Tags: , ,

Μάξιμος για απάντηση Γεροβασίλη: Το μπαλάκι των ευθυνών στον δήμο Αγιάς

Η απάντηση της κας Γεροβασίλη στην ερώτησή μας για το σοβαρό πρόβλημα του κτιρίου που στεγάζεται το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αγιάς, ουσιαστικά “πετά το μπαλάκι” της ευθύνης στον Δήμο Αγιάς. Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: είτε η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου αδιαφορεί πλήρως για το ζήτημα, είτε πράγματι εκ μέρους του Δήμου Αγιάς δεν έχει υπάρξει καμία πληροφόρηση ή ανάληψη πρωτοβουλίας, ώστε να υπάρξει κτιριακή αναβάθμιση του ΠΚ. Σε κάθε περίπτωση, οι συνθήκες που εργάζονται οι πυροσβέστες στην Αγιά δεν περιποιούν τιμή σε κανέναν. Η τοπική κοινωνία ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις από τους υπευθύνους στην Κυβέρνηση και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση που έλαβε από την υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη, σε σχετική του ερώτηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαρακόπουλος, μετά από την επίσκεψη στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αγιάς, επισήμανε στην ερώτησή του ότι «το κτήριο που στεγάζει το ΠΚ είναι σχεδόν αιωνόβιο και σε οικτρή κατάσταση. Οι κτηριακές εγκαταστάσεις είναι πεπαλαιωμένες, η στέγη στάζει όταν βρέχει, τα παράθυρα και οι πόρτες χρήζουν άμεσης αντικατάστασης, δεν υπάρχει κουζίνα όπως και εγκαταστάσεις υγιεινής, παρά μόνο τουαλέτες εκτός κτιρίου!». Ο Θεσσαλός πολιτικός καλούσε την αρμόδια υπουργό να απαντήσει:

  • Αν θα προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες προκειμένου να διευθετηθούν τα προβλήματα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες του Κλιμακίου στην Αγιά.
  • Αν θα διερευνήσει την δυνατότητα κτηριακής αναβάθμισης του ΠΚ Αγιάς, εντάσσοντάς το σε κατάλληλο πρόγραμμα, όπως το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον.

Στα παραπάνω, η κ. Γεροβασίλη απάντησε ως εξής: «τόσο το Υπουργείο, όσο και το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος κινούνται με γνώμονα τη διασφάλιση του υψηλότερου δυνατού επιπέδου απόδοσης και αποτελεσματικότητας των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, την προστασία του προσωπικού, καθώς και την εξυπηρέτηση και επίλυση των όποιων ανακυπτόντων δυσκολιών και προβλημάτων αυτού. Καθίσταται, τέλος, γνωστό ότι, η μέριμνα για τη στέγαση των Πυροσβεστικών Κλιμακίων, όπως το περί ου ο λόγος, αποτελεί, σύμφωνα με τις διατάξεις των ν. 3852/2010 (Φ.Ε.Κ. Α’ – 87) και ν. 2612/1998 (Φ.Ε.Κ. Α’ – 112), αρμοδιότητα των, κατά τόπους, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.), με τους οποίους αναπτύσσεται σχετική συνεργασία τόσο για την επίλυση τυχόν αναφυόμενων προβλημάτων και τη βελτίωση των συνθηκών στέγασης σε αυτά, όσο και για θέματα μεταστέγασής τους, αντίστοιχα».

Tags: , ,

Συνεστίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

Παρουσία πλήθους μελών και φίλων του κόμματος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου η συνεστίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Στη συνεστίαση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Νίκος Παπαδόπουλος, οι δήμαρχοι Λαρισαίων, Τυρνάβου και Αγιάς, Απόστολος Καλογιάννης, Παναγιώτης Σαρχώσης και Αντώνης Γκουντάρας, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, Νέστορας Αντωνίου, ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Δημήτρης Λιόλιος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Χρόνης Ισαακίδης, οι αντιδήμαρχοι Λαρισαίων, Δημήτρης Μαβίδης, Αννυ Ψάρρα, Αλέξανδρος Μπατζανούλης και Δημήτρης Δεληγιάννης, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι του Δήμου, Γιώργος Κωσταρόπουλος και Παναγιώτης Νταής.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισαν ο Συντονιστής και ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Ν.Ε., Πέτρος Παπαγεωργίου και Βασίλης Ζωγράφος, ενώ στο σύντομο χαιρετισμό του το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος των οργανώσεων Θεσσαλίας του κόμματος, Θωμάς Τσούπος ανέφερε τα εξής:

«Γιορτάζουμε σήμερα εδώ, στην αρχή μια χρονιάς όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε και πάλι τις νικηφόρες μάχες που έρχονται στις αυτοδιοικητικές, τις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές εκλογές. Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια κι έχοντας πετύχει την απομείωση του χρέους.

