πλαίσιο του πρόσφατου Αναπτυξιακού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα και διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλιας και την εφημερίδα «Ελευθερία».

Ειδικότερα, οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις αφορούν τα εξής:

 • Ανάπλαση ευρύτερης περιοχής του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Λάρισας
 • Μεταφορά του Σταθμού Διαλογής από την περιοχή Νεράιδας – Νέας Πολιτείας, στην περιοχή του Κουλουρίου, όπου στις προθέσεις των εταιρειών του ΟΣΕ είναι και η δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου με έμφαση στα αγροτοδιατροφικά προιόντα
 • Εκπόνηση μελέτης για τη διερεύνηση εναλλακτικών σεναρίων για την σιδηροδρομική διέλευση μέσα από την πόλη (υπογειοποίηση, βύθιση και υπέργειες διαβάσεων,  παράκαμψη της πόλης για τις εμπορευματικές αμαξοστοιχίες κ.α.)

Ειδικότερα, στην συνέντευξη τύπου ο κ. Καλογιάννης, ο οποίος πλαισιώνονταν από τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Αστικής Ανάπτυξης κ. Δημ. Μαβίδη, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Τα θέματα του ΟΣΕ εδώ και μερικές δεκαετίες προκαλούν πολλά προβλήματα στην λειτουργία της πόλης.

Γνωρίζετε, όσοι παρακολουθείτε  από σχετικά κοντά τα θέματα του Δήμου, ότι εδώ και δυο χρόνια έχουμε ανοίξει τη συζήτηση με τις εταιρείες του ΟΣΕ  και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενώ σχετικές συζητήσεις και ενημερώσεις έχουν γίνει και στο Δημοτικό Συμβούλιο

Προσπαθήσαμε να ανοίξουμε και να πιάσουμε το νήμα για όλες τις μεγάλες διεκδικήσεις της πόλης, όπως είναι οι αδόμητοι χώροι (στρατόπεδα, θέματα ΟΣΕ).  προχωρήσαμε  με σοβαρότητα, μεθοδικά και υπευθυνότητα.

Βρισκόμαστε επίσης σε μια σημαντική συγκυρία κατά την οποία διαφαίνονται  θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης εμπορευματικών φορτίων, ενώ λόγω της κεντροβαρούς της θέσης η περιοχή της Λάρισας ενισχύει το ρόλο της ως σημαντικού συγκοινωνιακού κόμβου της χώρας και στον τομέα των σιδηροδρόμων.

Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως  υπάρχει μια κοινή συμφωνία, ένας οδικός χάρτης, για τη δρομολόγηση λύσεων σε σοβαρά και άλυτα επί δεκαετίες προβλήματα της πόλης.

 

Οσα θα αναφέρουμε αποτελούν δεσμεύσεις και εξαγγελίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όπως διατυπώθηκαν από τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου κ. Θάνο Βούρδα στο πρόσφατο αναπτυξιακό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα και διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την εφημερίδα «Ελευθερία» και οι οποίες παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης.

Οι  δεσμεύσεις και εξαγγελίες αφορούν σε τρία βασικά ζητήματα της πόλης που συνδέονται με τον ΟΣΕ.

Αυτά είναι τα εξής:

 • Ανάπλαση της περιοχής του σιδηροδρομικού σταθμού της Λάρισας. Ο σιδηροδρομικός σταθμός παραμένει στη θέση του και δεν υπάρχει ζήτημα μετακίνησης.

Εχει συγκροτηθεί ομάδα εργασίας από στελέχη της ΓΑΙΟΣΕ και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Λαρισαίων. Η ομάδα έχει ήδη  πραγματοποιήσει την πρώτη της συνάντησης.

 • Ο ΟΣΕ έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την εκπόνηση μελέτης σχετικά με την  μεταφορά του εμπορευματικού σταθμού διαλογής του ΟΣΕ (από την περιοχή της Νέας Πολιτείας,  εκτός πόλης σε έκταση του ΟΣΕ στην περιοχή του Κουλουρίου.

Η συγκεκριμένη απόφαση συνδέεται άμεσα με τον σχεδιασμό της ΓΑΙΟΣΕ για δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου (agrologistics). Πρόκειται αναμφίβολα για μια σημαντική προοπτική για την Λάρισα, τη Θεσσαλία και ευρύτερα την Κεντρικής Ελλάδα.

