Tags: , ,

«Πλημμύρισε»Η Μ.Αλεξάνδρου στην αποκριάτικη εκδήλωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Χαμόγελα, παιδικές φωνές και τραγούδια «πλημμύρισαν» τον πεζόδρομο της Μ. Αλεξάνδρου στη Λάρισα το απόγευμα της Παρασκευής. Αιτία υπήρξε το μεγάλο αποκριάτικο πάρτυ το οποίο διοργανώθηκε σε συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας. Μικροί και μεγάλοι ξεφάντωσαν με μουσική χορούς και πολλές δραστηριότητες ανοίγοντας κατά αυτό τον τρόπο τις εκδηλώσεις για το τριήμερο του τριωδίου στην πόλη της Λάρισας. Στην εκδήλωση έδωσε το παρών ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Αθλητισμού, Απασχόλησης και Δια βίου Μάθησης Νίκο Λιούπα.

Tags: , ,

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον αστροφυσικό Διονύση Σιμόπουλο

Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό επισκέφτηκε ο κορυφαίος αστροφυσικός και επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύσης Σιμόπουλος, στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα, με αφορμή την παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο «Η άνοιξη του Σύμπαντος», που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στα μέσα της εβδομάδας.

Η συζήτηση των δύο ανδρών επικεντρώθηκε στα έργα που έχει υλοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στους τομείς του περιβάλλοντος, του πολιτισμού και των επιστημών. Ο κ. Αγοραστός ενημέρωσε τον κορυφαίο αστροφυσικό για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο των Βαλκανίων την Επαναδημιουργία της Λίμνης Κάρλας, για τα υποβρύχια Μουσεία σε Αλόννησο και Αλμυρό, το μουσείο ψηφιακής απεικόνισης των Μετεώρων στην Καλαμπάκα, το μουσείο ψηφιακής απεικόνισης του Ολύμπου στην Ελασσόνα αλλά και τα έργα που έχει χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στον τομέα των επιστημών και της καινοτομίας.

Ο κ. Σιμόπουλος συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για το πλούσιο έργο που καθημερινά επιδεικνύει, χαρακτηρίζοντας τον ως έναν από τους πλέον δραστήριους και αποτελεσματικούς περιφερειάρχες της χώρας ενώ υποστήριξε ότι «η άλλη Ελλάδα –εκτός Θεσσαλίας- θα πρέπει να γνωρίσει το έργο που παράγεται καθημερινά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας». Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας πρόσφερε στον κ. Σιμόπουλο ένα αναμνηστικό λεύκωμα με την ιστορική και πολιτιστική κληρονομία της Θεσσαλίας στο πέρασμα των αιώνων.

 

 

Tags: , ,

Ιθαγένεια…

Ήλπιζα ότι συζήτηση επί του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό θα αποτελούσε μια σοβαρή αφορμή να συνειδητοποιήσουμε όλοι το μέγεθος του προβλήματος και να τοποθετηθούμε με υπευθυνότητα γιατί, δυστυχώς, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να εξαντλούνται απλά σε κομματικές αντιπαραθέσεις. Οι αριθμοίκαταδεικνύουν τη ραγδαία συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού, λόγω της κατάρρευσης των γεννήσεων και της φυγής των νέων μας στο εξωτερικό. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό, αν και πρωτοστατούμε στην Ευρώπη, αλλά αφορά όλη τη γηραιά ήπειρο, χαρακτηρίζει την άλλοτε καλουμένη χριστιανική δύση. Δεν είναι, λοιπόν, ζήτημα μόνο επιδομάτων και κοινωνικού κράτους, αλλά πρωτίστως αξιών και οικογενειακών προτύπων.

Η εύκολη απάντηση κάποιων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού είναι η αθρόα μετανάστευση χωρίς κανόνες και προϋποθέσεις. Το έκανε με εμφανή μικροκομματική σκοπιμότητα ο πρωθυπουργός από το βήμα της βουλής. Δεν χωρεί αμφιβολία ότι τα λόγια του εκφράζουν μια συγκεκριμένη αντίληψη.Ωστόσο, όπως φαίνεται, ο κ. Τσίπρας δεν έκανε καν τον κόπο να ρίξει μια ματιά στο πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής για το δημογραφικό, το οποίο συνέταξαν διακεκριμένοι επιστήμονες. Στη σελίδα 130 αναφορικά με τις πολιτικές ενσωμάτωσης σημειώνεται ότι «αν και χωρίς ενεργές πολιτικές, η πλειοψηφία των προερχόμενων από τις πρώην ανατολικές χώρες οικονομικών μεταναστών των προηγούμενων δεκαετιών, ενσωματώθηκαν στη χώρα μας χωρίς μεγάλη δυσκολία». Ωστόσουπογραμμίζεται ότι «δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι αυτό θα συμβεί και με τους νεοαφιχθέντες πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες ή και με αυτούς που θα φτάσουν στο μέλλον. Το περιβάλλον σήμερα είναι σαφώς διαφορετικό, όπως είναι σαφώς διαφοροποιημένες οι αναμονές, οι επιδιώξεις και κάποια χαρακτηριστικά των πληθυσμών αυτών».

