Tags: , ,

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας τιμά τον Κώστα Τσιάνο

Με τη συμμετοχή του Πέτρου Φιλιππίδη η εκδήλωση για τη βράβευση του κορυφαίου Λαρισαίου σκηνοθέτη

Μια βραδιά αφιερωμένη στον Κώστα Τσιάνο ετοιμάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας  την Τρίτη 2 Απριλίου  και ώρα 8 μ.μ. στο θέατρο του Μύλου. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Κώστας Αγοραστός θα   βραβεύσει  τον Λαρισαίο σκηνοθέτη  για τη συνολική του προσφορά στη τέχνη του θεάτρου. Στην εκδήλωση έχει προσκληθεί και  αναμένεται να συμμετέχει ο γνωστός ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος θα μιλήσει για τον  Κώστα Τσιάνο, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του οποίου έχει γνωρίσει μερικές από  τις μεγαλύτερες θεατρικές του επιτυχίες. Αλλά και ο ίδιος ο σκηνοθέτης  ως τιμώμενο πρόσωπο θα κάνει μια  αναδρομή σε σημαντικές στιγμές της καλλιτεχνικής  του πορείας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά  ο Σπύρο Καβαλιεράτος, ο  Βαγγέλης Τσιαπλές και ο Νίκος Έξαρχος, καθώς και ένα μικρό χορωδιακό σύνολο υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Καρβούνη με συνοδό πιάνου την Ιωάννα Σιοπούδη.

 

 

Tags: , ,

Χαιρετισμοί για εργαζόμενους στον Άγιο Αχίλλιο

Κάθε Παρασκευή βράδυ θα τελούνται στον Άγιο Αχίλλιο 2 Ακολουθίες Χαιρετισμών: Η πρώτη 7.30 – 9.00 μ.μ.  και  η δεύτερη  9.30 – 10.40 μ.μ. για τους εργαζόμενους και  τους νέους.

Tags: , ,

Διακοπή νερού στη Λάρισα

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Την Πέμπτη 21 Μαρτίου και από ώρα 9:00 μέχρι 15:00 θα γίνει διακοπή νερού λόγω εκτέλεσης έργων ύδρευσης στις παρακάτω οδούς:

  • Παπατσώνη
  • Οικονόμου εξ Οικονόμων (από 28ης Οκτωβρίου μέχρι Κομνηνών)
  • Μιαούλη (από Οικονόμου εξ Οικονόμων μέχρι Ηπείρου)

 

 

 

 

 

 

Tags: , ,

Ανανέωση εξετάσεων οδήγησης για άτομα άνω των 74 ετών

Έναρξη δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς για ανανέωση αδειών οδήγησης κατόχων οι οποίοι έχουν συμπληρώσει την ηλικία των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών, στην Π.Ε. Λάρισας.

H Περιφέρεια Θεσσαλίας ενημερώνει ότι στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ξεκινούν την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 οι δοκιμασίες προσόντων και συμπεριφοράς για ανανέωση αδειών οδήγησης κατόχων οι οποίοι έχουν συμπληρώσει την ηλικία των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών.

Έχει ορισθεί, με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας,  ως αποκλειστική τοποθεσία έναρξη της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς για ανανέωση αδειών οδήγησης κατόχων οι οποίοι έχουν συμπληρώσει την ηλικία των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών, η οδός Δημοκρατίας αρ. 119 στην Νεάπολη Λάρισας ( στον υπαίθριο χώρο που βρίσκεται απέναντι από το κτίριο που στεγάζεται το Κέντρο Ψυχικής Υγείας).

Οι προς εξέταση υποψήφιοι θα ενημερώνονται για την ημέρα και ώρα εξέτασης τους από τους αρμόδιους υπαλλήλους της Διεύθυνσης στα τηλεφωνικά νούμερα που έχουν δηλώσει.

