Tags: , ,

Η ταινία «Μανταρίνια» στην Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας

Μικρή, απλή αλλά καθόλου απλοϊκή ταινία αφύπνισης του ουμανισμού μέσα από μια γενικότερη αμφισβήτηση του πολέμου, φτιαγμένη με ατμοσφαιρικότητα κι ένα περίεργο είδος εγγενούς κομψότητας. Αντιπολεμική ταινία με αργούς ρυθμούς, αποτυπώνει τη φρίκη του πολέμου μέσα από την κλιμάκωσή του, την εποχή της απόσχισης της Αμπχαζίας, το 1992 από τη Γεωργία, αμφότερες πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, από την ασυνήθιστη οπτική γωνία ενός Εσθονού.

Ο Εσθονός Ίβο αρνείται να εγκαταλείψει το σπίτι του που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το πεδίο βολής του πολέμου μεταξύ Γεωργίας και Αμπχαζίας. Μια μάχη μικρής ισχύος που γίνεται μπροστά από το σπίτι του, αφήνει πίσω της έναν επιζώντα από κάθε πλευρά: τον Τσετσένο μισθοφόρο Αχμέντ και τον Γεωργιανό Νίκο. Ο Ίβο περιθάλπει τους δυο τραυματίες, με τις συγκρούσεις ανάμεσά τους να εντείνονται ημέρα με την ημέρα.

Ενα έντονο δράμα ξετυλίγεται στο εσωτερικό ενός χωριατόσπιτου δίπλα σε ένα κατάφορτο μανταρινιές περιβόλι. Εκπληκτικό το βουκολικό σκηνικό με τη σιωπηλή δύναμη, τους πράσινους λόφους και τα πλούσια φυλλώματα, παραπέμπει στη χρήση του φυσικού τοπίου από τον Μπέργκμαν. Ανεπαίσθητες οι πινελιές που αλαφραίνουν το δράμα όσο η βία πυκνώνει και πλανάται στον αέρα. Η ιστορία καταλήγει δραματικά και απρόβλεπτα.

Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας του 2015.

Η προβολή θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας , στις 7 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.

Tags: , ,

Κελλας: Στον πυρήνα της πολιτικής μας η ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας

Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα γερνά, οι νέοι, καθώς η ανεργία είναι στα ύψη, την εγκαταλείπουν και όσοι μένουν φοβούνται για το μέλλον τους. Είναι απαραίτητο, λοιπόν,να δημιουργήσουμε ένα αίσθημα ασφάλειας στα νέα παιδιά, ώστε να μείνουν στον τόπο τους και να δημιουργήσουν οικογένεια. Δεν χρειάζεται να αντιμετωπίζουμε με φόβο τις μεταλλάξεις, που υφίσταται, με πιο αργούς ρυθμούς, απ’ ότι η Ευρωπαϊκή και η ελληνική οικογένεια».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον χαιρετισμό του αν. Τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Χρήστου Κέλλα, στην εκδήλωση, που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Λάρισας και η Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της ΝΔ, με θέμα “Σύγχρονες πολιτικές προστασίας της Οικογένειας”.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης, καλωσόρισε τις ομιλήτριες βουλευτές της ΝΔ κκ. Σοφία Βούλτεψη, Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, Έλενα Ράπτη, Κατερίνα Μάρκου, Μαρία Αντωνίου, Φωτεινή Αραμπατζή και Άννα Καραμανλή, καθώς και την κ. ΜαρέβαΓκραμπόφσκι Μητσοτάκη, προσθέτοντας:

«Στην Ελλάδα έως και το 2009 υπήρξε μια σειρά μέτρων στήριξηςτης οικογένειας, που κατακρημνίστηκαν από την οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας, με αποτέλεσμα οι νέοι μας να φοβούνται πια να δημιουργήσουν οικογένεια. Είναι χρέος όλων μας, πόσω μάλλον της παράταξής μας, της μοναδικής αξιόπιστης πολιτικής δύναμης στη χώρα, να αντιστρέψουμε την κατάσταση, μέσα από στοχευμένες πολιτικές, που θα επαναφέρουν την αισιοδοξία.