Πράγματι, ενώ ήδη, το δημογραφικό πρόβλημα ήταν εμφανές από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, οι συνέπειές του δεν έγιναν τότε ορατές γιατί είχαμε την έλευση εκατοντάδων χιλιάδων ομογενών Βορειοηπειρωτών καιΡωσοποντίων -όπως ατυχώς καθιερώθηκε τότε ο όρος- από τις χώρες της πρώην ανατολικής Ευρώπης, αλλά και μεταναστών, κυρίως από τη Βαλκανική. Πέραν των ομογενών, οι μετανάστες αυτοί ενσωματώθηκαν ταχύτατα, διότι απλούστατα μοιραζόμασταν μαζί τους πάμπολλα κοινά πολιτιστικά χαρακτηριστικά.Με τους Βαλκάνιους γείτονές μας ζήσαμε μαζί χίλια χρόνια υπό τη Βυζαντινή Αυτοκρατορίακαι άλλους πέντε αιώνες, ως υπόδουλοι, υπό την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Τι συμβαίνει, όμως, με ανθρώπους που έχουν άλλες αξίες και πολιτισμικά πρότυπα, μακράν του ευρωπαϊκού τρίπολου -αρχαία ελληνική φιλοσοφία, ρωμαϊκό δίκαιο, χριστιανισμός- και σε τελική ανάλυση δεν επιθυμούν να ενσωματωθούν με τους κανόνες της χώρας υποδοχής; Η ίδια η πραγματικότητα δείχνει πόσο δύσκολο είναι το εγχείρημα σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη με πολύ πιο ανεπτυγμένες οικονομικές και κοινωνικές δομές από την Ελλάδα.

Η οργανωμένη μετανάστευσημε κανόνες, αυστηρές προϋποθέσεις και προδιαγραφές της χώρας υποδοχής -που επιλέγει πόσοι και ποιοι μετανάστες γίνονται δεκτοί- μπορεί να είναι μέρος της λύσης του δημογραφικού στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα, που είναι στο σύνορο της Ευρώπης με την Ασία, και κάθε πληθυσμιακή μεταβολή δημιουργεί νέα δεδομένα,κυριολεκτικά υπαρξιακάστο πλαίσιο των σχέσεώνμας με γείτονες που δεν ομοιάζουν με το… Λουξεμβούργο, θα πρέπει να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί.Το δημογραφικό πρόβλημα δεν επιλύεται δημιουργώντας έναακόμη εκρηκτικότερο, με την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας σε όποιον μπήκε στη χώρα και με όποιον τρόπο.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, ήταν αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για το Δημογραφικό.

Tags: , ,

Αχιλλέας Χατζούλης:Έκλεισε ένας θεατρικός μα πάνω από όλα εκπαιδευτικός κύκλος

Με αφορμή το πέρας της δράσης αφήγησης παραμυθιών και ιστοριών που παρουσιάστηκαν σε όλα τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Κιλελέρ ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αχιλλέας Χατζούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας και το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Κιλελέρ παρουσίασαν σε όλα τα δημοτικά σχολεία του Δήμου με τη συνεργασία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μία μοναδική δράση.

Με όχημα την αφήγηση ιστοριών και παραμυθιών από τον τόπο μας , ιστορίες και παραμύθια που μιλάνε στα παιδιά πότε ψιθυριστά πότε φωναχτά , οι αφηγητές από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας και οι Ηθοποιοί του Θεατρικού Εργαστηρίου βρέθηκαν μέσα στις τάξεις των παιδιών ζωντανεύοντας τις ιστορίες.
Εκεί που η τάξη γίνεται θέατρο και το παράθυρο της τάξης παράθυρο στη φαντασία.

Ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία».

Την τελευταία παράσταση που έγινε στο πολιτιστικό κέντρο Νίκαιας παρακολούθησε ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλοςκαι ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  Σωτήριος Βούλγαρης.