Οι εξεταζόμενοι  θα κάνουν έναν κύκλο βασικής οδήγησης (αποκλειστικά πορεία) , εφόσον πριν την έναρξη της εξέτασης παραδώσουν στον εξεταστή το ΔΕΕ μαζί με τη βεβαίωση παράτασης άδειας οδήγησης που τους έχει χορηγηθεί. Σε περίπτωση απόρριψης, δεν ισχύει η ημερομηνία παράτασης της άδειας οδήγησης.

 

 

 

 

Tags: , ,

Ετήσια Συνέλευση ΣΘΕΒ στη Λάρισα

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΘΕΒ:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΘΑ ΤΕΘΟΥΝ ΥΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η φετινή πραγματοποίηση της Ετήσιας Συνέλευσης των μελών του ΣΘΕΒ καθώς ο Γ.Γ. Βιομηχανίας κ. Απ. Μακρυκώστας, η Βουλευτής της Ν.Δ., Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης κα Ν. Μπακογιάννη και ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Κ. Μπίτσιος θα παραστούν και θα μιλήσουν για τα θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της Θεσσαλίας και την κοινωνία της.

 

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου και ώρα 19.30 στο ξενοδοχείο «Larissa Imperial» ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός και ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης.

 

Της ανοικτής συνέλευσης θα προηγηθεί, και ώρα 17.00, η κλειστή συνεδρίαση μόνο για τα μέλη του Συνδέσμου, σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερήσιας διάταξης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνουν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την τριετία 2019-2022.

 

Τη συνέλευση στηρίζουν:

 

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ALFA WOOD GROUP

ANIMUS Α.Ε.

AVIS ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

BMCERT

COSMOS ALUMINIUM

COUGAR SPORT

EDENRED

LOGON ENTERSOFT

WIND

ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ

 

ΧΟΡΗΓΟΙ

ALPHA BANK

EUROBANK

INTERCOMM FOODS

ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΒΕΤΕ

ΜΠΙΖΙΟΣ Α.Ε.

ΟΜΗΡΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Tags: , ,

Συνεργασία Φοιτητών Ιατρικής (HelMSIC) με το ΚΕΘΕΑ

Συνεχίζεται και το 2019 το καινοτόμο πρόγραμμα LearningStrategiesaboutDrugs (LSD) από το ΚΕΘΕΑ και τηHelMSIC (Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων Φοιτητών Ιατρικής).

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των μελλοντικών γιατρών σε θέματα εξαρτήσεων. Υλοποιείται σε πόλεις όπου λειτουργούν Ιατρικές Σχολές, και μέχρι σήμερα το έχουν παρακολουθήσει 766 φοιτητές.

Το LSD προσφέρει στους φοιτητές τη δυνατότητα να κατανοήσουν βαθύτερα το πολυδιάστατο φαινόμενο της εξάρτησης, να αναθεωρήσουν τυχόν προκαταλήψεις και στερεότυπα, και να προετοιμαστούν για την αποτελεσματικότερη προσέγγιση των εξαρτημένων ατόμων κατά την κλινική πράξη. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει εισηγήσεις, βιωματικές ασκήσεις, τεχνικές διαδραστικής μάθησης και μεθόδους ομοταγούς εκπαίδευσης (Peer Education) από εκπαιδευτές του ΚΕΘΕΑ και της HelMSIC. Το 2014 το LSD απέσπασε το διεθνές βραβείο RexCrossley της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Φοιτητών Ιατρικής.

Τα διήμερα βιωματικά και θεωρητικά σεμινάρια του LSD πραγματοποιούνται κατά τον μήνα Μάρτιο 2019 για περισσότερους από 150 φοιτητές Ιατρικής στην Αθήνα, την Αλεξανδρούπολη, το Ηράκλειο Κρήτης, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, τη Λάρισα και την Πάτρα.

Στις 13 και 14 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα το πρώτο στάδιο του εκπαιδευτικού προγράμματος LSD για τους Φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διεξήχθη στους χώρους του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ από εκπαιδευτές του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και της HelMSIC και συμμετείχαν 15 Φοιτητές Ιατρικής.

