Tags: , ,

Μάξιμος:Επιλέγουν το διχαστικό λόγο και κυνήγι μαγισσών

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς από το Δελτίο Ειδήσεων της τηλεόρασης του ALPHA να σχολιάσει τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που απαξιώνουν τις διαμαρτυρίες πολιτών χαρακτηρίζοντάς τους συλλήβδην ως ακροδεξιούς φασίστες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εμπρός στην ογκούμενη κοινωνική κατακραυγή για τα έργα και τις ημέρες τους, με κορωνίδα την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών, στην κυβέρνηση, επιλέγουν τον διχαστικό λόγο και ένα κυνήγι μαγισσών.

Σύντομα θα ανακαλύψουν ότι τίποτα δεν θα τους γλυτώσει από την εκλογική συντριβή».

Tags: , ,

Συνεχίζονται οι δράσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας, μέλος του δικτύου βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, συνεχίζοντας το αφιέρωμα στο καλλιτεχνικό κίνημα του  Bauhous πραγματοποίησε δράση με τους μαθητές της Α’ τάξης του Γυμνασίου Νίκαιας.

Αρχικά, οι μαθητές ενημερώθηκαν για το σχεδιασμό επίπλων και αντικειμένων καθώς το Bauhous είναι το καλλιτεχνικό κίνημα που υπηρέτησε με πίστη τους κανόνες του σχεδιασμού τους.

Στη συνέχεια σχεδίασαν καρέκλα που επέλεξαν και την κατασκεύασαν χρησιμοποιώντας υλικά ανάλογα προς τις επιταγές του Bauhous.

Τα παιδιά εμψύχωσε η αρχιτέκτονας Ελένη Σταυρίδη και βοήθησαν, ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, τα μέλη – εθελοντές της επιτροπής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Η δράση υλοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Κάθε μήνα έχουμε …θέμα» .

 

Tags: , ,

«Ένα μύθο θα πουν» στις 6 & 7 Μαρτίου στο ΔΩΛ για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»!

Η  Παιδική Εικαστική Σκηνή της Κάκιας Χαλήμαγα-Χατζή ανεβάζει και φέτος ένα έργο για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και το αφιερώνει στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

«Ένα μύθο θα σας πω»: πρόκειται για μια μυθοπλασία, με στοιχεία παραδοσιακών παραμυθιών, η οποία περιγράφει την ιστορία της πριγκηπέσας Περήφανης και πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και τη στήριξη της Δημιουργικής Πόρτας.

Οι πρωινές παραστάσεις στις 6 και 7 Μαρτίου αφορούν τα σχολεία και οι απογευματινές, με ώρα έναρξης στις 19:00, το γενικό κοινό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, φέτος όμως θα υπάρχει ο κουμπαράς από τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προκειμένου να στηρίξουν όσοι θέλουν, αντί εισιτηρίου, το έργο του και να χαρίσουν στα παιδιά τα χαμόγελα που τους αξίζουν.

Με την παράσταση αυτή, η θεατρική ομάδα γιορτάζει τη «Διεθνή ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας» στις 7 Μαρτίου.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι της Κάκιας Χαλήμαγα-Χατζή και συμμετέχουν οι μαθήτριες Θεανώ Γρηγορίου, Δάφνη Γκουνταροπούλου, Κατιάνα Ευσταθίου, Βάλια Ζυκήρη, Όλγα Ζυκήρη, Μαρία-Ξένια Καλλιώρα, Ελένη Καραδήμου, Κατερίνα Μπαργιώτα, Εριέτα Ντούφα, Έρη Τσιάρα και Ευαγγελία Τσιούφη.

 

 

Tags: , ,

Στην Agrothessaly η Ρένα Καραλαριώτου

Την ευκαιρία να συναντηθεί με εκθέτες και επισκέπτες στην Agrothessaly 2019 είχε η υποψήφια δήμαρχος, κ.Ρένα Καραλαριώτου, η οποία επισκέφθηκε τους χώρους της έκθεσης συνοδευόμενη από κλιμάκιο υποψηφίων της δημοτικής παράταξης “Λάρισα Μπροστά”.

“Η Agrothessaly έχει κάνει σημαντικά βήματα εξέλιξης  μετά τη συνεργασία με την Helexpo-ΔΕΘ Α.Ε., κάτι που αποτυπώνεται τόσο από τη συμμετοχή των εκθετών, όσο και από τον κόσμο που επισκέπτεται τους χώρους της έκθεσης. Πιστεύουμε ότι μπορεί να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο, και εκτός από Εκθεσιακός να γίνει και Συνεδριακός Θεσμός, όπου θα παρουσιάζονται οι εξελίξεις των ευρωπαϊκών και ελληνικών πολιτικών στον πρωτογενή τομέα, οι νέες τεχνικές παραγωγής, οι καινοτόμες εφαρμογές παραγωγής και διάθεσης προϊόντων. Στο ίδιο θεσμικό και συνεδριακό πλαίσιο, θα επιδιώκεται η σύναψη συνεργασιών και συνεργειών, ακόμα και συναντήσεις B2B, ανάμεσα στους φορείς έρευνας, τεχνολογίας, παραγωγής, μεταποίησης,  εμπορίου, εστίασης και τουρισμού και τις επιχειρήσεις όλων των κλάδων”.