Tags: , ,

Μάξιμος:Να απαντήσει η κυβέρνηση αν απαγόρευσε το Μακεδονία Ξακουστή

«Ο κ. Μητσοτάκης ξεκάθαρα είπε ότι αυτή είναι μια εθνικά επιζήμια συμφωνία που δημιουργεί επώδυνα τετελεσμένα. Αλλά εμείς δεν ερμηνεύουμε τη συμφωνία ως δεσμευτική για την ενταξιακή τους πορεία στην ΕΕ. Θα έχουμε τη δυνατότητα να θέσουμε πολλά βέτο, αν θεωρήσουμε ότι θίγονται τα εθνικά μας συμφέροντα». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Αυτιά, σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ερωτηθείς για την απαγόρευση του εμβατηρίου “Μακεδονία Ξακουστή” με κυβερνητική απόφαση, υπογράμμισε ότι «φαίνεται ότι αυτό έχει μεγάλη δόση αλήθειας, διότι την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην ΕΣΤΙΑ, και αποτέλεσε αφορμή να καταθέσω ερώτηση στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στον υπουργό Εξωτερικών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της σε ανώτατο αξιωματικό του Λιμενικού γιατί η μπάντα του Λιμενικού παιάνισε, την ημέρα του μεγάλου συλλαλητηρίου στην Αθήνα, το γνωστό εθνικό μας εμβατήριο “Μακεδονία Ξακουστή” και υπήρξαν ρίγη συγκινήσεως στους δεκάδες, εκατοντάδες χιλιάδες λαού που προσήλθαν. Και γι’ αυτό κατέθεσα ερώτηση, ασκώντας κοινοβουλευτικό έλεγχο και ρωτώντας την υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον υπουργό Εξωτερικών, εάν αληθεύει πρώτον η συγκεκριμένη καταγγελία, εάν υπάρχει εντολή στην ηγεσία των Σωμάτων, οι μπάντες των Σωμάτων -της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού- να μην παιανίζουν πιά το γνωστό αυτό εθνικό εμβατήριο, με το οποίο μεγαλώσαμε, μάθαμε βήμα στον στρατό, κάναμε παρελάσεις, ενώ στη Βόρειο Ελλάδα ακόμη και οικογενειακά γλέντια τελειώνουν με το “Μακεδονία Ξακουστή”».

Ο κ. Χαρακόπουλος επισήμανε ότι «είναι αδιανόητο να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και βλέπουμε προφανώς τα απόνερα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Καλούμε, λοιπόν, την κυβέρνηση να απαντήσει πρώτον αν συνέβη το περιστατικό, δεύτερον αν έχουν δοθεί τέτοιες εντολές στα Σώματα Ασφαλείας και το υπουργείο Εξωτερικών να μας ξεκαθαρίσει, αν υπάρχει τέτοια δέσμευση από πλευράς Ελλάδος, που απορρέει από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι αδιανόητα όλα αυτά που συμβαίνουν».

Ο Θεσσαλός πολιτικός καυτηρίασε το γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς αδελφοί, φωτειστές των Σλάβων, «ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος διεκδικούνται από τα Σκόπια. Σύμφωνα με την Συμφωνία μόνο η αρχαία ελληνική ιστορία κατοχυρώνεται. Ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος, η Βυζαντινή Ιστορία, όλος ο Μακεδονικός αγώνας αμφισβητείται».

 

Συντάξεις χηρείας…

Ερωτήσεις για τη στάση της ΝΔ στο ζήτημα των συντάξεων χηρείας, ο τομεάρχης της ΝΔ τόνισε ότι «έχει δεσμευτεί ο ίδιος ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του συλλόγου ΑΞΙΑ ότι ο νόμος αυτός θα καταργηθεί και θα αποκατασταθεί η αδικία που προέκυψε από το νόμο Κατρούγκαλου, που πραγματικά είναι ιδιαίτερα επώδυνη. Δεν βρίσκω πως να χαρακτηρίσω αυτό το έκτρωμα, ειδικά για τις χείρες οι οποίες χάνουν την σύνταξη τους πέραν από τον άνθρωπο τους και μένουν απροστάτευτες. Είναι ξεκάθαρη η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για αυτό».

 

Χωρίς ασυρμάτους ελέω τρωκτικών…

Τέλος ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την αποκάλυψη την προηγούμενη εβδομάδα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, αναφέρθηκε στα τρομερά προβλήματα που υπάρχουν στην ενδοεπικοινωνία των αστυνομικών με τους ασυρμάτους. Όπως είπε επειδή «κάποια τρωκτικά έφαγαν τα καλώδια σε μία κεραία στην Αίγινα, το παραλιακό μέτωπο στην Αττική έχει καταρρεύσει και δεν υπάρχει ενδοεπικοινωνία των αστυνομικών, δεν λειτουργούν οι ασύρματοι!».

 

Tags: , ,

Αναβίωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Κιλελέρ

Με ιδιαίτερα εντυπωσιακή συμμετοχή από συλλόγους, φορείς, εθελοντές και εθελόντριες, αλλά και πολίτες τόσο του Δήμου Κιλελέρ, όσο και των περιφερειακών Δήμων πραγματοποιήθηκε η 5η χρονιά αναβίωσης των αποκριάτικων εκδηλώσεων στη Νίκαια την έδρα του Δήμου Κιλελέρ αλλά και σε κάθε τοπική κοινότητα.

