Tags: , ,

Κοπή πίτας από τον Γεωπονικό  Σύλλογο  Λάρισας

Από    τον    Γεωπονικό     Σύλλογο    Ν.    Λάρισας    ανακοινώνεται   ότι  ο  ετήσιος  χορός  του  Συλλόγου  και  η  κοπή της  πρωτοχρονιάτικης  πίτας  θα   πραγματοποιηθούν την Παρασκευή  8 Φεβρουαρίου 2019

στον «Μύλο 1927» στις  10:30μ.μ.

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμματέας

 

Σοφολόγης  Δημήτριος                                   Τσαλίκης  Δημήτριος

 

 

 

Tags: , ,

Ανοιχτές Θύρες του Π.Θ. για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων

Οι φετινές Ανοιχτές Θύρες του Π.Θ. για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων θα λάβουν χώρα από τη Δευτέρα 4 έως την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019.

Τα Ακαδημαϊκά Τμήματα του ιδρύματος ανοίγουν τα εργαστήριακαι τα σπουδαστήρια τους για να δεχθούν μαθητές από Λύκεια και Γυμνάσια όλης της Ελλάδας. Οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχουν καταρτίσει πρόγραμμα επιδείξεων και εκδηλώσεων με πολλά ενδιαφέροντα θέματα στην αιχμή των επιστημονικών τους πεδίων. Η ανταπόκριση της μαθητικής κοινότητας είναι ιδιαίτερη εντυπωσιακή, όπως έχει αποτυπωθεί όλες τις προηγούμενες χρονιές, με τη συμμετοχή σχολείων όχι μόνο από τις περιφέρειες Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας αλλά και από πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

Τα σχολεία μπορούν να ενημερωθούν για την διοργάνωση καθώς και για τη διαδικασία υποβολής συμμετοχής στην ιστοσελίδα http://uth.gr/genannounce/4591-20190204-thires

Tags: , ,

«Οι φίλοι του Ζήση μιλούν για τον Ζήση»

Στις 15 Ιουνίου 2019, στις 7.30 το απόγευμα, το Μουσείο Θεσσαλικής Ζωής, της Οικογένειας Συρμακέζη στην Ελάτεια της Λάρισας, οργανώνει μια βραδιά αφιερωμένη στον Ζήση Παπαδημητρίου και στα αγωνιώδη οράματα που είχε για την πολιτιστική ανάπτυξη της γενέτειράς του, των Γόννων, αλλά και την ανάδειξη του πολυσήμαντου διαχρονικού ρόλου της ευρύτερης περιοχής της κοιλάδας των Τεμπών.

Στενοί φίλοι του θα μιλήσουν από καρδιάς για τον πολύπλευρο χαρακτήρα του και τις δράσεις του καταθέτοντας τις εμπειρίες τους από την κοινή τους διαδρομή. Παράλληλα, θα εκτεθεί μικρή συλλογή φωτογραφικών πορτραίτων του Ζήση από τους : Παναγιώτη Δομούζη, Θάνο Καρώνη και Δημήτρη Γουγουλιά.

Στην εκδήλωση, ο Στέργιος Χλωρός θα μιλήσει για το γλυπτό έργο του, που πρόσφατα προσέφερε στο Μουσείο Θεσσαλικής Ζωής και είναι εμπνευσμένο και αφιερωμένο στον Ζήση Παπαδημητρίου.

Η βραδιά θα κλείσει με μία σύντομη μουσική εκδήλωση, με επιλεγμένα κομμάτια που διαχρονικά ακούστηκαν στην «αυλή των χρωμάτων» όσο αυτή ήταν ανθισμένη.

 

Tags: , ,

Ο Χρήστος Κέλλας στην εκδήλωση αιμοδοτών φαλάνης

«Η εθελοντική αιμοδοσία, πράξη ύψιστης προσφοράς στον άγνωστο συνάνθρωπό μας, αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας. Στην πατρίδα μας οι ανάγκες για αίμα είναι πολλές, καθώς κατέχουμε ως χώρα το θλιβερό προνόμιο να είμαστε πρώτοι στα τροχαία ατυχήματα, ενώ παράλληλα έχουμε ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά Μεσογειακής Αναιμίας-Θαλασσαιμίας.