Προχωράμε πλέον με σχεδιασμένα βήματα στην ανάπτυξη του τόπου, την ενίσχυση της εργασίας, την ανακούφιση όσων έπληξε περισσότερο η κρίση. Με το νομοθετικό έργο που έχει ξεκινήσει από τις 21 Αυγούστου του 2018 και υλοποιείται με χρονικό ορίζοντα τις εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου, στοχεύουμε στην εμπέδωση της Δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους. Διερευνούμε φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς, τα οποία αποτέλεσαν και μία από τις αιτίες της κρίσης, θωρακίζοντας παράλληλα τους κρατικούς θεσμούς.

Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και η πρόσφατη πετυχημένη έξοδος στις αγορές, απέδειξαν ότι η Ελλάδα χαίρει πλέον της εμπιστοσύνης αλλά και της εκτίμησης των αγορών και της διεθνούς κοινότητας, τη στιγμή που η αντιπολίτευση σπαράσσεται από εσωτερικές έριδες και ένα κομμάτι της διασπάται. Τα πολιτικά αφηγήματα των αντιπάλων μας καταρρίπτονται  μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και τα επιχειρήματά τους οδηγούν σε στρατηγικό αδιέξοδο.

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη είναι η άνοδος της ακροδεξιάς, η έξαρση των εθνικισμών και της μισαλλοδοξίας κι αυτό είναι το νέο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης στο οποίο πρωτοστατεί η αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο προβάλλει αναγκαία η συγκρότηση του δημοκρατικού, προοδευτικού μετώπου, μιας συμμαχίας που θα βάλει φραγμό στην ακροδεξιά».

(Επισυνάπτονται φωτογραφίες από την εκδήλωση)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

 

 

Tags: , ,

Η κοπή βασιλόπιτας από το ΚΑΠΗ Πυργετού

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου το απόγευμα   το ΚΑΠΗ Πυργετού έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του παρουσία του Δημάρχου Τεμπών κ. Κωνσταντίνου Κολλάτου, του αντιδημάρχου κ.Βασίλη Ζάχου, των δημοτικών συμβούλων Ευθύμιου Μπουζέκη, Αχιλλέα Διψάνα,Δημήτρη Τσετσιλα,Χρήστο Τσάτσαρη,της προέδρου του ΔΟΠΑΠΕΠ κα Ξανθής Ζησάκη, του προέδρου του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Λάμπρου Ζάρρα, του προέδρου Τοπικής Κοινότητας Πυργετού κ.Αθανάσιου Λαίνα, της προέδρου UNESCO Λάρισας κα Θεοδώρα Κάλλα,του μέλους του ΔΟΠΑΠΕΠ κ. Μιχάλη Ρούπα, μελών Τοπικών Κοινοτήτων και φορέων της περιοχής.

Η κοπή της βασιλόπιτας πραγματοποιήθηκε με την ευλογία του Αιδεσιμότατου Πατέρα Αλέξανδρου Ρούσου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κολλάτος ευχήθηκε σε όλους υγεία αγάπη και ευημερία για το νέο έτος , και δήλωσε : ως Δημοτική Αρχή θα είμαστε  πάντα δίπλα και θα στηρίζουμε τους ηλικιωμένους.

Με τη λειτουργία των κοινωνικών αυτών δομών σε συνδυασμό και με τις δράσεις φροντίδας και υποστήριξης ηλικιωμένων και τα έργα και τις παρεμβάσεις μας φροντίζουμε και εξασφαλίζουμε την αξιοπρεπή διαβίωση για τους πολίτες της τρίτης ηλικίας στον Δήμο Τεμπών .

Να ευχαριστήσω τέλος  για ακόμη μια φορά τους εργαζόμενους του ΚΑΠΗ  για την πολύ αξιόλογη προσφορά τους  στους ηλικιωμένους συνδημότες μας .