Η κ.Καραλαριώτου απηύθυνε χαιρετισμό στην ημερίδα του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ) Θεσσαλίας. “Η Λάρισα και η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας μπορούν να παράγουν και να εξάγουν αγροδιατροφικά προϊόντα υψηλής ποιότητας στις αγορές του κόσμου. Ο αγροδιατροφικός τομέας μπορεί να λειτουργήσει ως ισχυρός μοχλός ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας. H Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να διαδραματίσει έναν κομβικό ρόλο, με την αξιοποίηση σύγχρονων εργαλείων χρηματοδότησης, αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλιών θεσμικού χαρακτήρα, με στόχο την ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα”, είπε, μεταξύ άλλων, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Λάρισα Μπροστά”.

 

Tags: , ,

Μάξιμος:Απαραίτητη μια νέα πνοή στους συνεταιρισμούς

Χαίρομαι γιατί μια ομάδα νέων ανθρώπων, στην ακμή της παραγωγικής τους ηλικίας, επιλέγουν να συνεταιρισθούν και υιοθετούν το συνεταιριστικό πνεύμα με μια πιο σύγχρονη αντίληψη. Είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί νέα πνοή στους συνεταιρισμούς και στο συνεταιριστικό κίνημα. Πρέπει να ξεφύγουμε από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και να δώσουμε στους νεότερους αγρότες τα απαραίτητα εργαλεία για να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα του συνεταιρίζεσθαι. Οφείλουμε, λοιπόν, να αφουγκραστούμε τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους και να συνδράμουμε στην προσπάθειά τους». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. του συνεταιρισμού Χάλκης «Αλληλεγγύη» για θέματα που η επίλυσή τους θα δώσει ώθηση στην δραστηριότητά των ενεργών συνεταιρισμών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι εκπρόσωποι του συνεταιρισμού τόνισαν ότι η υφιστάμενη νομοθεσία πρέπει να γίνει πιο σύγχρονη, ώστε οι συνεταιρισμοί να καταστούν πιο ευέλικτοι και να μπορούν να προσαρμοστούν γρηγορότερα στα δεδομένα της αγοράς. Πρότειναν, λοιπόν, να προωθηθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνενώσεις συνεταιριστικών σχημάτων και να είναι δυνατή η αξιοποίηση της περιουσίας των συνεταιρισμών που βρίσκονται σε αδράνεια ή υπό εκκαθάριση, πρώτα από όμορους ενεργούς συνεταιρισμούς, ενώ παράλληλα, επεσήμαναν τους τρόπους ελέγχου της πορείας του συνεταιρισμού και του επιμερισμού των ευθυνών. Υπογράμμισαν, επίσης, την ανάγκη λήψης μέτρων για τη μείωση του κόστους παραγωγής, όπως φθηνό πετρέλαιο για αγροτική χρήση. Επιπροσθέτως, επιχειρηματολόγησαν υπέρ πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της ρευστότητας με μείωση του χρηματοπιστωτικού κόστους δανεισμού μέσω συνεταιρισμών, καθώς και υπέρ της εξαίρεσης από το τέλος επιτηδεύματος για όσους διακινούν τα προϊόντα τους μέσω συνεταιρισμών. Τέλος, επεσήμαναν τη χρησιμότητα της διαρκούς επιμόρφωσης των μελών και υπαλλήλων των συνεταιρισμών, ενώ επέμειναν στην ύπαρξη φορέα που θα συγκεντρώνει δεδομένα και θα δρα συμβουλευτικά προς τον αγρότη που επιθυμεί να επεκταθεί σε νέες καλλιέργειες.

Παρόντες στη συνάντηση από πλευράς του συνεταιρισμού ήταν ο γεωπόνος κ. Δημήτρης Στουκογιώργος, ο αντιπρόεδρος κ. Οδυσσέας Τζιατζιούλης, ο πρόεδρος της ομάδας δημητριακών κ. Δημήτρης Μπουλασίκης, ο πρόεδρος της ομάδας οπωροκηπευτικών κ. Αλέξανδρος Στουκογιώργος, ο ταμίας κ. Νίκος Κωστούλης, ο υπάλληλος κ. Μιλτιάδης Κίτσιος και ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κιλελέρ κ. Κώστας Χατζηκωνσταντίνου.

Tags: , ,

Σύλληψη ατόμου για ναρκωτικά στη Λάρισα

Συνελήφθη  (01-03-2019) το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, ένας 32χρονος, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (91) ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή, μικροποσότητες κάνναβης και βουπρενορφίνης, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Tags: , ,

Το «Εργαστήρι Ζωής» επεκτείνεται σε όλους τους Δήμους της Π.Ε. Λάρισας

Σε όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας επεκτείνεται η λειτουργία του Εργαστηρίου Ζωής. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, της Προέδρου του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας του ΟΚΑΝΑ Ευαγγελίας Λιακούλη, του Δημάρχου Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, του Δημάρχου Ελασσόνας Νίκο Ευαγγέλου, του Δημάρχου Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο, το Δήμαρχο Τεμπών Κώστα Κολλάτο, του Δημάρχου Τυρνάβου Παναγιώτη Σαρχώζη και του Δημάρχου Φαρσάλων Άρη Καραχάλιο αποφασίστηκε η επέκταση της λειτουργίας του Εργαστηρίου Ζωής σε όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Το έργο πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και να υλοποιηθεί από τους Δήμους σε συνεργασία με το Κ.Π. ΟΚΑΝΑ Λάρισας.