Ο αριθμός, όμως,  των εθελοντών αιμοδοτών σε σχέση με τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των ασθενών,παραμένει μικρός.Είναι στο χέρι μας, λοιπόν, μέσα από την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση, τη γνώση και τη συμμετοχή του κοινωνικού συνόλου, να μην αφήσουμε και άλλον πολύτιμο χρόνο να χαθεί».

Με αυτά τα λόγια, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, τόνισε την αναγκαιότητα ευαισθητοποίησης των πολιτών στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, κατά τον χαιρετισμό του στην ετήσια εκδήλωση του Αιμοδοτικού Συλλόγου Φαλάνης.

Ο Λαρισαίος πολιτικός αφού συνεχάρη την Πρόεδρο Ειρήνη Μάνη, τον Αντιπρόεδρο ΡένοΚαρυώτηκαι τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου για την δράση τους και την πολύτιμη προσφορά τους, σημείωσε:

«Οι εθελοντές αιμοδότες αποτελούν τους αφανείς ήρωες της καθημερινότητας, που δίνουν μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Οφείλουμε να τους τιμούμε και να τους ευχαριστούμε για την ανιδιοτελή προσφορά τους, που αποτελεί παράδειγμα για όλους μας.

Εύχομαι σε λίγα χρόνια να καταφέρουμε να γίνουμε αυτάρκεις σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα, να μην αναβάλλονται χειρουργεία από ανεπάρκεια αίματος και,κυρίως, να μην κινδυνεύσει ποτέ ξανά κάποια ζωή από έλλειψη αίματος».

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης βράβευσε τον Πρόεδρο του Γυμναστικού Συλλόγου Φαλάνης κ. Γιάννη Μαλαμά, συγχαίροντάς τον για την πρωτοβουλία, οι φανέλες του Συλλόγου να αναγράφουν το λογότυπο του Αιμοδοτικού Συλλόγου Φαλάνης“Δώσε αίμα, κάνε μια καρδιά να χτυπά”, ενέργεια, που συμβάλλει στην προώθηση του αιμοδοτικού κινήματος.

Tags: , ,

Στον Ερμή Αγιάς-Λάρισας ο Στέφαν Ζιβάνοβιτς

Την απόκτηση του Σέρβου σούτινγκ-γκαρντ Στεφάν Ζιβάνοβιτς, ανακοινώνει ο Ερμής Αγιάς-Λάρισας.

Ο 30χρονος καλαθοσφαιριστής αγωνιζόταν στην Μπέοβουκ, με την οποία είχε 16 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Tags: , ,

Ο Πλαταμώνας επεκτείνεται

Το χρονίζον ζήτημα της Επέκτασης του Πολεοδομικού Σχεδίου, που ταλαιπωρεί τους Πλαταμωνίτες για δεκαετίες, με προσωπική επιμέλεια του Δημάρχου Κώστα Δημόπουλου, σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία, οδεύει πλέον προς οριστική επίλυση.

 

Την Πέμπτη, 31-1-2019, συνεδρίασε το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων Πιερίας και γνωμοδότησε θετικά για τη συνέχισητης μελέτης Επέκτασης Σχεδίου του Πλαταμώνα. Θα ακολουθήσειη σύναψη συμπληρωματικής σύμβασης με το γραφείο μελετών, για την ολοκλήρωση της μελέτης, ύστερα από τη λήψηεγκριτικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Με την ολοκλήρωση της Επέκτασης και της Αναθεώρησης του Σχεδίου(προ του 1965), σε συνδυασμό μετην κατασκευή του Έργου Προστασίας των Ακτών από την Διάβρωση, τηνΑποπεράτωση του Αποχετευτικού Δικτύου, την Αντικατάσταση των Αγωγών Ύδρευσης και τις Αναπλάσεις που θα ακολουθήσουν, ο Πλαταμώνας αλλάζει σελίδα.

 

Έτσι, το κοσμοπολίτικο θέρετρο που εκτείνεται στους πρόποδες του Κάστρουκαι τόσο λατρεύεται, θα ανακτήσει την αίγλη του και θα αποτελεί, πλέον, έναν από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα.