Χαιρετισμό και ευχές για καλή χρονιά απεύθυνε και ο πρόεδρος της Τοπική Κοινότητας Πυργετού  κ. Αθανάσιος Λαίνας

Tags: , ,

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στον Σύλλογο Κυνηγών Λάρισας

Στους «δυο αστικούς μύθους» που ακολουθούν τους κυνηγούς αναφέρθηκε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς από τον πρόεδρο του Συλλόγου Κυνηγών Λάρισας κ. Χρήστο Μανώλη να απευθύνει χαιρετισμό στην ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υποστήριξε ότι «ο κυνηγός είναι ο πραγματικός φίλος του δάσους και εκείνος που αληθινά ενδιαφέρεται για την προστασία του περιβάλλοντος και της πανίδας, έτσι ώστε να υπάρχουν θηράματα».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στον χαιρετισμό του είπε χαρακτηριστικά ότι «σύμφωνα με τον αστικό μύθο οι κυνηγοί λένε περισσότερα ψέματα από τους πολιτικούς. Δεν τον πιστεύω, όχι μόνο γιατί εγώ δεν λέω ψέματα, αλλά γιατί έχω καλούς φίλους κυνηγούς, όπως ο Βαγγέλης Μπαλατσός και ο Τάσος Τόλιος, που προτιμούν να σε στεναχωρήσουν παρά να σου πουν ψέματα.

Ένας άλλος αστικός μύθος θέλει τους κυνηγούς να είναι απέναντι σε όσους έχουν οικολογικές ή περιβαλλοντικές ευαισθησίες, σε όσους αγαπούν το δάσος και τη φύση. Καταρχήν, ο άνθρωπος από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας ήταν μέρος της τροφικής αλυσίδας, ήταν θηρευτής, κυνηγός. Η παρουσία του δεν απειλούσε την οικολογική ισορροπία, ήταν μέρος αυτής. Ίσως αυτό το κατανοούμε σήμερα που έχουμε υπερπληθυσμό αγριογούρουνων και πληθώρα διαμαρτυριών για τις ζημιές που προκαλούν στις αγροτικές καλλιέργειες. Επιτέλους, μετά από αλλεπάλληλες ερωτήσεις και παρεμβάσεις μας, η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος αντελήφθη ότι έπρεπε να κάνει κάτι για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο κυνηγός, όμως, είναι ο πραγματικός φίλος του δάσους και εκείνος που αληθινά ενδιαφέρεται για την προστασία της πανίδας, έτσι ώστε να υπάρχουν θηράματα. Ένα δάσος που δεν περπατιέται και τα μονοπάτια του χορταριάζουν είναι και πιο ευάλωτο σε πυρκαγιές. Ποιος ενδιαφέρεται για τους δασικούς δρόμους και τις αντιπυρικές ζώνες περισσότερο από εκείνους που χαίρονται το δάσος και τη φύση και σπεύδουν να ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές;

Αν, λοιπόν, υπάρχουν κάποιοι ασυνείδητοι λαθροθήρες, που δεν σέβονται τους κανόνες της θήρας και τις περιόδους του κυνηγιού, εδώ είναι η πολιτεία να εφαρμόσει τους νόμους και να επιβάλει τις δέουσες τιμωρίες. Κατά κανόνα, όμως, οι κυνηγοί είναι αυτοί που ενδιαφέρονται για την προστασία του περιβάλλοντος.

Με αυτές τις σκέψεις θέλω να σας συγχαρώ για τις δράσεις σας και να ευχηθώ καλή επιτυχία στους στόχους που έχετε θέσει για το νέο έτος!»

 

Tags: , ,

ΝΟΛ: Δηλώσεις Κατερίνας Κυροδήμου

Η 38χρονη Λαμιώτισα, Κατερίνα Κυροδήμου του ΝΟΛ ξεκίνησε την υδατοσφαίριση στα 26 της και παίζει στην Α1

H εκ Λαμίας ορμώμενη Κατερίνα Κυροδήμου είναι από τις αθλήτριες που δεν ήταν στις πισίνες από μικρό παιδί. Ξεκίνησε το πόλο το 2007 στην ηλικία των 26χρονών. Δεν είχε προηγούμενη εμπειρία στο άθλημα, ενώ είχε ασχοληθεί με την κολύμβηση για δύο μόλις χρόνια στην ηλικία των 12 ετών. Από το χώρο του μπάσκετ και του στίβου (αθλήματα με τα οποία είχε ασχοληθεί κυρίως στα μαθητικά και φοιτητικά της χρόνια) βρέθηκε, μετά από παρότρυνση του φίλου και προπονητή της για πολλά χρόνια του Κώστα Ζουμπουλιά, στο χώρο της υδατοσφαίρισης. Ήταν ένα άθλημα που παρακολουθούσε πάντα με πολύ ενδιαφέρον και θεωρεί εαυτόν πολύ τυχερή που έστω και σ’ αυτή την ηλικία της δόθηκε η ευκαιρία να το γνωρίσει. Το ταξίδι της στο χώρο ξεκίνησε καθαρά ερασιτεχνικά και χωρίς μεγάλες προσδοκίες.