 

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Μέσα στις  δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και τη σκληρή καθημερινότητα για την μεγάλη  πλειοψηφία των πολιτών, η αυτοδιοίκηση, τώρα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, έχει χρέος να δείξει το δρόμο της δημιουργίας και της ελπίδας, στηρίζοντας μέσα από τη δράση μας όλους όσους νιώθουν, περισσότερο ευάλωτοι και τείνουν να καταφύγουν στις ουσίες και στα μέσα που τους προσφέρουν την ψευδαίσθηση της διαφυγής.  Κυρίως όμως, οφείλουμε να εφοδιάσουμε τα παιδιά και τους νέους μας με όλα τα αναγκαία μέσα, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των καιρών.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αποτελεί τον μεγαλύτερο και βασικό εταίρο του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας «ΟΡΦΕΑΣ»  και στηρίζει τις αξιόλογες δράσεις στις οποίες αυτό προβαίνει, ειδικά τα τελευταία χρόνια, επιδιώκοντας ταυτόχρονα και οι δύο φορείς, να ξεφύγουμε από τα κλασσικά και στενά όρια άσκησης της κοινωνικής περιφερειακής πολιτικής, που μέχρι τώρα ασχολούταν κυρίως με  υγειονομικού χαρακτήρα πληροφόρηση, καθώς δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πλέον τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα με στείρα παροχή πληροφοριών. Έτσι, η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  με ευαισθησία σε κοινωνικά ζητήματα, σε συλλογικές δράσεις και πρωτοποριακές ιδέες, υιοθέτησε την πρόταση της Προέδρου Ευαγγελίας Λιακούλη και του  Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας του ΟΚΑΝΑ, για την δημιουργία του «Εργαστηρίου Ζωής», που ξεκίνησε σαν ένα μεγάλο στοίχημα, για να εξελιχθεί τώρα σε ένα σημαντικό κοινωνικό πόλο, αναπτύσσοντας μια δυναμική που αξιολογείται απόλυτα θετική στην Ελλάδα και πλέον στην Ευρώπη .   Παράλληλα, συμπράξαμε στην αξιοποίηση ενός μοναδικής αξίας διατηρητέου νεοκλασικού κτιρίου που στεγάζει τη λειτουργία του Εργαστηρίου, στο κέντρο της πόλης, μετά από όλες τις νόμιμες διαδικασίες στο Υπουργείο Πολιτισμού και τους συναρμόδιους φορείς, σηματοδοτώντας έτσι τη λειτουργία ενός χώρου δημιουργίας, μέσα σε ένα μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η μοναδικότητα του «Εργαστηρίου Ζωής» είναι ότι δεν υπάρχει αντίστοιχό του στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη, δηλαδή καταφέραμε και φτιάξαμε μια νέα κοινωνική δομή από το μηδέν, με δικό μας οδικό χάρτη, με στοχοθέτηση του αντικειμένου, με στελέχωσή του, με διασφάλιση της χρηματοδότησής του και με κατοχύρωση της επιστημονικής του αρτιότητας. Αυτή η δομή κέρδισε από την αρχή το ενδιαφέρον της ελληνικής και ευρωπαϊκής επιστημονικής κοινότητας και βραβεύτηκε πρόσφατα με το βραβείο Πρόληψης Pompidou 2018 του Συμβουλίου της Ευρώπης, μια πολύ μεγάλη διάκριση, από έναν πανίσχυρο όμιλο που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις.

Το Εργαστήρι Ζωής σήμερα, λειτουργεί στη Λάρισα, με  εννέα θεματικά αντικείμενα (Μουσική-Ρυθμό-Χορό, Θέατρο Ενηλίκων- Παιδιών, Εικαστικά, Ιστορία και Πολιτισμό, Φωτογραφία, Παραμύθι, Εθελοντισμό, Τμήμα Mix tape, Δημιουργική Γραφή ), τα οποία εκτείνονται σε 29 τμήματα και αφορούν περίπου 550 συμμετέχοντες. Είναι ένα «στέκι ζωής» στο οποίο παράγονται καθημερινά γεγονότα,  στα οποία συμμετέχουν παιδιά, έφηβοι και ενήλικες με στόχο να αναδειχθεί η δύναμη της δημιουργίας και η πρόληψη να βρει γόνιμο έδαφος μέσα από την Τέχνη. Πρόκειται για μια  συλλογική προσπάθεια που στοχεύει να προσφέρει ποιότητα  στη ζωή των πολιτών και κυρίως των παιδιών μας, ενώ αποτελεί υποχρέωση της αυτοδιοίκησης η οποία οφείλει να καινοτομεί και να ενισχύει παρόμοιες προσπάθειες   Εμείς χρηματοδοτούμε το έργο το οποίο ήδη αποδεικνύεται ότι είναι μεγάλου οφέλους  και παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον την πέρα από κάθε προσδοκία θετική ανταπόκριση της τοπικής κοινότητας , που επιβεβαιώνει την επιλογή μας .