Όσον αφορά το σχεδιασμό και την οργάνωση των προαναφερόμενων εκδηλώσεων, ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ότι τόσο ο εθελοντισμός, όσο και η διάθεση προσφοράς των δημοτών για να υλοποιηθούν οι αποκριάτικες δράσεις στη Νίκαια, αλλά και στις άλλες κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ, ήταν πραγματικά συγκινητική και υπεράνω κάθε προσδοκίας. Για το λόγο αυτό ευχαρίστησε θερμά γνωστές επιχειρήσεις της περιοχής που προσέφεραν δωρεάν μεγάλο μέρος ποσοτήτων από τρόφιμα και υλικά (χαλβάς, ελιές, σκόρδα, κρασί, διάφορα πλαστικοειδή, κ.ά.), παραγωγούς δημότες της Νίκαιας που προσέφεραν φακές, κρεμμύδια, πατάτες και λάδι, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους  μαγείρους που εργάστηκαν αφιλοκερδώς από νωρίς το πρωί για να προσφέρουν ένα νόστιμο και πλήρες γεύμα στους παρευρισκομένους. Επίσης, ο δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά όλους τους συλλόγους και τους φορείς του Δήμου Κιλελέρ, τους υπαλλήλους αλλά και όλους τους δημότες και όλες τις δημότισσες που εργάστηκαν εθελοντικά αρκετές ημέρες και ώρες για να επιτευχθεί με ολοκληρωμένο τρόπο η προετοιμασία και η υλοποίηση των αποκριάτικων εκδηλώσεων. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απέδωσε στους προέδρους των χωριών και στην  Αντιδημαρχία Πολιτισμού που στήριξαν με κάθε τρόπο την πραγματοποίηση των εν λόγω εκδηλώσεων αναγνωρίζοντας την ανάγκη να πραγματοποιηθούν δράσεις σε όλα τα χωριά και στήριξαν τελικά από την αρχή μέχρι τέλους τη διαδικασία τόσο της οργάνωσης όσο και της υλοποίησης των αποκριάτικων δρώμενων.

 

Tags: , ,

Ρένα Καραλαριώτου: Έφυγε ένας «μαχητής» της δημοσιογραφίας

Σε συλλυπητήριο μήνυμά της για τον θάνατο του δημοσιογράφου Δημήτρη Βάλλα, η υποψήφια δήμαρχος, κ.Ρένα Καραλαριώτου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά», αναφέρει τα εξής:

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Βάλλας. Ήταν ένας αξιόλογος επαγγελματίας, «μαχητής» της δημοσιογραφίας, με ιδιαίτερη αγάπη για το ελεύθερο ρεπορτάζ. Εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

 

 

 

Tags: , ,

«Που πάω, Θεέ μου;» Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας

Αυτή την Κυριακή 17/3 ,η Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας θα προβάλλει την ιταλική κωμωδία «Που πάω, Θεέ μου;», παραγωγής 2016, διάρκειας 86΄, του Τζενάρο Νουνζιάντε, με πρωταγωνιστή τον Κέκο Ζαλόνε.

Ο Κέκο από μικρός ονειρευόταν να γίνει… δημόσιος υπάλληλος. Και τα καταφέρνει. Εχει φτάσει μεσήλικας κι απολαμβάνει ζωάρα: αποφεύγει να παντρευτεί, μένει με τους γονείς του και στη «δουλειά» μονιμότητα, ησυχία, αταραξία. Μέχρι που η νέα κυβέρνηση αποφασίζει να κάνει το αδιανόητο: να ξεκουνήσει τους δημοσίους υπαλλήλους από το λήθαργό τους. Ή δέχεσαι να παραιτηθείς οικειοθελώς ή σε στέλνει σε συνεχείς μεταθέσεις. Ετσι ο Κέκο βρίσκεται να γυρίζει τον κόσμο – από το Βόρειο Πόλο μέχρι την Αφρική .Θα αποφασίσει να πάρει τη ζωή στα χέρια του και να αποχωριστεί τη θεσούλα του; Ή θα συνεχίζει να περιοδεύει πεισμωμένα;

Παρόλη τη σάτιρα και το σαρκασμό,η ταινία  δεν ξεχνάει να τονίσει ότι τελικά σαν τη Μεσόγειο με τον ήλιο, τη θάλασσα και την τρέλα, δεν έχει πουθενά αλλού! Και κυρίως δεν έχει πουθενά αλλού σαν την πατρίδα σου. Γιατί, κακά τα ψέματα, όσο αγανακτισμένος και να είσαι με τη χώρα σου, όσο και να θέλεις να φύγεις και να την απαρνηθείς, δε μπορείς να γίνεις κάτι άλλο. Την κουβαλάς βαθιά μέσα σου και την αγαπάς. Είναι η ταυτότητά σου

H ταινία έγινε στην Ιταλία το απόλυτο blockbuster («η πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών» στο box office τους) και μπορεί κανείς να καταλάβει το γιατί. Ο διάσημος ντόπιος τηλεοπτικός κωμικός Κέκο Ζαλόνε σατιρίζει τα κακώς κείμενα (τόσο τα εγχώρια, όσο και τα ευρωπαϊκά και διεθνή στερεότυπα παρελαύνουν, μπαίνουν στο στόχαστρο, κανιβαλίζονται) χρησιμοποιεί πρώτου επιπέδου σωματικό και λεκτικό χιούμορ και κερδίζει το γέλιο της πλατείας.