Τη χρονιά 2007-2008 αγωνίστηκε με το σκουφάκι του Ν.Ο. Λάρισας που τότε ήταν στη Β΄ εθνική κατηγορία.

Την επόμενη περίοδο (2008-2009) έπαιξε στο Νηρέα Λαμίας, ομάδα της πόλης της, επίσης στη Β΄ εθνική, όπου και ανακηρυχθαν πρωταθλήτριες. Έτσι την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2009-2010) ήταν η πρώτη εμπειρία της  στη Α2.

Την χρονιά 2010-2011 η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Νηρέα Λαμίας διαλύεται και παίρνει μεταγραφή για τη Ν.Ε. Λαμίας, νεοσύστατη τότε ομάδα, που χάρη στο μεράκι και την αγάπη των ανθρώπων που τη δημιούργησαν, καταφέρνει, βασιζόμενη κυρίως σε παιδιά της Λαμίας, να τερματίσει πρώτη στη Β’ κατηγορία και να ανέβει στην Α2, στην οποία αγωνίστηκε τις τρεις επόμενες περιόδους (2011-2014).

Το 2014 – και πάλι μετά από πρόταση του φίλου και μετέπειτα προπονητή της Γιώργου Ευαγγελού – πήρε μεταγραφή για το Ν.Ο. Λάρισας στον οποίο αγωνίζεται μέχρι και σήμερα και δεν διστάζει να πει ότι στην ομάδα της Λάρισας, συμπαίχτριες, προπονητές και παράγοντες, την έχουν ‘’αγκαλιάσει’’ σαν δικό τους παιδί. Ας δούμε τι μας λέει η 38χρονη πολίστρια του ΝΟΛ για την εμπειρία της στις πισίνες…

Για την καλύτερη στιγμή της στον υγρό στίβο…

«Όπως ανέφερα και παραπάνω, ξεκίνησα το πόλο καθαρά ερασιτεχνικά, χωρίς προσδοκίες, σαν διέξοδο από τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις και σαφέστατα σε σχετικά μεγάλη ηλικία. Εντούτοις με πολλή αγάπη, μεράκι, ζήλο και ενθουσιασμό, αλλά και με πολλές θυσίες, κατάφερα σήμερα να αγωνίζομαι στα σαλόνια της Α1 εθνικής κατηγορίας. Στη σύντομη αυτή πορεία μου στο συγκεκριμένο χώρο οι όμορφες στιγμές ήταν πολλές και η καθεμιά είχε τη δική της μοναδική αξία. Απ’ την αρχή της πορείας μου, ανεξαρτήτως κατηγορίας και αντιπάλου, κάθε αγώνας για μένα ήταν ένα ‘’παιχνίδι’’ με όλη τη σπουδαιότητα και τη μαγεία της λέξης και κάθε επιτυχία με γέμιζε χαρά και χαμόγελο. Αυτό δεν είναι άλλωστε η ουσία του αθλητισμού;  Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιες στιγμές σίγουρα η μία θα ήταν η περσινή άνοδος με την ομάδα του Ν.Ο. Λάρισας στα σαλόνια της Α1. Οι επιτυχίες στον αθλητισμό παρέχουν στον αθλητή ικανοποίηση και ιδιαίτερη χαρά. Η κατάκτηση των στόχων είναι μια επιβράβευση των προσπαθειών και σου δίνει δύναμη για τη συνέχεια. Η φετινή εμπειρία της συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 αγωνιστικής κατηγορίας ήταν και είναι για μένα μία μεγάλη πρόκληση και μία εμπειρία πρωτόγνωρη και μοναδική. Γι’ αυτό εξάλλου δέχτηκα με μεγάλη μου τιμή την πρόταση που μου έγινε να συμμετέχω και φέτος στην ομάδα, παρά το γεγονός των προβλημάτων που προκύπτουν λόγω των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων.

Αλλά η στιγμή που με στιγμάτισε σαν παίχτρια και ήταν το εφαλτήριο για να συνεχίσω ήταν το 2011, όταν με την ομάδα της Ν.Ε. Λαμίας κατακτήσαμε στην πρώτη θέση στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής, πράγμα που σήμανε την άνοδο στην Α2. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να είμαι αρχηγός σε μια ομάδα που ξεκίνησε σαν παρέα από κορίτσια της πόλης μου και καταφέραμε με πολλή αγάπη, μεράκι και ζήλο γι’ αυτό που κάναμε και με την καθοδήγηση και την απόλυτη στήριξη του προπονητή μας, καθώς και την ανιδιοτελή προσφορά κάποιων ανθρώπων, να εκπροσωπήσουμε την πόλη μας για κάποια χρόνια στην Α2 κατηγορία της γυναικείας υδατοσφαίρισης».