Σήμερα, είμαστε εδώ για να ανακοινώσουμε ότι επεκτείνουμε τη λειτουργία του Εργαστηρίου Ζωής και σε συνεργασία με το ΚΠ  ΟΚΑΝΑ και τους Δήμους του νομού μας και προσφέρουμε τη δυνατότητα να δημιουργηθεί το Εργαστήρι σε κάθε δήμο, να αφορά σε όλα τα παιδιά και τους ενήλικες του νομού μας, δίνοντας έτσι ίσες ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες,  ακόμη και σε αυτούς που κατοικούν  σε απομονωμένες περιοχές.  Είναι χρέος μας και όραμά μας , να διασφαλίσουμε σε όλους πρόσβαση στη γνώση, στη στήριξη και στην παροχή ποιοτικών κοινωνικών υπηρεσιών.  Σε στενή συνεργασία με τους Δημάρχους του νομού και την Πρόεδρο και το ΔΣ του ΚΠ ΟΚΑΝΑ, θα δημιουργήσουμε αυτή την πολύτιμη κοινωνική δομή παντού.

Σήμερα, στέλνουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα δημιουργίας, συλλογικής προσπάθειας και άλλης οπτικής για τη σύγχρονη ζωή, με  πρωτοπορία και  καινοτομία στη δημιουργία θετικών κοινωνικών πόλων σε όλη τη περιφέρεια.»

 

Από τη πλευρά της η Πρόεδρος του Κ.Π. ΟΚΑΝΑ Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη επεσήμανε ότι: «Σήμερα περισσεύει η χαρά και η συγκίνηση, καθώς το «Εργαστήρι» γνωρίζετε ότι ήταν ένα προσωπικό όραμα,  που έγινε στην πορεία ένα συλλογικό στοίχημα.  Δεν  υπάρχει μεγαλύτερο δώρο στη ζωή , από το να βλέπεις όσα εμπνεύστηκες και αγάπησες, να ξεπερνούν δυσκολίες και να προχωρούν και να προκόβουν,  με πολλούς και ανάμεσα  πλέον σε τόσο πολλούς …

Ο φορέας μας, με γερές και στέρεες βάσεις από το παρελθόν, αξιοποίησε τις νέες ιδέες και έκανε ένα σημαντικό άλμα εξωστρέφειας, τολμώντας να πρωτοπορήσει δημιουργικά, με πολλές, αξιόλογες καθημερινές δράσεις και αιχμή δόρατος το Εργαστήρι Ζωής, που συνεχώς εξελίσσεται, μεγαλώνει, ανανεώνεται, αποκαλύπτεται και  απογειώνει τη δημιουργία .

Κατακτήσαμε πριν λίγο καιρό το Βραβείο Πρόληψης POMPIDOU 2018 του Συμβουλίου της Ευρώπης, μια κορυφαία διάκριση , καθώς αυτό μας  συνδέει με τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές στο χώρο της πρόληψης και μας εντάσσει ισότιμους συνομιλητές στον παγκόσμιο διάλογο που ήδη έχει ξεκινήσει για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και των σύγχρονων ψυχικών ασθενειών.

Η Λάρισα,  κατάφερε μέσω του Εργαστηρίου Ζωής, να καταστήσει την Ελλάδα ισότιμο συνομιλητή στο ευρωπαϊκό κέντρο αποφάσεων για τις δράσεις κατά των εξαρτήσεων. Σήμερα, προχωράμε παρακάτω. Έχοντας το παράδειγμα της ευεργετικής συνέργειας του ΚΠ ΟΚΑΝΑ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που γέννησε το Εργαστήρι Ζωής, όλοι εμείς γινόμαστε ο μοχλός που θα κινήσει τις διαδικασίες των θετικών αλλαγών, της νέας πορείας μας, με φρέσκιες ιδέες και νέες πρακτικές. Προσφέρουμε το δημιούργημά μας, τη τεχνογνωσία και το επιστημονικό μας προσωπικό, την άριστη γνώση μας για το πώς γίνεται μια τέτοια δομή και τα ιδιαίτερα επιστημονικά χαρακτηριστικά της – καθώς δεν είναι ένα δημιουργικό εργαστήρι ΑΛΛΑ ένα εργαστήρι Πρόληψης με στοχοθέτηση συγκεκριμένη και  αποτελεσματικότητα μετρήσιμη- σε όλους τους Δήμους του Νομού μας, που είναι θεσμικοί και καταστατικοί  εταίροι μας και έχουμε άριστη συνεργασία μαζί τους και με όλους τους Δημάρχους προσωπικά, που διαθέτουν μεγάλη κοινωνική ευαισθησία.

Εχουμε χρέος , αυτό που καταφέραμε στη Λάρισα,  να δημιουργήσουμε μια ακούραστη «κυψέλη», όπου παιδιά και ενήλικες, ενισχύονται στην μεταξύ τους επικοινωνία και στην αυτοεκτίμησή τους, διαχειριζόμαστε την κατάθλιψη και το πένθος, κατευθύνουμε δημιουργικά τα παιδιά στην τέχνη και στον πολιτισμό, προσφέρουμε νέες εμπειρίες με συμμετοχή όλων σε δρώμενα και προβάλουμε με εκδηλώσεις το υλικό που τα ίδια τα παιδιά και οι ενήλικες παράγουν, να το μεταφέρουμε παντού. Σήμερα, το Κέντρο Πρόληψης και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ανοίγει τους ορίζοντες και τις προοπτικές μας και δίνει την πραγματική δυνατότητα σε όλους τους πολίτες, ακόμη κι αν μένουν στην ΄Ακρη  ή στην Αιγάνη, στο Μεταξοχώρι ή στην Αναγέννηση, στη Σκοπιά ή στο Βρυότοπο, να συμμετέχουν στο Εργαστήρι μας και να έχουν όλα τα οφέλη της δημιουργικής μας συνεύρεσης.