 • Η ΕΡΓΟΣΕ άμεσα εκπονεί ειδική μελέτη σκοπιμότητας για τη διερεύνηση εναλλακτικών σεναρίων με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση της Λάρισας, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής διέλευσης μέσα από την πόλη. 

Η μελέτη  θα εκπονηθεί με πρωτοβουλία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς διασφαλίστηκαν σχετικοί πόροι και θα επικεντρώνεται στην εξέταση ρεαλιστικών λύσεων που αφ’ ενός θα μειώνουν την όχληση των κατοίκων, όπως για παράδειγμα θα συμβεί εάν υλοποιηθεί η βύθιση ή η υπερύψωση της σιδηροδρομικής γραμμής όπου απαιτείται.

 

Η μελέτη θα ανατεθεί εντός του Απριλίου 2019 και θα ολοκληρωθεί εντός του φθινοπώρου του 2019. Ο ορίζοντας σχεδιασμού είναι το 2020, ώστε μέχρι το 2023 να μπορέσει η Λάρισα να αποκτήσει τις κατάλληλες σιδηροδρομικές υποδομές που θα εξασφαλίζουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη για την πόλη. 

 

Τέλος, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών  ο ΟΣΕ ξεκινάει το αμέσως επόμενο διάστημα τις εργασίες για την ασφάλιση των γραμμών σε περιοχές της πόλης.

Κυρίες και κύριοι

Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τις συγκεκριμένες εξελίξεις. Είναι το αποτέλεσμα σοβαρής, ουσιαστικής,  μεθοδικής και αθόρυβης δουλειάς που ξεκίνησε εδώ και τρία περίπου χρόνια. Οραμά μας είναι μια πόλη για τον άνθρωπο.

Χρειάζεται ακόμα πολύ και συστηματική δουλειά. Οι λύσεις θα δοθούν σε βάθος χρόνου. Ωστόσο, σήμερα έχουμε ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα ενεργειών και δράσεων.

Η δρομολόγηση όλων αυτών των θεμάτων, αποτελούν υπόθεση της πόλης και του Δήμου Λαρισαίων. Ασχέτως του αποτελέσματος των εκλογών του Μαίου, για την Λάρισα πλέον υπάρχουν ισχυρές δεσμεύσεις για να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα.

Εμείς ευελπιστούμε , είμαστε σχεδόν βέβαιοι, πως οι Λαρισαίοι θα αναγνωρίσουν την συνολική μας προσπάθεια και θα εμπιστευτούν εκ νέου, προκειμένου να συνεχίσουμε αυτό το μεγάλο έργο και την προσπάθεια που καταβάλλουμε σε όλα τα επίπεδα.

 

 

 

Tags: , ,

Hμερίδα«Η σύγχρονη αντιμετώπιση της αναπηρίας: Υγεία, Πολιτισμός, Τύπος»

Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Hμερίδα

«Η σύγχρονη αντιμετώπιση της αναπηρίας: Υγεία, Πολιτισμός, Τύπος»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

11:00-11:15 Χαιρετισμοί

11:15 -11:35 Παναγιώτης Λιάκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Βιοχημείας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.  «Εργαστηριακή διαγνωστική προσέγγιση νοσημάτων που οδηγούν στην αναπηρία»

11:35-11:55 Ζωή Νταϊλιάνα, Καθηγήτρια Ορθοπαιδικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.  «Σύγχρονη ιατρική προσέγγιση στην αντιμετώπιση της αναπηρίας»

11:55-12:15 Γεωργία Σταματίου, τ. επικ. Καθηγήτρια αναισθησιολογίας Π.Θ. Αναισθησιολόγος ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. «Αναπηρία και πόνος»

12:15 – 12:35 Μαριάννα Φραγκάκη, Φυσίατρος – Ιατρός Αποκατάστασης, Επιστημ. Διευθύντρια ΚΑΑ «ANIMUS». «Η αναπηρία με την προσέγγιση της αποκατάστασης»

12:35-12:50 Διάλειμμα

12:50 – 13:10 Φανή Καλοκαιρινού, Αρχαιολόγος – Λαογράφος, Διευθύντρια Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας. «Μουσεία και αναπηρία: προσβασιμότητα, εκπαίδευση, κοινωνική ενσωμάτωση»

13:10 – 13:30 Πάνος Σάπκας, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων. « Καλλιτεχνική δημιουργία και αναπηρία»

13:30 – 13:50 Βαγγέλης Ρηγόπουλος, Δημοσιογράφος. «Τα ΑμεΑ και η «Ελευθερία»

13:50 – 14:00 Συζήτηση

Την εκδήλωση συντονίζει η κ. Στέλλα Λαχανά, βιβλιοθηκονόμος του Τμήματος Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος του Συλλόγου του Μουσείου.