Για το πώς είδε το ΝΟΛ στα έως τώρα παιχνίδια…

«Γνωρίζαμε από την αρχή της χρονιάς ότι η φετινή αγωνιστική περίοδος όσον αφορά στη συμμετοχή του Ν.Ο. Λάρισας στο πρωτάθλημα της Α1, με σκοπό την παραμονή στην κατηγορία, θα ήταν μία υπόθεση κάθε άλλο παρά εύκολη. Όπως επίσης ξέραμε ότι το πρωτάθλημα δεν κρίνεται ούτε στην πρώτη, ούτε στη δεύτερη, ούτε στην τρίτη αγωνιστική. Οι ήττες και τα «στραβοπατήματα»  – ειδικά για μια ομάδα που κάνει την παρθενική της εμφάνιση στην Α1, γεγονός που συνεπάγεται απειρία τόσο αθλητική και προπονητική όσο και διοικητική – είναι αναπόφευκτα. Οι αποτυχίες όμως και οι κακές στιγμές στον αθλητισμό πρέπει να αποτελούν κίνητρο για μεγαλύτερη προσπάθεια. Ο καθένας οφείλει να αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν και να «βάζει πλάτη» για την ομάδα. Η αποποίηση ευθυνών και ακόμα χειρότερα η απόδοση ευθυνών σε εξιλαστήρια θύματα μόνο προβλήματα και διάσπαση μπορεί να προκαλέσουν. Σπασμωδικές κινήσεις και αποφάσεις, όπως για παράδειγμα η αλλαγή προπονητή στα μισά της πρώτης φάσης, αποπροσανατολίζουν αν μη τι άλλο – έστω και προσωρινά – από το στόχο και δημιουργούν κλίμα σύγχυσης. Στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος αντιμετωπίσαμε ομάδες που έχουν αγωνιστεί χρόνια στην κατηγορία. Παρ’ όλα αυτά η παρουσία της ομάδας στο γήπεδο ήταν όχι μόνο αξιοπρεπής αλλά και ανταγωνιστική. Η ομάδα σε όλες τις αγωνιστικές «κόντραρε στα ίσα» τον αντίπαλο και τα παιχνίδια χάθηκαν στο ένα ή στα δύο τέρματα. Η απουσία συνοχής, εμπειρίας αλλά και η απουσία αθλητριών (λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων) από κάποιες αγωνιστικές έφερε αυτά τα αποτελέσματα. Ωστόσο δεν πρέπει να ψάχνουμε δικαιολογίες. Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα, οφείλουμε να προσαρμοστούμε και με αυτά να πορευτούμε στη συνέχεια. Την ευθύνη μέσα στο γήπεδο έχουμε εμείς οι παίχτριες και ο προπονητής. Δεν μπορούμε να τα ρίχνουμε στην τύχη ή την ατυχία αντίστοιχα».

Για το τι κατά τη γνώμη της θα κρίνει τη μάχη της παραμονής…

«Πρέπει λοιπόν να οπλιστούμε με την ψυχολογία της νίκης. Δεν αρκεί πάντα μια πολύ καλή εμφάνιση. Αν θέλουμε να επιτευχθεί ο σκοπός της ομάδας, που είναι η παραμονή στην κατηγορία, πρέπει να φέρουμε και νίκες. Αυτό που λείπει από την ομάδα σίγουρα δεν είναι ο ενθουσιασμός, η ποιότητα των παικτριών ή το αγωνιστικό πνεύμα. Οι εμπειρίες που αποκτήσαμε στην πρώτη φάση, η γνώση της δυναμικότητας των αντίπαλων ομάδων, η συνοχή που αποκτάμε σαν ομάδα παιχνίδι με παιχνίδι, σε συνδυασμό με την εφαρμογή της σωστής προπονητικής τακτικής αλλά και τη στήριξη των παραγόντων μπορούν να μας οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα και στην επίτευξη του στόχου μας. Δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα για διοργάνωση πολλών φιλικών παιχνιδιών κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας – ούτε καν η δυνατότητα κοινής προετοιμασίας για όλες τις παίχτριες, κάτι που για τις περισσότερες ομάδες της Α1 θεωρείται αυτονόητο και δεδομένο. Εντούτοις με πίστη στις δυνατότητες μας, προσπάθεια ατομική και ομαδική, επιμονή, υπομονή και σκληρή δουλειά μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για το αν βλέπει την υδατοσφαίριση να αποτελεί πόλο έλξης των νέων τα επόμενα χρόνια στη Λάρισα….