Η σημερινή ημέρα αποτελεί για εμένα προσωπικά,  για όλο το ΔΣ και τα στελέχη μας, μια μέρα μεγάλης συγκίνησης, μια μέρα ευτυχίας. Το όραμά μου είναι ένας νομός με ίσες ευκαιρίες για όλους και πρέπει διαρκώς να αγωνιζόμαστε οι ανθρωποί  μας να νιώθουν ότι έχουν μια ζωή που αξίζει να ζουν, σε έναν τόπο που αξίζει να  κατοικούν…»

 

Οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας εξήραν την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και της Προέδρου του Κ.Π. ΟΚΑΝΑ και αποδέχτηκαν την πρόταση για την υλοποίηση ενός έργου που όπως επεσήμαναν θα λειτουργήσει προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Tags: , ,

Εργαστήριο κόμικς για εφήβους στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων

Το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων συμμετέχει στις δράσεις του LA Comics Festival και διοργανώνει Εργαστήριο κόμικς για εφήβους με τον κομίστα  Αποστόλη Ιωάννου, (BlackBird), την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019, στις 11:00 π.μ.

Οι συμμετέχοντες, με τη βοήθεια των εμψυχωτών του Μουσείου, θα ανακαλύψουν την ιστορία της αλευροβιομηχανίας του  Μύλου του Παππά μέσα από τα εκθέματα και τις παλιές φωτογραφίες, αλλά και μέσα από παιχνίδια ρόλων και αφήγησης.

Στη συνέχεια, θα ζωγραφίσουν δικές τους εικόνες.

 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εφήβους, ηλικίας 12 – 18 ετών και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, τηλ. επικοινωνίας 2410 530083.  Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή 10:00 – 14:00, Τετάρτη – Παρασκευή 18:00-21:00.

 

 

 

Tags: , ,

Ρένα Καραλαριώτου: Δίνουμε όλες τις μάχες προς όφελος των πολιτών

  • Έχουμε και την πολιτική βούληση και σωστά μελετημένο πρόγραμμα για τη λύση του κυκλοφοριακού στη Λάρισα

 

“Χρειάζεται πολιτική βούληση και σωστά μελετημένο σχέδιο και πρόγραμμαγια τη λύση του κυκλοφοριακού και του προβλήματος της στάθμευσηςστη Λάρισα. Κι εμείς έχουμε και τα δύο”, σημειώνει η υποψήφια δήμαρχος, κ.Ρένα Καραλαριώτου. Απαντώντας στις αιτιάσεις του κ.Καλογιάννη για τις προγραμματικές θέσεις της δημοτικής παράταξης “Λάρισα Μπροστά”, αναφορικά με το κυκλοφοριακό και τη στάθμευση , η κ.Καραλαριώτου τονίζει με νόημα ότι “όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει”.

 

Μία δημοτική αρχή οφείλει να δίνει όλες τις μάχες προς όφελος των πολιτών. Ο κ.Καλογιάννης επιχειρεί να παρουσιάσει ως ανέφικτο αυτό που ο ίδιος και η ομάδα του αδυνατούν να πράξουν.

 

Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι τελείως διαφορετική. Αυτό που δηλώνει ότι δεν μπορεί να κάνει ο κ.Καλογιάννης, εμείς το έχουμε θέσει ως βασική προτεραιότητά μας: επαναδιαπραγμάτευση, άμεσα, των συμβάσεων στα δύο δημοτικά πάρκινγκ και απόδοση των αδιάθετων θέσεων για δωρεάν χρήση από τους εργαζόμενους και τους εμπόρους του κέντρου και δημιουργία θέσεων στάθμευσης σε χώρους περιμετρικά του κέντρου, όπου θα γίνεται μετεπιβίβαση στο Αστικό.

 

Ειδικά για τη μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως είναι το Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας, πλέον το νομικό πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να συνάπτουν προγραμματικές συμβάσεις με εταιρείες του ιδιωτικού τομέα για παροχή υπηρεσίας.

 

Αυτό σημαίνει όχι μόνον ότι μπορούμε να έχουμε φθηνότερο εισιτήριο στο Αστικό, αλλά και ότι αυτό επιβάλλεται και από την οικονομική συγκυρία, αλλά και από την εφαρμογή των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, στο πλαίσιο των δράσεων για να αλλάξει η κουλτούρα των πολιτών και να χρησιμοποιούν περισσότερο τα ΜΜΜ.

 

Πέρα από το ότι δήμοι στην Αττική, όπως Φυλής, Σαρωνικού και Ραφήνας, έχουν ήδη προχωρήσει στη σύναψη τέτοιων προγραμματικών συμβάσεων με τον ΟΑΣΑ, το ίδιο κάνουν και οι δήμοι Ιωαννιτών και Ηγουμενίτσας -που επίσης εφαρμόζουν ΣΒΑΚ- με τους ιδιώτες φορείς Αστικών Συγκοινωνιών των περιοχών τους, όπως είναι το λογικό.

 

Στη Λάρισα, έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία να βάζουμε “το κάρο πριν το άλογο”! Ο κ.Καλογιάννης έχει επιλέξει να προχωρήσει στις παρεμβάσεις στο κέντρο καθαρά για προεκλογικούς λόγους, ώστε να έχει να παρουσιάσει κάτι ενόψει των εκλογών.