 

 

 

Tags: , ,

Εκπαιδεύοντας εκπαιδευτικούς στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό – βιωματικό εργαστήρι “Γνωριμία με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας”, σε συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων με την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας.

Στην αρχή του σεμιναρίου χαιρέτησαν η κ. Ελένη Ξυνοπούλου, συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου ΠΕ. Κ. Ε. Σ. Θεσσαλίας, ο κ. Σωτήρης Βούλγαρης, διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και η κ. Δήμητρα Μακρή, συντονίστρια εκπαίδευσης προσφύγων.

Ακολούθησαν οι ομιλίες της κ. Κωνσταντίνας Χατζημίχου-Καλούση, υπεύθυνης σχολικών δραστηριοτήτων Λάρισας, σχετικά με τη σημαντικότητα της βιωματικής εμπειρίας στην εκπαίδευση και η ομιλία της κ. Χριστίνας Ηλιάδη, προϊσταμένης του τμήματος εκπαιδευτικών θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αναφορικά με τις εξελίξεις στο χώρο των μουσείων σε σχέση με την εκπαίδευση.

Η υπεύθυνη του Μουσείου, κ. Άννα Ιακωβίδου, αρχαιολόγος-μουσειολόγος, μίλησε για τη σύνδεση Μουσείου-Σχολείου και τον σημαντικό ρόλο της Μουσειοπαιδαγωγικής στην παρουσίαση επίμαχων ζητημάτων.

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου, όπου όλοι οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν, ώστε να βιώσουν οι ίδιοι την εμπειρία των μαθητών.

Τέλος, ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο της έκθεσης.

Tags: , ,

Μάξιμος:Χωρίς προηγούμενο οι επιθέσεις σε διπλωματικούς στόχους

«Το υπουργείο Εξωτερικών προσπαθεί, ανεπιτυχώς, να υποβαθμίσει το σοβαρότατο ζήτημα των συνεχών επιθέσεων κατά ξένων διπλωματικών αντιπροσωπειών, καθώς και πρεσβευτικών και προξενικών κατοικιών, από περιθωριακούς κύκλους, παραθέτοντας τις υποτιθέμενες επιτυχίες της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης. Κι αυτό, μάλιστα, την ώρα που το ρωσικό προξενείο δέχθηκε επίθεση με χειροβομβίδα από τρομοκράτες! Η αλήθεια, όμως, είναι ότι οι καταδρομικές επιθέσεις είτε από “συλλογικότητες” με βαριοπούλες, μπογιές και τρικάκια, είτε από πυρήνες της τρομοκρατίας, δημιουργούν μια ζοφερή εικόνα για τη χώρα σε διεθνές επίπεδο. Δεν υπάρχει παγκοσμίως ανάλογο προηγούμενο επιθέσεων με αυτή τη συχνότητα εναντίον διπλωματικών στόχων. Όσο για τα… επιτεύγματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, και ιδιαίτερα την κορωνίδα τους, που είναι η συμφωνία των Πρεσπών, καλούμε την ηγεσία του υπουργείου των Εξωτερικών να αφουγκραστεί πώς τα κρίνουν οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες». Τα παραπάνω τονίζει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού Εξωτερικών κ. Γιώργου Κατρούγκαλου, σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει μαζί με τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ κ. Γιώργο Κουμουτσάκο.

Στην απάντησή του ο υπουργός Εξωτερικών, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «οι σχέσεις της Ελλάδας με στρατηγικούς της εταίρους όχι μόνο δεν επηρεάστηκαν αρνητικά από τις ως άνω καταδικαστέες ενέργειες μεμονωμένων ατόμων και ομάδων αλλά, αντιθέτως, έχουν ενισχυθεί, όπως χαρακτηριστικά καταδεικνύει η έναρξη του στρατηγικού διαλόγου με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στα τέλη του προηγούμενου έτους. Παράλληλα, η Ελλάδα έχει ενδυναμώσει τις σχέσεις της με σειρά άλλων χωρών που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στο διεθνές στερέωμα τόσο σε παγκόσμια κλίμακα όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Τέλος, στην αναβάθμιση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό συνετέλεσε καθοριστικά η επίλυση, συμφώνως προς τα εθνικά συμφέροντα, της μακροχρόνιας διαφοράς αναφορικά με το όνομα της βορείου γείτονος».