«Η Λάρισα είναι μια επαρχιακή πόλη που διαθέτει όμως τις υποδομές, προκειμένου η υδατοσφαίριση να αποτελέσει πόλο έλξης των νέων τα επόμενα χρόνια. Και σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή μπορούν σίγουρα και πρέπει να διαδραματίσουν και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία έχουν την ευθύνη της προβολής του αθλήματος. Απαραίτητη βέβαια είναι και η συνεργασία των ομάδων υδατοσφαίρισης με την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια αλλά και τριτοβάθμια εκπαίδευση, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας πυρήνας από ντόπιο αθλητικό δυναμικό.  Η διάρκεια και η βιωσιμότητα μιας ομάδας στο χρόνο –  ειδικά στην επαρχία – εξαρτάται καλώς ή κακώς σε μεγάλο βαθμό από τα «δικά της παιδιά». Κύριο μέλημα λοιπόν των ομάδων – προπονητών και παραγόντων – είναι να δείχνουν ενδιαφέρον, να στηρίζουν, να προωθούν και να δίνουν ευκαιρίες στα παιδιά αυτά. Και η Λάρισα έχει αποδείξει ότι και ξέρει και μπορεί να βγάζει αθλητές και προπονητές που έχουν τα προσόντα, τις δυνατότητες και τη θέληση να αναδείξουν το άθλημα της υδατοσφαίρισης στην πόλη».

Τέλος, για το τι να περιμένουμε από το ΝΟΛ μέσα στο 2019 μας λέει…

«Η ελπίδα για την παραμονή στην κατηγορία παραμένει ζωντανή. Ας σφίξουμε τα δόντια κι ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι, ο καθένας απ’ το μετερίζι του, να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία και να αποδείξουμε ότι η περσινή άνοδος – για την οποία παλεύαμε τρία χρόνια – δεν ήταν τυχαίο γεγονός.  Με όπλο την αισιοδοξία και τη σκληρή δουλειά θέλουμε να δημιουργήσουμε ισχυρές αθλητικές βάσεις για τη συνέχεια της ομάδας και την καταξίωσή της στο χώρο. Και στο δύσκολο αυτό αγώνα θέλουμε τον κόσμο της Λάρισας στο πλευρό μας».

Tags: , ,

Μ.Χαρακόπουλος: Η ξεχασμένη Βόρειος Ήπειρος

Αν και το 2018 σημαδεύτηκε από την αναζωπύρωση του «σκοπιανού», που, με αποκλειστική ευθύνη του συνόλου των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έφθασε στην εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών και στο απίστευτο ενδοκυβερνητικό «τσίρκο» που την επικύρωσε, ωστόσο, ταυτοχρόνως είχαμε και την επανεμφάνιση του Βορειοηπειρωτικού. Αφορμή για το τελευταίο ήταν από τη μία οι υπόγειες διεργασίες για μια ελληνο-αλβανική συμφωνία και από την άλλη η όξυνση του αλβανικού εθνικισμού που εκδηλώθηκε με αυθαιρεσίες εναντίον των βορειοηπειρωτών. Η αλβανική επιθετικότητα κορυφώθηκε ανήμερα την 28η Οκτωβρίου, με τη δολοφονία του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες.

Η αλήθεια είναι ότι ο ελληνισμός της περιοχής αυτής έως πρόσφατα, είχε λησμονηθεί σχεδόν εντελώς από τη μητρόπολη. Κι αυτό δεν οφειλόταν μόνον στην παρατεταμένη οικονομική κρίση, που μας κατάντησε «ομφαλοσκόπους». Το κακό είχε ξεκινήσει πολύ πιο πριν, καθώς ως κοινωνία εκδηλώσαμε συμπτώματα απώλειας της ιστορικής μας μνήμης αλλά και αδιαφορίας για τον μείζονα ελληνισμό. Πιο εύκολα έβλεπε κανείς διαδήλωση για τη Νικαράγουα, παρά για τις καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βόρειο Ήπειρο. Παραδόξως, η αριστερά κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να στιγματίσει ως ακροδεξιούς όσους αγωνιούσαν για τον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό, καθώς βρίσκονταν υπό το φιλικό τους κομμουνιστικό καθεστώς Χότζα.