Η προβολή θα γίνει στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

Tags: , ,

Στο γήπεδό του δεν… χάνει

Λάρισα

Η ομάδα του Γιάννη Λίβανου ξεκίνησε με το πόδι… πατημένο στο γκάζι και κατάφερε να πάρει από νωρίς «κεφάλι» στο σκορ, δείχνοντας ότι η κατάκτηση μίας ακόμη νίκης ήταν προ των πυλών, κλείνοντας μάλιστα το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 25-17.

Τα πράγματα δεν κύλησαν όμως το ίδιο καλά και στη δεύτερη περίοδο για τον Ερμή, που «μπλόκαρε» στην επίθεση και έχασε αρκετά ριμπάουντ στην άμυνα δίνοντας έτσι το δικαίωμα στο Ψυχικό να «ροκανίσει» τη διαφορά και να βρεθεί μόλις έναν πόντο (35-34) πίσω με την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου.

Όλα έδειχναν λοιπόν ότι οι φίλαθλοι θα παρακολουθούσαν ένα ακόμη ντέρμπι στο κλειστό της Νεάπολης, όμως οι γηπεδούχοι είχαν άλλες… βλέψεις. Ξεκίνησαν στο τρίτο δεκάλεπτο παίζοντας πολύ καλή άμυνα και αυτό τους έδωσε το δικαίωμα να βγάλουν σωστές επιθέσεις και από τη στιγμή που κράτησαν τους αντιπάλους τους μόλις στους 5 (!!!) πόντους σε αυτή την περίοδο κατάφεραν να εκτοξεύσουν τη διαφορά στο 56-39, δείχνοντας ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Ψυχικού προσπάθησαν να «γυρίσουν» το παιχνίδι, αλλά γρήγορα οι παίκτες του Ερμή με την απόδοσή τους, τους έδωσαν να καταλάβουν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ανέφικτο και τελικά πανηγύρισαν μία ακόμη εντός έδρας νίκη με 82-63.

ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ-ΛΑΡΙΣΑΣ (Γιάννης Λίβανος): Τσιαμπαλής, Τσιλούλης 17 (1 τρ., 4 κλ.), Σπυρόπουλος 9 (1), Τζόλος 16 (2), Κόμματος 15 (3 τρ., 8 ρ., 10 ασ.), Νταλός 2, Τριανταφύλλου 8 (2), Ζιβάνοβιτς 3 (1), Λάππας 2, Βρεττλας, Τσούμας, Λόλας 10.

ΨΥΧΙΚΟ (Γιώργος Ρεμεντέλας): Άχης 3 (1), Κοντουδής 3 (1), Παπανικολάου 8, Παπαδημητρίου 1, Παπαντωνάκος 4 (1), Μάντζαρης 2, Αρσενόπουλος 13 (3), Θεοδώρου, Ντιαλό 4, Μπασδέκης 6 (2), Πασόγια 19 (2)

Δηλώσεις

Γιάννης Λίβανος: Από την αρχή της εβδομάδας είπαμε ότι έχουμε μπροστά μας 10 τελικούς στους οποίους απαγορεύονται τα λάθη. Είχαμε στα δύο τελευταία παιχνίδια να αυξομειώσουμε την έντασή μας και να μπούμε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος έτοιμοι.

Σήμερα μπορώ να πω ότι κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας από τη στιγμή που βρίσκομαι στην ομάδα. Είχαμε κάποια προβλήματα στη δεύτερη περίοδο, όταν χάσαμε αρκετά ριμπάουντ και στην επίθεση δεν βρήκαμε τον τρόπο για να έχουμε ελεύθερα σουτ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο πιέσαμε πολύ, παίξαμε καλή άμυνα, βγάλαμε σωστές επιθέσεις και φτάσαμε στη νίκη.

Είπαμε να μην χαλαρώσουμε στο τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά πολλές φορές όταν η διαφορά είναι μεγάλη χαλαρώνει το μυαλό. Όμως είμαι ικανοποιημένος από τα παιδιά, δείχνουμε πρόοδο και στην άμυνα και στην επίθεση και αυτό είναι πολύ καλό για μας.

Γιώργος Ρεμεντέλας: Στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού καταρρεύσαμε και λίγο ως πολύ το αναμέναμε, μιας και ήταν το τρίτο μας ματς σε επτά ημέρες. Για μία ακόμη φορά σε ανάλογη κατάσταση λόγω των εθνικών ομάδων αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα με την κούρασή μας.

Ήταν μία δίκαιη νίκη για την ομάδα του Ερμή και εμείς τώρα πρέπει να διαχειριστούμε την κούρασή μας και να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, «σημαδεύοντας» τα επόμενα παιχνίδια μας.