 

Όχι μόνον μειώνει τις θέσεις στάθμευσης στο κέντρο, όχι μόνον δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά υποστηρίζει και ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό!

 

Αυτό λοιπόν που δεν μπορεί να κάνει ο κ.Καλογιάννης, θα το κάνουμε εμείς ως η επόμενη δημοτική αρχή. Και επαναδιαπραγμάτευση, η οποία σαφώς και είναι εφικτή, θα κάνουμε και δωρεάν θέσεις στάθμευσης θα δώσουμε στους μόνιμους κατοίκους του κέντρου και την κοινωνική ομάδα των ΑμΕΑ και φθηνότερο εισιτήριο, με συχνότερα δρομολόγια και γρήγορες διελεύσεις, θα έχουν οι πολίτες της Λάρισας, με προγραμματικές συμβάσεις με το Αστικό ΚΤΕΛ.

 

Χρειάζεται πολιτική βούληση και σωστά μελετημένο σχέδιο και πρόγραμμα. Εμείς έχουμε και τα δύο.

 

 

Tags: , ,

Ηττήθηκε ο Ερμής στη Νίκαια

Την ήττα γνώρισε ο Ερμής Αγιάς-Λάρισας στο κλειστό της Νίκαιας από τον πρωτοπόρο Ιωνικό με 113-83 για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας.

Η ομάδα μας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς κόντρα στον Ιωνικό έστω και αν είχε να ξεπεράσει σύο σημαντικές απουσίες αυτές των Κόμματου και Τσιαμπαλή και κατάφερε να είναι μπροστά στο σκορ με την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, ενώ άντεξε και στην αντεπίθεση των γηπεδούχων στη δεύτερη περίοδο, παραμένοντας κοντά στο σκορ, έστω κι αν έχασε το προβάδισμα, αφού το ημίχρονο τελείωσε με 55-47.

Η υπερπροσπάθεια του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, η ποιότητα του αντιπάλου και φυσικά οι απουσίες έφεραν κούραση στους παίκτες της ομάδας μας που είχαν αστοχία στο τρίτο δεκάλεπτο δίνοντας τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να… απομακρύνονται στο σκορ και να αυξάνουν τη διαφορά (79-62).

Η εικόνα δεν άλλαξε παρά την προσπάθεια και στην τελευταία περίοδο με τον Ιωνικό να φτάνει τελικά στην κατάκτηση του ροζ φύλλου.

Τα δεκάλεπτα: 27-28, 55-47, 79-62, 118-83

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Νίκος Βετούλας):  Βασιλόπουλος 12 (1), Δημητριάδης, Καράμπουλας 20 (1), Πετροδημόπουλος, 4, Λιακόπουλοςνν15, Μιλεντίγιεβιτς, Κομποδέτας 12 (3), Σάφτενααρ 7, Μαυροκεφαλίδης 26 (1), Σαχπατζίδης 4, Κανονίδης 10

ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑ-ΛΑΡΙΣΑΣ (Γιάννης Λίβανος): Μηλιώνης 4 (1), Τσιλούλης 19 (4), Σπυρόπουλος 9 (1), Τζόλος 14 (1), Νταλός 6, Τριανταφύλλου 9 (1), Ζιβάνοβιτς 12 (1), Λάππας, Βρεττάς, Λόλας 10

Tags: ,

Ώρα για την πρώτη νίκη για τα κορίτσια του ΝΟΛ

Υποδέχονται στις 6 μ.μ. το Νηρέα Χαλανδρίου στο κολυμβητήριο Αλκαζάρ

Την πρώτη τους νίκη θέλουν όσο τίποτε άλλο τα κορίτσια του ΝΟΛ σήμερα που στις 6 μ.μ. υποδέχονται το Νηρέα Χαλανδρίου για την 2η αγωνιστική της γ’ φάσης του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας πόλο γυναικών στο κολυμβητήριο του Αλκαζάρ.

Οι παίκτριες του Σπύρου Τσιάρα γνωρίζουν πολύ καλά πως με μία νίκη θα αλλάξει εντελώς η ψυχολογία τους και θα οπλιστούν με αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια και αυτό θα προσπαθήσουν σήμερα κόντρα στον αντίπαλο που τους απέκλεισε στα πέναλτυ εδώ μέσα για το κύπελλο.

Ο τεχνικός του ΝΟΛ έχει όλες τις παίκτριες (πλην Μπενέκου που είναι στις ΗΠΑ) στη διάθεσή του – έχει έρθει και η Γούλα από τη Σάμο – και έτσι θα μπορέσει να παρατάξει το πιο αξιόμαχο σύνολο. Στη διάθεσή του βρίσκονται οι Γούλα, Καζάνα, Τουλουμτζίδου, Μ. Μπαλάτσα, Ν.Μπαλάτσα, Πατούνα, Χασιώτη, Κυροδήμου, Κους, Τοκίνι, Μιγδάνη, Καλογιάννη, Σαμαρά και Λαμπροπούλου.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Ρέθυμνο 9
  2. Πάτρα 4
  3. Νηρέας 3
  4. ΝΟΛ 0

Σήμερα επίσης για τον ίδιο όμιλο θα παίξουν ΝΕ Πατρών – Ρέθυμνο και για τον Α’ όμιλο Ολυμπιακός – Γλυφάδα και Εθνικός – Βουλιαγμένη (Ολυμπιακός 9 β., Βουλιαγμένη 6, Εθνικός 1, Γλυφάδα 0).