Εμείς, επειδή αγαπάμε την Ελλάδα και θεωρούμε ότι η καλύτερη εθνική στρατηγική είναι η αριθμητική αύξηση του Έθνους μας, έχουμε συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις, τις οποίες ανέπτυξε ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης στο 12ο Συνέδριο, όπου εξήγγειλε, μεταξύ άλλων:

  • Αύξηση του αφορολογήτου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Στήριξη των νέων ζευγαριών, με επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί, που θα γεννιέται στην χώρα από οικογένειες που πληρούν εισοδηματικά κριτήρια.
  • Ειδικό οικονομικό βοήθημα σε περίπτωση γέννησης επόμενου παιδιού εντός 30 μηνών από την προηγούμενη γέννα.
  • Υπαγωγή των βρεφικών ειδών πρώτης ανάγκης και ειδών γυναικείας υγιεινής στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ».

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κλείνοντας τον χαιρετισμό του, έθεσε ως “απόλυτη προτεραιότητα για τη ΝΔ την Παιδεία και την ανάσχεση του Δημογραφικού προβλήματος” καθώς όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, “ο πυρήνας της πολιτικής μας βασίζεται στην ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας”.

 

Tags: , ,

Διακοπή νερού λόγω εργασιών ύδρευσης

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου και από ώρα 9:00 μέχρι 14:00 θα γίνει διακοπή νερού λόγω εκτέλεσης εργασιών ύδρευσης στις παρακάτω οδούς:

  • 28ης Οκτωβρίου (από Ηπείρου μέχρι Οικονόμου εξ Οικονόμων)
  • Οικονόμου εξ Οικονόμων (από Ιάσονος μέχρι 28ης Οκτωβρίου)

 

Tags: , ,

Mάξιμος:Η οικογένεια στον σκληρό πυρήνα της ιδεολογίας μας

«Κάποιοι μας λένε συντηρητικούς γιατί πιστεύουμε σε σταθερές αξίες, όπως η οικογένεια, που δοκιμάστηκαν στο καμίνι του χρόνου. Ε, ναι, η οικογένεια είναι στον σκληρό πυρήνα της ιδεολογίας της παράταξής μας, στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε ότι η οικογένεια είναι το κύτταρο της κοινωνίας μας. Και η στήριξη της οικογένειας είναι συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας, η οποία ελπίζω ότι θα παραμείνει ως τέτοια και δεν θα αναθεωρηθεί το οικείο άρθρο του Συντάγματος, όπως επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ». Έτσι ξεκίνησε τον χαιρετισμό του ο Αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην εκδήλωση της Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων και της ΝΟΔΕ Λάρισας του κόμματος για την οικογένεια.

 

Ικανοποίηση για την αναγνώριση…

Ο Θεσσαλός πολιτικός δεν έκρυψε την ικανοποίησή του γιατί η δουλειά που, για λογαριασμό της ΝΔ, έκανε στην Διακομματική Επιτροπή της Βουλής επί ενάμισι χρόνο παρουσιάστηκε στην εκλογική του περιφέρεια από τις 7 συναδέλφους του βουλευτές.

Όπως χαρακτηριστικά είπε καλωσορίζοντάς τες στη Λάρισα μαζί με τη σύζυγο του προέδρου της ΝΔ κα Μαρέβα Γκαρμπόφσι Μητσοτάκη «ως Αντιπρόεδρος της Διακομματικής προταθείς από τη ΝΔ είχα την ευκαιρία να μελετήσω εις βάθος όλες τις πλευρές του δημογραφικού το οποίο είναι πολύ πιο έντονο από όσο η ελληνική κοινωνία νομίζει. Σε λίγα χρόνια ένας στους τρεις Έλληνες θα είναι άνω των 65 ετών. Μια κοινωνία γερόντων με περισσότερους παππούδες από εγγόνια τι μέλλον μπορεί να έχει. Οι συνέπειες θα είναι δραματικές για την εθνική ασφάλεια, το ασφαλιστικό σύστημα, το εθνικό σύστημα υγείας. Και βεβαίως για ποια ανάπτυξη της οικονομίας μπορούμε να μιλούμε σε μια χώρα με πλειοψηφία συνταξιούχων.