Η HelMSIC αποτελεί ένα ανεξάρτητο σωματείο μη κυβερνητικού, μη κερδοσκοπικού, μη κομματικού χαρακτήρα και οραματίζεται μια κοινωνία Φοιτητών Ιατρικής και μελλοντικών γιατρών εφοδιασμένων με αξίες και κοινωνική σκέψη για την προαγωγή του ανθρωπισμού και την ολιστική προσέγγιση της ιατρικής. Ιδρύθηκε το 1958 και αποτελείται από 7 τοπικές επιτροπές, μία σε κάθε πόλη όπου υπάρχει Ιατρική Σχολή.

Το ΚΕΘΕΑ είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας. Βρίσκεται δίπλα στους χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους από το 1983. Όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής: στο δρόμο, στα σωφρονιστικά καταστήματα, σε μονάδες σε όλη την Ελλάδα. Το ΚΕΘΕΑ απευθύνεται επίσης σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με άλλες μορφές εξάρτησης, όπως το αλκοόλ, ο τζόγος και το διαδίκτυο.

Tags: , ,

«Τρέχοντας, με τους …. Λύκους»

Με μεγάλη επιτυχία συνδιοργανώθηκε την Κυριακή 17 Μαρτίου στην πόλη της Λάρισας, η δράση σωματικής αγωγής του κλάδου Λυκόπουλων (παιδιά ηλικίας 7-11 ετών) της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας(νομοί Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το κύριο σύνθημα της δράσης ήταν «Τρέχοντας, με τους …. Λύκους».  Τα 200 λυκόπουλα οργανωμένα σε εξάδες (ομάδες παιδιών μέχρι 10 άτομα) με την συνοδεία ενήλικων βαθμοφόρων κινήθηκαν από την Κεντρική Πλατεία της Λάρισας και με οδηγό ένα χάρτη που τους έδωσαν ο Αστερίξ και η Φαλμπαλά, πάντα με την συνοδεία ενηλίκων βαθμοφόρων, επισκεφτήκαν διάφορα σημεία της πόλης της Λάρισας όπως το δημοτικό ωδείο, τον Μύλο του Παππά, το Αρχαίο Θέατρο και το Φρούριο, όπου με παιχνίδια, τραγούδια, πίνακες, κουίζ και πολλά άλλα αποκόμισαν γνώσεις, αθλήθηκαν και διασκέδασαν. Στην συνέχεια όλα τα λυκόπουλα και οι συνοδοί τους βαθμοφόροι, κατέληξαν στο Κηποθέατρο. Την δράση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παιδής Αθανάσιος, ο έφορος Πολιτικής Προστασίας της Γενικής Εφορείας κ .Κορδάς Παναγιώτης καθώς και ο Περιφερειακός Έφορος Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας κ. Κόρκας Νικόλαος

 

Tags: , ,

Χρήστος Κέλλας πρός Υπουργό Οικονομίας

ΚΕΛΛΑΣ: ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Την πλήρη αναποτελεσματικότητα του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016 φέρνει στη Βουλή ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, συνυπογράφοντας ερώτηση του αν. Τομεάρχη Οικονομίας της ΝΔ κ. Χρήστου Δήμα, προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη.

Οι βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν πως “τριάντα τρεις μήνες μετά την ψήφιση του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016, σε μια εποχή, που η χώρα χρειάζεται πόρους προκειμένου να διασφαλιστούν οι υπάρχουσες και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, κονδύλια παραμένουν αδιάθετα λόγω αναποτελεσματικών πολιτικών και γραφειοκρατικών εμποδίων”.

 

Τονίζουν, επίσης,ότι “ακόμη κι έπειτα από την πρόσφατη ανακοίνωση για δυνατότητα προκαταβολής της επιχορήγησης σε επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί στο ν. 4399, εφ’ όσον έχουν υλοποιήσει το 25% της επένδυσης, ο επενδυτικός νόμος παραμένει αποτυχημένος, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί το πληροφοριακό σύστημα”.