Tags: , ,

Στο Γηροκομείο Λάρισας η Μικτή Χορωδία Γόννων

Το Γηροκομείο Λάρισας επισκέφτηκε η Μικτή Χορωδία Γόννων, προκειμένου να προσφέρει μια νότα χαράς στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Οι φιλοξενούμενοι άκουσαν και σιγοψιθύρισαν νοσταλγικά τραγούδια, σπάζοντας την ρουτίνα της καθημερινότητάς τους.

Την επιμέλεια του προγράμματος και τη διεύθυνση της χορωδίας είχε η μαέστρος, Πόπη Τσόκανου.

Tags: , ,

Κέλλας:Εκπαίδευση και εκπαιδευτικοί πρωταγωνιστές της επόμενης μέρας

«Η ΔΑΚΕ είναι η κορυφαία συνδικαλιστική παράταξη εργαζομένων της χώρας, με ιστορία, αγώνες και προσφορά, που ακόμα και οι αντίπαλοί μας αναγνωρίζουν.

Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που, από τη θέση του αν. Τομεάρχη Παιδείας της παράταξης μας, συνεργάζομαι μαζί σας, καθώς είστε στελεχιακό δυναμικό υψηλότατου επιπέδου, με κατάρτιση, πολύπλευρες γνώσεις, άποψη και, το σημαντικότερο, όρεξη για δουλειά.»

Τα ανωτέρω επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, κατά τον χαιρετισμό του, στην εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της ΔΑΚΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση και συνεχάρη τους διοργανωτές, έδωσε το σύνθημα για τη νίκη στις ερχόμενες εκλογές, τονίζοντας:

«Τέσσερα χρόνια τώρα, βιώνουμε την πλήρη απαξίωση της Παιδείας και της Εκπαίδευσης, ενώ γινόμαστε μάρτυρες των πειραματισμών και των ιδεοληψιών του Μπαλτά,του Φίληκαι του Γαβρόγλου.

Ο Πρόεδρός μας το έχει πει και εγώ δεν θα κουράζομαι να το λέω:Όλα είναι θέμα Παιδείας!Ως αυριανή Κυβέρνησηείμαστε έτοιμοι να δώσουμε στην Εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς μας τον πρωταγωνιστικό ρόλο, που τους αξίζει!

Ως Νέα Δημοκρατία στηρίζουμε τη Δημόσια Εκπαίδευση και το λειτούργημα του εκπαιδευτικού!

Θέλουμε ένα σχολείο:

  • Ελεύθερο και ευέλικτο σε σχέση με την οργάνωση και τη διαχείριση πόρων, με αναβαθμισμένα προγράμματα σπουδών για τη στήριξη των δημόσιων λειτουργών.
  • Δημιουργικό,που θα δίνει ευκαιρίες κυρίως στους αδύναμους, χτίζοντας χαρακτήρες και αντιμετωπίζοντας τις ανισότητες, ώστε να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής και να ετοιμάσει μια νέα γενιά Ελλήνων με σεβασμό σε αρχές καιαξίες, που ποδοπατούνται στις μέρες μας.

Σε κάθε περιφερειακή ενότητα θα δημιουργήσουμε από ένα πρότυπο σχολείο, βάζοντας τέλος στην υποβάθμιση των πρότυπων και πειραματικών σχολείων, που από νησίδες αριστείας έχουν γίνει θύματα των κυβερνητικών ιδεοληψιών.

Όλες οι αδικίες, που συντελούνται στα συμβούλια επιλογής στελεχών εκπαίδευσης, θα αρθούν άμεσα, καταργώντας τον συγκεκριμένο νόμο.

Θέλουμε πανεπιστήμια, που θα είναι ανταγωνιστικά στο σύγχρονο περιβάλλον,συνδέοντας την ακαδημαϊκή έρευνα με την αγορά εργασίας, σε συνθήκες ασφάλειας και ελευθερίας».

Προσθέτως, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ αναφέρθηκε στο ζήτημα της αξιολόγησης, σημειώνοντας:

«Και επειδή το «φάντασμα» της αξιολόγησης πλανάται πάνω από τα σχολείαμας, αφού πολλά συζητούνται και τρέφονται από την έντεχνη παραπληροφόρηση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε σαφείς: Θέλουμε την αξιολόγηση οργανωμένη, με θεσμικό πλαίσιο και τεχνικές, που θα προκύψουν έπειτα από διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε να διασφαλιστούν η ποιότητα και η αναβάθμιση της εκπαίδευσης».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Κέλλας σημείωσε:

«Όλες αυτές οι δομικές αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν χωρίς τη δική σας συνδρομή.Σας καλώ, λοιπόν, να προχωρήσουμε,όλες και όλοι μαζί,ενωμένοι!

Για τα παιδιά μας!

Για την Ελλάδα!».