Στην ομάδα μας υπάρχουν κάποιοι παίκτες που είναι βαρόμετρο και όταν είναι τραυματισμένοι και δεν μπορούν να μας βοηθήσουν, δεν έχουν τις λύσεις για να αντέξουμε».

Tags: , ,

Άναψε την μπουμπούνα στο Συκούριο ο Δήμαρχος Τεμπών

Άναψε την μπουμπούνα και έδωσε την έναρξη του καρναβαλιού ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος σήμερα το βράδυ στην Δημοτική Κοινότητα Συκουρίου.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κολλάτος :Το καρναβάλι Συκουρίου είναι ένας θεσμός Πολιτισμού και δημιουργίας το οποίο ο εξωραϊστικός Σύλλογος Συκουρίου με την υποστήριξη του Δήμου Τεμπών της Δημοτικής κοινότητας Συκουρίου ,τοπικών φορέων ,τον μαθητών των σχολείων και εθελοντών προσπαθεί κάθε χρόνο να ενισχυθεί  και να εμπλουτίζει με το καλύτερο δυνατό,τελος κάλεσε τον κόσμο να επισκεφθεί την Καθαρά Δευτέρα το μεσημέρι την Δημοτική Κοινότητα Συκουρίου και να παρακολουθήσουν την μεγάλη παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών που θα πραγματοποιηθεί  στους κεντρικούς δρόμους .

Tags: , ,

Από τις ακτές του Ειρηνικού στη Λάρισα

Η 24χρονη Καλιφορνέζα Κάρλα Τοκίνι μιλάει για το ΝΟΛ και την υδατοσφαίριση

Ήρθε στη Λάρισα από τις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού! Το περασμένο φθινόπωρο, στα 23 της, πήρε τη μεγάλη απόφαση, να ταξιδέψει αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα για να παίξει πόλο στη χώρα μας, ειδικότερα στη Λάρισα και το NOΛ. Και μόνο για το θάρρος της Κάρλα Τοκίνι(περί ης ο λόγος), για να το επιχειρήσει όλο αυτό, αξίζει σίγουρα ένα bravo!

 

Η 24χρονη (γεννημένη 15-2-95) Καλιφορνέζα, συνδυασμός ιρλανδικής και ιταλικής καταγωγής, όπως θυμάται, είναι από μωρό στις πισίνες και στα 12 χρόνια της άρχισε να παίζει υδατοσφαίριση με τα μεγαλύτερή της αδελφή να της δείχνει το δρόμο, καθώς έπαιζε κι εκείνη επίσης.

 

Σπουδάζοντας χημικός, έπαιζε στην ομάδα του πανεπιστημίουΝτέιβις της Καλιφόρνια, (στις ΗΠΑ υπάρχουν σύλλογοι υδατοσφαίρισης με αθλητές και αθλήτριες έως 18 χρονών, και μετά υπάρχουν μόνο οι πανεπιστημιακές ομάδες)και στην αρχή των δηλώσεών της, μας λέει τι την έφερε στη χώρα μας και το ΝΟΛ, γιατί ήρθε να παίξει εδώ…

  • «Πάντα ήθελα να παίξω πόλο εκτός ΗΠΑ. Ήταν κατ’ αρχήν ένας τρόπος για να γνωρίζω κι άλλες χώρες, τον πολιτισμό και τη νοοτροπία τους. Και η πρόκληση να έρθω στην Ελλάδα ήταν μεγάλη. Έτσι είπα το «ναι» και ήρθα»…

 

  • Πως είναι η ζωή σου εδώ. Πως σου φαίνεται η Ελλάδα και η Λάρισα;

 

  • «Η Λάρισα είναι ωραία και φιλική. Είναι χαριτωμένη πόλη… Έχω κάνει φίλους εδώ και γενικότερα οι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα φιλικοί, θέλουν να σε κάνουν να νιώσεις σαν να είσαι οικογένειά τους! Είναι ωραία εμπειρία, αυτός ο ήρεμος τρόπος ζωής, διαφορετικός από τον δικό μας, που όλα, ακόμα και οι συζητήσεις για δουλειά γίνονται με ένα χαλαρό καφέ και καλή παρέα.. Είναι διαφορετικός τρόπος ζωής από τον δικό μας στις ΗΠΑ. Πιο ήσυχος, πιο ανθρώπινος. Οι άνθρωποι εδώ είναι σχεδόν συνέχεια χαμογελαστοί, δεν έχουν το δικό μας άγχος»…

 

  • Πως είδες το ΝΟΛ στα έως τώρα παιχνίδια του;

 

  • «Στην αρχή ήταν δύσκολα γιατί δεν είχαμε ομοιογένεια! Ήταν και θέμα γλώσσας, γιατί εγώ και η Κούμπρα μιλάμε αγγλικά! Από δικά μας λάθη έχουν έρθει οι ήττες, όμως είμαι αισιόδοξη! Δουλεύουμε σκληρά κι έχουμε το ταλέντο να μείνουμε στην κατηγορία! Και αυτό πιστεύω πως είναι και το μυστικό για να τα καταφέρουμε, η σκληρή δουλειά».