 

Tags: , ,

Κ. Αγοραστός: Aναβαθμίζουμε το σύστημα δημόσιας υγείας

Ένα πολύ σημαντικό έργο που αναβαθμίζει τις πρωτοβάθμιες υπηρεσίες φροντίδας στην περιοχή της Καλαμπάκας Τρικάλων χρηματοδοτεί και υλοποιεί το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Νέστορα Αντωνίου, προχωρά σε δημοπράτηση το έργο της αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας, συνολικού προϋπολογισμού 317.000 €. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τις υπηρεσίες μας και την 5η Υ.ΠΕ. στηρίζουμε στην πράξη το δημόσιο σύστημα υγείας. Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, όπου ο πολίτης στρέφεται ολοένα και περισσότερο προς τη δημόσια υγεία, τώρα είναι απαραίτητη όσο ποτέ η αναβάθμιση των υπηρεσιών της προς αυτούς. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά στη χρηματοδότηση ενός έργου ουσίας και μεγάλης χρησιμότητας, το οποίο αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου Καλαμπάκας και κατ’ επέκταση της Π.Ε. Τρικάλων στον τομέα της πρωτοβάθμιας υγείας. Εργαζόμαστε καθημερινά προκειμένου να αναβαθμίσουμε το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στο κτίριο του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας (επιφανείας περί τα 1.400 τ.μ.) για την απρόσκοπτη λειτουργία του προς όφελος των πολιτών. Αφορά κυρίως στο εσωτερικό του κτιρίου και ειδικότερα στην επίλυση των προβλημάτων της υγρασίας, των εκτεταμένων φθορών των δαπέδων και της ομαλής λειτουργίας των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Οι βασικές κατηγορίες εργασιών αφορούν σε:

  • Επιστρώσεις δαπέδων και επενδύσεις τοίχων.
  • Κατασκευή ψευδοροφών και τοποθέτηση γυψοσανίδων και αρμοκαλύπτρων και χρωματισμοί.
  • Διασκευή του λεβητοστασίου.
  • Αντικατάσταση όλων των σωληνώσεων (ύδρευσης – θέρμανσης) με νέες και με τρόπο ώστε να μην επηρεάζεται η λειτουργικότητα του Κ.Υ.
  • Διασκευή και τμηματική αντικατάσταση εγκαταστάσεων και αγωγών αποχέτευσης λυμάτων και όμβριων.
  • Διασκευή και τμηματική αντικατάσταση των σωμάτων θέρμανσης.
  • Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες στο φωτισμό, στις καλωδιώσεις και τους ηλεκτρικούς πίνακες και εργασίες που είναι αλληλένδετες με τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις θέρμανσης και ύδρευσης.

Με την υλοποίηση του έργου εξασφαλίζεται η σύγχρονη και ασφαλής λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας το οποίο αποτελεί τον σημαντικότερο πόλο υλοποίησης πρωτοβάθμιας υγείας στον Δήμο Μετεώρων και στην ευρύτερη περιοχή. Οι ωφελούμενοι της πράξης ανέρχονται σε 21.991 (σύνολο κατοίκων Δ. Μετεώρων) στους οποίους προστίθενται οι πολυπληθείς επισκέπτες των Μετεώρων.

 

 

Tags: , ,

Εννέα υποψηφίοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας

Με θετικά μηνύματα, για την πορεία του Συνδυασμού του ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, συνεχίζει τον εμπλουτισμό του ψηφοδελτίου του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Αθανάσιος Ακρίβος.

Συγκεκριμένα, ανακοινώνονται εννέα νέα ονόματα υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων στις τέσσερες Περιφερειακές Ενότητες, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας – υποψήφιες/οι Σύμβουλοι είναι:  Η Χριστίνα Ρήγα – Μπαντή, υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων και ο Δημήτριος Κατέβας, Καθηγητής Μαγειρικής ΟΑΕΔ.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας – υποψήφιες Σύμβουλοι είναι δύο κυρίες: η Ευαγγελία Πήλιου, Οικονομολόγος – Φοροτεχνικός και Μαλβίνα Λάγγουρα, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας – υποψήφιες/οι Σύμβουλοι είναι: Η Ζωή Βούκια, Επιμελήτρια Κοινωνικής Πρόνοιας, ο Γιάννης Ζιώγας, Ιατρός – Ειδικός Χειρουργός Παίδων και ο Νίκος Μονογενής, Ελεύθερος Επαγγελματίας.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων – υποψήφιοι Σύμβουλοι είναι δύο κύριοι: Ο Δημήτριος Τσάτσος, Ιδιωτικός Υπάλληλος και ο Αθανάσιος Μπουλογεώργος, Ελεύθερος Επαγγελματίας.