 

Τέλος, επισημαίνουν πως“η εφαρμογή του ν.4399/2016 εγείρει σειρά ερωτημάτων αναφορικά με θέματα διαφάνειας, καθώς η παρούσα κυβερνητική πλειοψηφία αφαίρεσε τις δικλείδες ασφαλείας απέναντι στη διαφθορά, που υπήρχαν στους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους”.

Ακολουθούν τα ερωτήματα των βουλευτών:

  1. Θεωρείτε αξιόπιστη την αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων με τον τρόπο που αναφέρεται παραπάνω;

 

  1. Πόσα επενδυτικά σχέδια έχουν λάβει χρηματοδότηση μέχρι σήμερα; Θεωρείτε επιτυχημένη τη μέχρι τώρα λειτουργία του αναπτυξιακού νόμου; Σε ποιο βαθμό είναι έτοιμο το πληροφοριακό σύστημα προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί σε αιτήματα τελικού ελέγχου στα καθεστώτα «Νέες και Ανεξάρτητες Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις» και «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού»;

 

  1. Πως έγινε η συγκρότηση του Μητρώου Αξιολογητών και Ελεγκτών; Είναι αληθές πως έγινε απευθείας ανάθεση σε φυσικό πρόσωπο για την παροχή συμβουλευτικής υπηρεσίας με θέμα τον έλεγχο και την αξιολόγηση των δικαιολογητικών των υποψηφίων προς εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Πιστοποιημένων Ελεγκτών και στο Εθνικό Μητρώο Πιστοποιημένων Αξιολογητών; Είναι αληθές, πως άμεσος συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα τοποθετήθηκε Πρόεδρος της πενταμελούς επιτροπής αξιολόγησης; Γνωρίζετε εάν ισχύει το γεγονός πως Προϊστάμενος του Τμήματος Ελέγχου κληρώνεται συνεχώς σε συγκροτήσεις οργάνων ελέγχου, ενώ θα έπρεπε τυπικά να κωλύεται από ασυμβίβαστο; Τα μέλη των Κεντρικών Οργάνων Ελέγχου είναι μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος;

 

  1. Ποια διαδικασία ακολουθείται για τη διαφάνεια των αποφάσεων συγκρότησης των συλλογικών οργάνων των επιτροπών αξιολόγησης επενδυτικών σχεδίων, των επιτροπών εξέτασης των ενστάσεων, των οργάνων ελέγχου επενδύσεων, της επιτροπής διαχείρισης Μητρώων και Ελέγχου Διαδικασιών και των γνωμοδοτικών επιτροπών; Πως σκοπεύετε να ενισχύσετε ακόμα περισσότερο τη διαφάνεια στις διαδικασίες αυτές;

 

  1. Όπως διαφαίνεται από σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή, πρόθεση σας είναι να γίνονται αποσπάσεις προσωπικού στη Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης, χωρίς να απαιτείται απόφαση ή σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Με βάση ποια αιτιολόγηση προχωράτε στην κατεύθυνση αυτή;

 

 

Μιχάλης Παπαματθαίου - Σάββατο βγαίνω
Γιώργος Μαζωνάκης - Ένα θαύμα
Αντώνης Ρέμος - Δε θέλω να μ΄ αγαπάς
Πάνος Κιάμος - Δύσκολα βράδια
Βασίλης Καρράς - Όπως παλιά
Πέγκυ Ζήνα - Με την πλάτη στον τοίχο
Νότης Σφακιανάκης - Ένα με τη νύχτα
Γιάννης Πλούταρχος - Σε τέσσερις τοίχους
Άρης Καμπάνος - Μη ρωτάς
Νίνο - Ακόμα σε ζητώ

 


Μάρτιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031