Tags: , ,

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με την Λαρισαία παγκόσμια πρωταθλήτρια Κατερίνα Πατσιάβα

Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό επισκέφτηκε η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο αγώνισμα της πάλης στην άμμο Κατερίνα Πατσιαβά, συνοδευόμενη από τον προπονητή της Χάρη Χονδρονάσιο. Η Λαρισαία πρωταθλήτρια πρόκειται να αναχωρήσει για το Πόρτο της Πορτογαλίας όπου θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος πάλης στην άμμος.  Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ευχήθηκε στην αθλήτρια καλή επιτυχία στους αγώνες και η επιστροφή της από την Πορτογαλία να συνοδευτεί με ένα μετάλλιο και την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πάλης στην άμμο. Η αθλήτρια και ο προπονητής της  ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για το προσωπικό του ενδιαφέρον και δήλωσαν ότι θα πράξουν τα μέγιστα για να φέρουν και άλλες διακρίσεις οι οποίες κάνουν γνωστή τη Λάρισα και τη Θεσσαλία γενικότερα παγκοσμίως. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Παιδής.

 

Tags: , ,

Η διεθνής ομάδα του DeTalks στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων

Στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων ξεναγήθηκαν οι εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού έργου DeTalks που βρίσκονται στη Λάρισα για την κεντρική πενθήμερη εκπαιδευτική δράση του προγράμματος.

Στο Μουσείο, τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων κ. Πάνος Σάπκας, που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους τόσο για το καινούριο μουσείο όσο και για το πολιτιστικό έργο που γίνεται τα τελευταία χρόνια στον Μύλο του Παππά.

Τα μέλη της ομάδας του DeTalks εξεπλάγησαν ευχάριστα με τις πληροφορίες που άκουσαν από την ξεναγό κ. Κωνσταντίνα Κόντσα, αφού εξοικειώθηκαν τόσο με το βιομηχανικό μνημείο του Μύλου του Παππά που τους φιλοξενεί από τις 25 έως τις 30 Μαρτίου για τις εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος, όσο και με την ιστορία της ευρύτερης περιοχής και των κατοίκων της μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Τάκη Τλούπα.

Το DeTalks είναι ένα έργο Erasmus+ που έχει ως στόχο να συνδράμει στη γλωσσική εκπαίδευση των προσφύγων, αιτούντων άσυλο και μεταναστών, με μεθόδους μη λεκτικής επικοινωνίας που χρησιμοποιούνται στην καλλιτεχνική εκπαίδευση.

Η εν λόγω εκπαιδευτική δράση συντονίζεται από το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου-ΣΜουΘ και συμμετέχουν ερευνητές και εκπαιδευτές από τη Σουηδία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ουγγαρία και την Ελλάδα.

Tags: , ,

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάνης

Συνάντηση με το Δήμαρχο Τεμπών Κώστα Κολλάτο και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αιγάνης είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Αίτημα των κατοίκων της Αιγάνης υπήρξε η ένταξη του έργου της ανακατασκευής της σχολικής αυλής του Δημοτικού Σχολείου Αιγάνης στο πρόγραμμα ανακατασκευής σχολικών αυλών που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη δημιουργία ασφαλών συνθηκών κατά τη διάρκεια των αθλοπαιδιών των μαθητών. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έδωσε εντολή στην Τεχνική Υπηρεσία Π.Ε. Λάρισας να μεταβεί στο Δημοτικό Σχολείο Αιγάνης και να προχωρήσει στην άμεση καταγραφή για τη σύνταξη και ολοκλήρωση σχετικής μελέτης η οποία είναι απαραίτητη για την ένταξη του συγκεκριμένου έργου. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και το στέλεχος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας Στέλιος Δημότσιος.