Το βορειοηπειρωτικό, λοιπόν, περιθωριοποιήθηκε και ξεχάστηκε. Εξαίρεση αποτέλεσαν οι προσπάθειες λίγων πολιτικών που όλα αυτά τα χρόνια «τσιγκλούσαμε», στο μέτρο του δυνατού, την ελληνική πολιτεία για να πιέσει την αλβανική πλευρά και να δώσει επιτέλους την άδεια για να ταφούν οι χιλιάδες στρατιώτες μας που έδωσαν τη ζωή τους στο έπος του 40-41. Και είναι ευχής έργο που βρήκαν ανάπαυση τα οστά κάποιων απ’ αυτούς, 77 χρόνια μετά, έστω και χωρίς την παρουσία συγγενών τους.

Ωστόσο, στην Αλβανία είναι προφανές ότι εδώ και καιρό ηχούν τα τύμπανα ενός ακραίου εθνικισμού, που στοχεύει στη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας. Κι αυτό είναι κάτι που δεν το κρύβουν οι γείτονές μας. Στον πρόσφατο ανασχηματισμό που έκανε ο «σοσιαλιστής» Έντι Ράμα πρότεινε για υπουργούς του και δύο Κοσοβάρους -τον έναν μάλιστα για υπουργό Εξωτερικών, χωρίς να τα καταφέρει λόγω αντίδρασης του προέδρου Ιλίρ Μέτα.

Δυστυχώς, το αλβανικό σχέδιο φαίνεται ότι προβλέπει άσχημες εξελίξεις και για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου. Ο στόχος είναι ούτε λίγο ούτε πολύ ο εκτοπισμός των ομογενών από τις προγονικές τους εστίες. Ήδη από το 2014, με τη νέα διοικητική διαίρεση της χώρας, προωθήθηκαν αυθαίρετες συνενώσεις δήμων, ώστε να χαθούν οι ελληνικές πλειοψηφίες. Το 2015, με κυβερνητική απόφαση, που θυμίζει εποχές Χότζα, κατεδαφίζεται ο Ναός του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Δρυμάδες. Τελευταίο κτύπημα, μετά τα γεγονότα στους Βουλιαράτες, ήταν η κυβερνητική απόφαση του Νοεμβρίου, με την οποία περίπου 14 χιλιάδες στρέμματα σε όλη την ακτογραμμή του Ιονίου, από τη Χειμάρρα μέχρι τα Εξαμήλια, ελληνικής κατά βάση ιδιοκτησίας, απαλλοτριώνονται παρανόμως, δήθεν για αξιοποίηση. Πρόκειται για αναμφίβολη κλοπή, που δεν συνάδει με κράτος δικαίου, το οποίο, υποτίθεται, ότι επιδιώκει να εισέλθει στην ΕΕ. Οι παραπάνω αποφάσεις συνοδεύονται από μια σκληρή ανθελληνική ρητορική τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από πολιτικούς της αντιπολίτευσης, όπως ο Μπερίσα, που δεν ταιριάζει σε καμία περίπτωση σε χώρα που επιδιώκει φιλικές σχέσεις με τους γείτονές της. Ελπιδοφόρο στοιχείο η συντονισμένη, απέναντι στις αλβανικές προκλήσεις, αντίδραση από τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και ιδιαιτέρως της Χειμάρρας.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο βορειοηπειρωτικός ελληνισμός για να επιβιώσει στις εστίες του χρειάζεται τη βοήθεια του εθνικού κέντρου. Και αυτό δεν μπορεί να συμβεί με την στάση που έχει τηρήσει η παρούσα κυβέρνηση και σ’ αυτό το ζήτημα. Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με την Αλβανία, που έμειναν στη μέση, λόγω των αντιδράσεων στο «μακεδονικό», αν ήταν όπως αυτές με τα Σκόπια, είναι λογικό να τροφοδοτούσαν ακόμη περισσότερο την αλβανική θρασύτητα. Στο ίδιο συνετέλεσε, δυστυχώς, και η στάση του ελληνικού υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τη δολοφονία Κατσίφα, για την οποία, παρά τις ερωτήσεις μας, σαφείς απαντήσεις δεν λάβαμε.