 

  • Το πρωτάθλημα της Α1 πως σου φαίνεται; Ποιες είναι οι διαφορές της ελληνικής και της αμερικάνικης υδατοσφαίρισης;

 

  • «Η ελληνική γυναικεία υδατοσφαίριση είναι πολύ επιθετική, πολύ σκληρή, στηρίζεται πολύ στη δύναμη. Στις ΗΠΑ, παίζουμε πιο γρήγορα και στηριζόμαστε περισσότερο στην τακτική.Επίσης εδώ υπάρχουν δύο ομάδες, (σ.σ. Βουλιαγμένη και Ολυμπιακός) που είναι πράγματι άλλης κατηγορίας από τις άλλες! Στις ΗΠΑ, είναι 5 – 6, οι καλύτερες ομάδες στο πρωτάθλημα και τα υπόλοιπα κλαμπ προσπαθούν να τις φθάσουν»….

 

  • Το μέλλον σου στην υδατοσφαίριση πως το βλέπεις; Θα μείνεις εδώ, θα επιστρέψεις στις ΗΠΑ, θα πας να παίξεις σε άλλη χώρα;

 

  • «Δεν ξέρω τι θα φέρει το μέλλον, όμως πρέπει να σας πω, ότι είμαι ευτυχισμένη που παίζω και ζω εδώ. Οι άνθρωποι της ομάδες, διοικητικοί, προπονητές, συμπαίκτριες με κάνουν να νιώθω θαυμάσια στο ΝΟΛ και τη Λάρισα.

Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να πετύχουμε την παραμονή μας στην Α1 κατηγορία.Μετά είναι απόφαση της ομάδας αν θα μείνω ή όχι εδώ και τη νέα χρονιά. Όταν έρθει η ώρα, θα δούμε…

Δεν ξέρω που θα παίζω την επόμενη περίοδο… ξέρω όμως καλά, πως όταν σταματήσω να παίζω δεν θέλω να φύγω από τις πισίνες.. θέλω να συνεχίσω σαν προπονήτρια υδατοσφαίρισης»…

 

 

 

Tags: , ,

Ο χορός των ΚΑΠΗ του Δήμου Κιλελέρ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά η εκδήλωση του Τοπικού Ομίλου για την UNESCONομού Λάρισας σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κιλελέρ.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην τρίτη ηλικία.Tιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στους Προέδρους των KAΠH Νίκαιας, Αντώνη Κουλιόπουλο, Χάλκης Κωνσταντίνο Μπαζούλη, Γαλήνης Βασιλική Μακρή, Πλατυκάμπου Αικατερίνη Μάνδαλου και Ομορφοχωρίου Θεόδωρος Κατσαντώνης.

Επίσης, τιμητική πλακέτα παρέλαβαν οι συγγενείς δύο προέδρων ΚΑΠΗ που δεν είναι πλέον μαζί μας, Ζαππείου, Δημήτρης Κατσάνας (υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΚΑΠΗ) και Ομορφοχωρίου Παύλος Πούλιος. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Nασιακόπουλος και η πρόεδρος του τοπικού ομίλου της UnescoΘεοδώρα Κάλλα.

Tags: , ,

Ρ.Καραλαριώτου: Δίχτυ προστασίας για τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες

«Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε το “πλέγμα” φροντίδας προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Να απλώσουμε το “δίχτυ” προστασίας και να αγκαλιάσουμε το σύνολο των αδύναμων συμπολιτών μας. Γυναίκες, ηλικιωμένοι, παιδιά, άνεργοι, άστεγοι έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ τη στήριξή μας», τόνισε η υποψήφια δήμαρχος, κ.Ρένα Καραλαριώτου.

Κατά την επίσκεψή της στην έδρα των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, η κ.Καραλαριώτου ενημερώθηκε από την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, Ευθυμία Ζιώγα και την αναπληρώτρια προϊσταμένη του Τμήματος Δομών Κοινωνικής Ένταξης Απασχόλησης και Ισότητας των Φύλων, Βασιλική Δοβλατανιώτη για τις δράσεις και το έργο των δομών και υπογράμμισε την ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερη στήριξή τους. Να σημειωθεί ότι παρών στη συνάντηση ήταν και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Δημήτρης Δεληγιάννης.

«Η προσφορά και το έργο που επιτελείται από το προσωπικό και τα στελέχη των κοινωνικών υπηρεσιών πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων είναι εξαιρετικά σημαντικό και χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση και υποστήριξη από όλους μας. Η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει συνθήκες “ασφυξίας” στην κοινωνία μας. Είναι υποχρέωση όλων μας να προωθήσουμε τα απαραίτητα μέτρα για να αλλάξει το οικονομικό περιβάλλον, να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας, να έχει ο κόσμος δουλειά, ώστε να εξαλειφθούν οι συνθήκες ανέχειας και αποκλεισμού», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ.Καραλαριώτου.