 

Tags: , ,

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην χρηματοδότηση και υλοποίηση νέων έργων συνολικού προϋπολογισμού 1.843.172 ευρώ προχωρά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την διάθεση των πιστώσεων από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πρόκειται για τα έργα:

 

-Αποκατάσταση ζημιών αγροτικής οδοποιίας Δήμου Αγιάς, προϋπολογισμού 722.000 ευρώ

 

– Αποκατάσταση οδού από Βερδικούσια-Παλιαμπέλα-Αμπέλια έως διασταύρωση στη θέση Βαρκός προϋπολογισμού 426.800 ευρώ

 

– Αποκατάσταση ζημιών υποδομών κτιρίων και κοινόχρηστων χώρων Δήμου Αγιάς, προϋπολογισμού 277.000 ευρώ.

 

– Μετατόπιση δικτύων ΔΕΥΑΛ για το έργο «Παράκαμψη Λάρισας, τμήμα από Β’ Γέφυρα Πηνειού έως Γεωργική Σχολή, προϋπολογισμού 227.900 ευρώ.

 

– Μεταφορά δικτύων ΔΕΔΔΗΕ για το έργο «Λεωφόρος Καραμανλή τμήμα από ΧΘ 3+300 έως Χ.Θ 5+690, προϋπολογισμού 104.966 ευρώ.

 

– Αποκαταστάσεις βατότητας στο Πολυδένδρι, στη Σκήτη, στην παραλιακή οδό, καθώς και άμεσος καθαρισμός στα ρέματα Ομολίου και Στομίου, προϋπολογισμού 72.168 ευρώ.

 

– Σύνδεση στο δίκτυο χαμηλής τάσης στο Δ.Δ. Βερδικούσιας στη θέση Πασπάλι, προϋπολογισμού 12.337 ευρώ.

 

Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός επισήμανε ότι «σε συνεργασία με τους Περιφερειακούς Συμβούλους και με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα χρήσιμα, έργα ουσίας για τους πολίτες του νομού Λάρισας. Κάθε νέο έργο αποτελεί και μια στοχευμένη παρέμβαση για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών. Ενισχύουμε την ασφάλεια στη μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη μεταφορά των εμπορευμάτων, σε ένα οδικό δίκτυο 5.500 χλμ στην Θεσσαλία, το οποίο μας παραδόθηκε χωρίς όμως τους αντίστοιχους πόρους για την συντήρησή του. Τα έργα αυτά πέραν της χρησιμότητάς τους στηρίζουν θέσεις εργασίας και δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία».

 

Tags: , ,

Κάλεσμα συμμετοχής στο Φεστιβάλ Πηνειού 2019

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων ξεκίνησε ήδη τις προετοιμασίες για το Φεστιβάλ Πηνειού, ενός σπουδαίου πολιτιστικού γεγονότος, η φήμη του οποίου απηχεί σε πανελλαδικό επίπεδο.

Το Φεστιβάλ Πηνειού 2019 θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 22 Ιουνίου, ώστε να συμπεριληφθεί η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής (21 Ιουνίου), όπως συνηθίζεται μετά την αναμόρφωση – αναβάθμιση του Φεστιβάλ τα πέντε τελευταία χρόνια.

Είναι γνωστό πλέον, πως το Φεστιβάλ Πηνειού είναι ένας θεσμός που προάγει τον πολιτισμό, αναδεικνύοντας το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό, ενώ παράλληλα παρουσιάζει ό,τι ενδιαφέρον και καινούριο συμβαίνει στη χώρα, αλλά και το εξωτερικό.

Με βασικό χαρακτηριστικό τη διαδραστικότητα, επιδιώκει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα δρώμενα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά, να ανακαλύψουν βιωματικά όλες τις τέχνες, να διασκεδάσουν ουσιαστικά, να νιώσουν το Φεστιβάλ δική τους υπόθεση.

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό, καλούνται όλοι οι φορείς- πολιτιστικοί, αθλητικοί, κοινωνικοί, καθώς και μεμονωμένοι καλλιτέχνες, να καταθέσουν ανάλογες προτάσεις, μέχρι τις 30 Απριλίου.

Κάθε δρώμενο πρέπει να συνιστά μια πρόταση που θα προάγει την αισθητική και πνευματική ανάπτυξη και θα δημιουργεί πολιτιστικό προϊόν.

Επίσης, προτάσεις μπορούν να καταθέσουν και όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν χορηγοί του Φεστιβάλ.