 

 

 

Tags: , ,

Μάξιμος:Επένδυση στην καινοτομία για αξιοποίηση ευκαιριών στον αγροδιατροφικό τομέα

Θέλω, καταρχήν, να εκφράσω την ικανοποίησή μου γιατί η Agrothessaly έχει καταστεί μια μεγάλη διοργάνωση πανελλαδικής εμβέλειας για τον αγροτικό χώρο, δίνοντας προστιθέμενη αξία στην Λάρισα. Επέλεξα ανάμεσα στις διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται στο πλαίσιο της Έκθεσης να είμαι παρών σ’ αυτήν, για να τονίσω -με την οποία αξία έχει η παρουσία μου ως πρώην αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης- τη σημασία που πρέπει να δώσουμε στην καινοτομία και σε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την επιχειρηματικότητα και την αξιοποίηση των ευκαιριών στον Αγροδιατροφικό τομέα». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Θεσσαλίας (ΕΣΥΝΕ), που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Agrothessaly στη Λάρισα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «συνηθίζουμε να λέμε ότι ο πρωτογενής τομέας μαζί με τον τουρισμό και την ναυτιλία είναι τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, οι πυλώνες της οικονομίας μας. Θα έπρεπε να είναι! Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι η συμμετοχή του πρωτογενούς τομέα στο ΑΕΠ της χώρας τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί, όπως έχει συρρικνωθεί και το ποσοστό του συνολικού πληθυσμού που απασχολείται στη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία. Σχεδόν 4 δεκαετίες από την ένταξη της χώρας στην τότε ΕΟΚ, νυν ΕΕ, αναμφίβολα εισέρρευσε στη χώρα μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής πακτωλός κοινοτικών πόρων που βελτίωσαν το βιοτικό επίπεδο των αγροτών. Την ίδια ώρα, όμως, η Ελλάδα έπαψε να είναι αυτάρκης σε αγροτικά προϊόντα και εισάγει τα περισσότερα εξ αυτών.

Στα χρόνια αυτά καταφέραμε τα περισσότερα εκ των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης στην ΕΕ να είναι ελληνικά. Ωστόσο, όπως σχολιάζαμε νωρίτερα με τον καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα επαναπαυτήκαμε στις “δάφνες” της αναγνώρισης ΠΟΠ, όπως το αρνάκι και το κατσικάκι Ελασσόνας, χωρίς τις αναγκαίες προωθητικές δράσεις. Κι έτσι, πολλά ΠΟΠ δεν απόκτησαν την επιπλέον προστιθέμενη αξία που θα έπρεπε».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είπε ότι «η σύγχρονη γεωργία θα πρέπει να βασίζεται στην ανταγωνιστικότητα και την παραγωγή διαφοροποιημένων προϊόντων με ταυτότητα. Συνεπώς, ο σύγχρονος αγρότης στη χώρα μας, από αποδέκτης επιδοτήσεων θα πρέπει να εξελιχθεί σε διαχειριστή γεωργικής εκμετάλλευσης. Δεν λέω σε αγρότη επιχειρηματία, γιατί από την υπερβολική χρήση ο όρος φοβούμαι πως έχει φθαρεί. Θα πρέπει, όμως, ο σύγχρονος αγρότης να μπορεί να παράγει ανταγωνιστικά και ποιοτικά προϊόντα, σεβόμενος το περιβάλλον. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και να επενδύσει στην καινο

Tags: , ,

Διάκριση της θεατρικής ομάδας Φαέθων

Στις 15 &16 Φεβρουαρίου διεξήχθη το 11ο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών θιάσων »Μώμος ο Πατρεύς’’. Το προκριθέν ερασιτεχνικό σχήμα ‘’Φαέθων’’ του συλλόγου ‘Η Ανατολική Ρωμυλία’’ N. Λάρισας εκπροσώπησε επάξια την πόλη μας. Το χειροκρότημα που έλαβαν για τη συλλογική σκηνική προσπάθεια ήταν εγκάρδιο από το Πατρινό κοινό στο κατάμεστο κινηματοθέατρο ‘’Πάνθεον’’! Και οι οκτώ παρουσίες των θιάσων ήταν εμπνευσμένες και απολαυστικές.. Το Α΄ Βραβείο Κοινού κέρδισε η ‘’Αδελφότητα Κρητών’’ Ρόδου. Η Λάρισα είχε τη διάκρισή της. Στον ‘’Φαέθωνα’’ δόθηκε το Βραβείο για την επιλογή »Πρωτότυπου κειμένου» από την Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων. Το κείμενο το οποίο επιλέχθηκε για τη σκηνική κάθοδο στην Πάτρα ήταν αμιγώς πολιτική σάτιρα » Η Βιωσιμότητα… του χρέους» του επίσης Λαρισαίου κωμικού δραματουργού Στέλιου Ντικούλη. Η συλλογικότητα και το ομαδικό πνεύμα επιβραβεύθηκαν με το αυθόρμητο χειροκρότημα του κοινού. Τον ρόλο του Αρτέμη ενσάρκωσε ο Νίκος Μπόλωσης και τον ρόλο του Παυσανία ο Γιώργος Παπανικολάου. Η σκηνοθετική καθοδήγηση ανήκε στη θεατρολόγο – εκπαιδευτικό Θεατρικής Αγωγής κ. Βίλλη Κίτσιου.

Μιχάλης Παπαματθαίου - Σάββατο βγαίνω
Γιώργος Μαζωνάκης - Ένα θαύμα
Αντώνης Ρέμος - Δε θέλω να μ΄ αγαπάς
Πάνος Κιάμος - Δύσκολα βράδια
Βασίλης Καρράς - Όπως παλιά
Πέγκυ Ζήνα - Με την πλάτη στον τοίχο
Νότης Σφακιανάκης - Ένα με τη νύχτα
Γιάννης Πλούταρχος - Σε τέσσερις τοίχους
Άρης Καμπάνος - Μη ρωτάς
Νίνο - Ακόμα σε ζητώ

 


Μάρτιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031