 

Για τις νέες υποψηφιότητες Περιφερειακών Συμβούλων, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Αθανάσιος Ακρίβος δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις υποψήφιες και τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους, που ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί μας, για τις Εκλογές του Μαΐου. Μας ενώνουν πολλά! Κυρίως οι οικολογικές μας καταβολές και το κοινό όραμα για την Πράσινη και Ψηφιακή μεταστροφή της Θεσσαλίας, την προστασία της μοναδικής Φύσης της και του Περιβάλλοντος, την ήπια ανάπτυξη με την αξιοποίηση των πόρων και των πολιτιστικών διαθέσιμων και την επίλυση σοβαρών προβλημάτων όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και η αποτροπή δημιουργίας μεγάλων καταστροφικών Αιολικών Πάρκων.   Είναι, όλοι, αγαπητά μέλη της κοινωνίας που ζουν, πετυχημένοι επαγγελματίες και είμαι βέβαιος για ότι μπορούν να διεκδικήσουν και να τιμήσουν την ψήφο των πολιτών, της κάθε Περιφερειακής Ενότητας που κατέρχονται ως υποψήφιες και υποψήφιοι».

 

Εκτός από τα νέα ονόματα υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων, το Πράσινο Κίνημα, στο πλαίσιο των στηρίξεων σε ανεξάρτητα, υπερκομματικά ψηφοδέλτια και η Παράταξή του ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ανακοινώνουν τη στήριξή τους στην ανεξάρτητη υποψήφια Δήμαρχο Αγιάς, πρώην βουλευτή και περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κυρία  Βάσω Αλεξανδρίδου,  επικεφαλής του συνδυασμού ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Για τη στήριξη της κυριάς Αλεξανδρίδου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Αθ. Ακρίβος δήλωσε: «Στο Πράσινο Κίνημα, συνεχίζουμε δυναμικά με νέες υποψηφιότητες και με τη στήριξη ανεξάρτητων – υπερκομματικών αυτοδιοικητικών παρατάξεων, με τις οποίες  έχουμε κοινή αφετηρία, σε προγραμματική βάση. Στο πλαίσιο αυτό, το Πράσινο Κίνημα και ο συνδυασμός ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ στηρίζουμε την υποψήφια Δήμαρχο Αγιάς, κυρία Βάσω Αλεξανδρίδου, η οποία διαθέτει μεγάλη εμπειρία, ως πετυχημένο μέλος της πολιτικής σκηνής, με αρχές και ήθος και υποστηρίζει μία νέα κουλτούρα για την Αυτοδιοίκηση που αξίζει όχι μόνο τη στήριξή μας αλλά και όλων των δημοτών της Αγιάς!  Συμφωνούμε με την πεποίθησή της ότι  η «ανάπτυξη δεν έρχεται με ευχολόγια» και για αυτό έχουμε δημοσιοποιήσει, κατά καιρούς, τις προτάσεις μας που έγιναν κατόπιν μελετών και είναι στη διάθεσή της για αξιοποίηση, είμαστε βέβαιοι ότι Ενωμένοι, Μπορούμε!».

Μιχάλης Παπαματθαίου - Σάββατο βγαίνω
Γιώργος Μαζωνάκης - Ένα θαύμα
Αντώνης Ρέμος - Δε θέλω να μ΄ αγαπάς
Πάνος Κιάμος - Δύσκολα βράδια
Βασίλης Καρράς - Όπως παλιά
Πέγκυ Ζήνα - Με την πλάτη στον τοίχο
Νότης Σφακιανάκης - Ένα με τη νύχτα
Γιάννης Πλούταρχος - Σε τέσσερις τοίχους
Άρης Καμπάνος - Μη ρωτάς
Νίνο - Ακόμα σε ζητώ

 


Φεβρουάριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728EC