Πληροφορίες: Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών, Μύλος του Παππά, κεντρικό κτήριο,

Tags: , ,

Το νέο ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Νίκαιας

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Νίκαιας που προέκυψε ύστερα από τις τελευταίες εκλογές. Το συμβούλιο έχει ως εξής: Ι. Τσίντζιρας πρόεδρος, Δ. Μπαντράς αντιπρόεδρος, Χ. Μπατζιάνας ταμίας, Ν. Ζαμπούκας γραμματέας, Β. Κατσανούλης, Ι. Χουλιάρας και Π. Παπαιωάννου μέλη.

Ο πρόεδρος Ι. Τσίντζιρας μετά το πέρας των διαδικασιών έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Καθίσταται επιβεβλημένη η δημιουργία μιας νέας γενιάς παραγωγών στην ύπαιθρο, που σήμερα, λόγω και της γήρανσης του αγροτικού πληθυσμού αποκτά επείγοντα χαρακτήρα. Μιας γενιάς υπαρκτής, που θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει δημιουργικά, στις σημερινές συνθήκες του μεγάλου ανταγωνισμού τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας και τις κάθε είδους ενισχύσεις, κυρίως μέσω νέων συλλογικών – συνεργατικών σχημάτων, με ουσιαστική αφομοίωση των νέων τεχνολογιών, της καινοτομίας, της συνεχούς ενημέρωσης, κατάρτισης και επιμόρφωσης».

 

Tags: , ,

Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια φορά στον δήμο Τυρνάβου

Η επιστροφή στην κανονικότητα όπως ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών, δεν ισχύει στον δήμο Τυρνάβου. Οι περισσότερες υπηρεσίες υπολειτουργούν έχοντας αρκετές ελλείψεις σε προσωπικό που έχουν σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα. Κρίσιμες υπηρεσίες δουλεύουν στο όριο με την αυτοθυσία και τον επαγγελματισμό των εργαζομένων. Ενώ τα εργατικά ατυχήματα παραμονεύουν καθημερινά.

Στην πραγματικότητα αυτή, οφείλεται και η καθυστέρηση της αναγνώρισης προϋπηρεσίας των συμβασιούχων εργαζομένων της 3Κ ( Απρίλης 2018) μετά από ένα χρόνο δηλαδή!!!,  μια διαδικασία που δεν έχει ακόμα ξεκινήσει. Έχει να κάνει με χρήματα των εργαζομένων, στην ουσία μισθοδοσία, τα οποία προσπορίζεται η Δημοτική Αρχή του Δήμου Τυρνάβου, που κατά τα άλλα λύνει ζητήματα…. των  εργαζομένων.

Τους προειδοποιούμε να σταματήσουν τους εκβιασμούς και τους ρυθμούς εξοντωτικής δουλειάς των συναδέλφων, που έχει επιβληθεί για χρόνια και αξιοποιούνται και από πάνω για να μας διαβάλουν  ότι τάχα δεν δουλεύουμε και πολλές ώρες! Ποντάρουν στον φόβο, στην παραίτηση, στην απογοήτευση.

Καλούμε όλους τους συνάδελφους και τις συναδέλφισσες  σε ετοιμότητα! Θα απαντήσουμε συλλογικά  και σε τέτοια  φαινόμενα. Απ’ ότι φαίνεται,  θα πολλαπλασιάζονται  σε όλους τους χώρους,  αφού ο αντιλαϊκός πόλεμος   που δεχόμαστε  σε όλες τις πλευρές της ζωή μας  σαν εργαζόμενοι,  για να περάσει,  έχει ως προϋπόθεση τον φόβο και   την ένταση  του  αυταρχισμού.

Απαιτούμε από την Δημοτική Αρχή  του Δήμου Τυρνάβου άμεσα να προχωρήσει στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των υπηρεσιών του δήμου.

Μιχάλης Παπαματθαίου - Σάββατο βγαίνω
Γιώργος Μαζωνάκης - Ένα θαύμα
Αντώνης Ρέμος - Δε θέλω να μ΄ αγαπάς
Πάνος Κιάμος - Δύσκολα βράδια
Βασίλης Καρράς - Όπως παλιά
Πέγκυ Ζήνα - Με την πλάτη στον τοίχο
Νότης Σφακιανάκης - Ένα με τη νύχτα
Γιάννης Πλούταρχος - Σε τέσσερις τοίχους
Άρης Καμπάνος - Μη ρωτάς
Νίνο - Ακόμα σε ζητώ

 


Μάρτιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031