Μαζί με την υποψήφια δήμαρχο Λαρισαίων ήταν και οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Λάρισα Μπροστά», Δημήτρης Γεωργάκης, Χρήστος Τερζούδης, Ροξάνα Αγκαρίτσι, Τόνια Δρακωτού και Φωτεινή Καλογήρου-Τουρσουνίδου.

Tags: , ,

Μάξιμος:Με ΝΔ αποκατάσταση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλοςπαραβρέθηκε στηνεκδήλωση της ΈνωσηςΑστυνομικώνΛάρισαςγια τους πεσόντες αστυνομικούς εν ώρα καθήκοντος. Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο αστυνομικόςκ.ΣτέφανοςΜικερτζήςπου τραυματίστηκε σοβαρά στα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου 2008 και της 6ης Δεκεμβρίου 2009,και σώθηκε εκ θαύματος.Μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ομητροπολίτηςΛαρίσης κ. Ιερώνυμοςστο μνημείο πεσόντων αστυνομικών στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας, ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε τα εξής:

 

«Βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους αστυνομικούς που έπεσαν κατά την τέλεση των καθηκόντων τους, αλλά και όλους τους αστυνομικούς που με αυταπάρνηση και,συχνά,με αυτοθυσία υπηρετούν το ύψιστο αγαθό της ασφάλειας. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια πρωτοφανή έξαρση της ανομίας και της εγκληματικότητας, που όμοιά της δεν έχει ξαναζήσει ο τόπος μας σε ειρηνικές περιόδους. Βασική αιτία των φαινόμενων αυτών,που πληγώνουν κάθε πολίτη,είναι οι πολιτικές επιλογές μιας κυβέρνησης που επιμένει να“χαϊδεύει”παραβατικέςσυμπεριφορές, λόγω ιδεοληπτικών αγκυλώσεων και διαχειριστικής ανικανότητας. Ως συνέπεια, τα όργανα της τάξης, τα οποία επανειλημμένως έχουν αποδείξει την επαγγελματική τους επάρκεια, μένουν με δεμένα τα χέρια, χωρίς να μπορέσουν να επιτελέσουν το έργο τους. Αντιθέτως, οι ίδιοι οι αστυνομικοί καθίστανται στόχοιδιαφόρων περιθωριακών κύκλων, οι οποίοι με καταδρομικές δολοφονικές επιθέσειςκαταρρακώνουν το κύρος της ΕΛΑΣ.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση είναι πλέονπροφανέςότικαμμιάαλλαγή προς το θετικότερο δεν μπορεί να υπάρξει.Μόνον με τηναποχώρησή του από την εξουσίαμπορεί να ξεκινήσει η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες».

Tags: , ,

Πανέτοιμος ο Ερμής Αγιάς-Λάρισας

Επιστρέφοντας στην έδρα του ο Ερμής Αγιάς-Λάρισας θέλει να κάνει αυτό που γνωρίζει πολύ καλά στο γήπεδό του, να κατακτήσει μία ακόμη νίκη το πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2, κόντρα στο Ψυχικό αυτή τη φορά.

Μετά την ήττα από τον Ιωνικό η ομάδα του Γιάννη Λίβανου επιθυμεί την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα στο κλειστό της Νεάπολης για να διατηρήσει το αήττητο της έδρας της και φυσικά τη διαφορά από τους «μνηστήρες» της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα, που επιτρέπει στον «κάτοχό της» να μπει με πλεονέκτημα έδρας στα play off.

Η ομάδα μας, μη αντιμετωπίζοντας αγωνιστικά προβλήματα αφού επιστρέφουν οι Νέστορας Κόμματος και Στέργιος Τσιαμπαλής, ευελπιστεί να έχει στο πλευρό της τους φιλάθλους για να της δώσουν την απαραίτητη ώθηση και για το σαββατιάτικο παιχνίδι, αλλά και για τη δύσκολη συνέχεια του απαιτητικού πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας.

Μιχάλης Παπαματθαίου - Σάββατο βγαίνω
Γιώργος Μαζωνάκης - Ένα θαύμα
Αντώνης Ρέμος - Δε θέλω να μ΄ αγαπάς
Πάνος Κιάμος - Δύσκολα βράδια
Βασίλης Καρράς - Όπως παλιά
Πέγκυ Ζήνα - Με την πλάτη στον τοίχο
Νότης Σφακιανάκης - Ένα με τη νύχτα
Γιάννης Πλούταρχος - Σε τέσσερις τοίχους
Άρης Καμπάνος - Μη ρωτάς
Νίνο - Ακόμα σε ζητώ

 


Μάρτιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031