Το δημογραφικό δεν προήλθε λόγω της κρίσης. Κι η Γερμανία, με τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρώπη, αντιμετωπίζει έντονο δημογραφικό πρόβλημα. Είναι λοιπόν και ζήτημα αξιών και προτύπων ζωής στη λεγόμενη χριστιανική Δύση. Ας αναρωτηθούμε τι πρότυπα προβάλουμε στα παιδιά μας από τα σχολικά βιβλία μέχρι τις τηλεοπτικές εκπομπές.

 

Εθνική ανάγκη ο Κυριάκος πρωθυπουργός!

Η κρίση, όμως, επιδείνωσε το πρόβλημα, καθώς μια ολόκληρη γενιά με προσόντα και δεξιότητες αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα αναζητώντας ευκαιρίες απασχόλησης. Αν στα επόμενα 5-10 χρόνια δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να επιστρέψουν και κάνουν οικογένειες στο εξωτερικό η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη. Γι’ αυτό και είναι εθνική ανάγκη να γίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός και η ΝΔ κυβέρνηση για να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για όλους. Χαίρομαι γιατί με τον πρόεδρο της ΝΔ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και τους άμεσους συνεργάτες του καταλήξαμε στις προτάσεις που εισηγήθηκα στη Διακομματική Επιτροπή».

Απευθυνόμενος στην Γραμματέα Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων κ. Μαρία Συρεγγέλα, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εξέφρασε την ευχή: «σύντομα να υπάρξει μια μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα που θα παρουσιαστεί συνολικά η πρόταση που επεξεργαστήκαμε για την αντιμετώπιση του δημογραφικού».

 

Μήνυμα νίκης…

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχάρη τον πρόεδρο κ. Χρήστο Καπετάνο και τα μέλη της ΝΟΔΕ Λάρισας για την εκδήλωση, ενώ, σχολιάζοντας από το βήμα την μεγάλη προσέλευση, είπε ότι «μαρτυρά το μεγάλο ενδιαφέρον σας για την οικογένεια, αλλά, αν ερμηνεύω σωστά τα συναισθήματά σας, θα έλεγα ότι το δυναμικό σας παρόν είναι και ψήφος εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη και μήνυμα νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας».

Tags: , ,

Oι ενεργοί πολίτες Λάρισας ενημερώνουν μαθητες στο κοινωνικό παντοπωλείο

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας συνεργάζονται με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων στην οργάνωση και υλοποίηση της διανομής τροφίμων στους δικαιούχους, μέσω του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ, παρέχοντας την τεχνογνωσία που απέκτησαν από την πλούσια εμπειρία τους σε κοινωνικές δράσεις και προσφέροντας εθελοντική εργασία. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, συμπεριλαμβάνονται και ενημερωτικές επισκέψεις σχολείων.

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου ενημέρωσαν  στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου τους μαθητές της Ε1 τάξης του 4ου Δημ. Σχολ. Λάρισας τόσο για τις δράσεις τους όσο και για τη σημασία του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης στην κοινωνία.

Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και προσδοκούμε να τα παρακινήσει να γίνουν και τα ίδια εθελοντές αλλά να μεταφέρουν το μήνυμα του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης και στους γονείς τους, για να ενεργοποιηθούν εθελοντικά κι εκείνοι.

Μιχάλης Παπαματθαίου - Σάββατο βγαίνω
Γιώργος Μαζωνάκης - Ένα θαύμα
Αντώνης Ρέμος - Δε θέλω να μ΄ αγαπάς
Πάνος Κιάμος - Δύσκολα βράδια
Βασίλης Καρράς - Όπως παλιά
Πέγκυ Ζήνα - Με την πλάτη στον τοίχο
Νότης Σφακιανάκης - Ένα με τη νύχτα
Γιάννης Πλούταρχος - Σε τέσσερις τοίχους
Άρης Καμπάνος - Μη ρωτάς
Νίνο - Ακόμα σε ζητώ

 


Φεβρουάριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728EC