Τα Τίρανα πρέπει να κατανοήσουν ότι θα έχουν κόστος για τη συμπεριφορά τους. Η Ευρώπη δεν είναι μια «ζούγκλα» χωρίς κανόνες. Η Ελλάδα οφείλει να αναδείξει με μεγαλύτερη ένταση τις αλβανικές αυθαιρεσίες, σε όλα τα ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα. Επιπλέον, δεν είναι δυνατόν η αλβανική οικονομία να επιβιώνει, εκτός από τα κέρδη της εκτεταμένης εγκληματικότητας -όπως καταγγέλλεται διεθνώς-. από τα εμβάσματα των μεταναστών στην Ελλάδα και να δεχόμαστε τέτοιου είδους επιθέσεις. Για τον λόγο αυτό, τώρα, περισσότερο από ποτέ, η Ελλάδα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση, που με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης θα υπερασπιστεί τα εθνικά της δίκαια, χωρίς επιζήμιες συμφωνίες που μας οδηγούν σε εθνικές υποχωρήσεις.

 

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είναι τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης.

Tags: , ,

Μουσική, χορός και φως στο Μουσικότροπο

Το Φεστιβάλ Μουσικότροπο, έχοντας την πρωτοτυπία ως οδηγό στις επιλογές του, δημιουργεί για πρώτη φορά αλληλεπιδράσεις με άλλες τέχνες, δίνοντας ένα ξεχωριστό χρώμα στις πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης μας.

 

Μετά την πρώτη λαμπερή του έναρξη το προηγούμενο Σάββατο, συνεχίζει την παρουσία του το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου,  φιλοξενώντας μια παράσταση που συνδυάζει τον χορό με τη μουσική και το φως!

 

“lapses of light” είναι ο τίτλος της παράστασης που θα απολαύσουμε το βράδυ του Σαββάτου με τη χορεύτρια Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου και τον μουσικό Κώστα Μακρυγιαννάκη να έχουν τη σύλληψη της ιδέας.

 

Η χορεύτρια, με μουσική ειδικά γραμμένη γι’ αυτήν, εμφανίζεται και χάνεται σ’ ένα συνεχόμενο κυνηγητό του φωτός.

 

Ο Αλέξανδρος Σεϊταρίδης που έχει την επιμέλεια του φωτισμού, δημιουργεί μια μαγική ατμόσφαιρα, η οποία σε συνδυασμό με τη μουσική και τις χορευτικές κινήσεις, οδηγούν το θεατή σ’ ένα τοπίο μυστηρίου, άλλες φορές παιχνιδιάρικο, άλλες εσωστρεφή και άλλες εκστατικό!

 

Μια ασυνήθιστη παράσταση  που έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές, ενώ έχει παρουσιαστεί σε μεγάλα φεστιβάλ, καθώς και στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

 

Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Λάρισας

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Ώρα 8.30 μ.μ.

Tags: , ,

Έκοψε πίτα το ΚΑΠΗ Αιγάνης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί  Κυριακή 3 Φεβρουαρίου  στο ΚΑΠΗ Αιγάνης του Δήμου Τεμπών η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το νέο έτος 2019.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος  και μέλη της Δημοτικής Αρχής, ενώ την πίτα ευλόγησε ο ιερέας του χωριού πατέρας Νικηφόρος.

Σε δήλωση του ο κ.Κολλάτος αναφέρθηκε:

«Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο για αυτούς τους ανθρώπους και να σταθούμε και εμείς με τη σειρά μας δίπλα τους με καλοσύνη και ανθρωπιά, όπως στάθηκαν και εκείνοι σε όλη τους τη ζωή.»
Ο Δήμος Τεμπών , έχει αποδείξει την ευαισθησία του απέναντι στα άτομα της Τρίτης ηλικίας, θέτοντάς τα στο προσκήνιο και όχι στο περιθώριο.
Να ευχαριστήσω τέλος τους υπαλλήλους  του ΚΑΠΗ & Βοήθεια στο Σπίτι που προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους και ειναι δίπλα στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.Βασίλης Ζάχος και Αστέριος Σαίτης , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.Αχιλλέας Διψάνας , Ευθύμιος Μπουζέκης,η πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ.Ξανθή Ζησάκη, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αιγάνης κ. Κώστας Ζαφείρης όπου απεύθυνε και χαιρετισμό, ο πρόεδρος του κοινωνικού παντοπωλείου και Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών κ. Λάμπρος Ζάρρας, μέλη τοπικού συμβουλίου, πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Τυχερός της χρονιάς ο κ.Τζόλας.

Tags: , ,

Εντατικές προετοιμασίες για την Αgrothessaly

  • Αύξηση εκθετών και χώρων για την έκθεση που διοργανώνουν Δήμος Λαρισαίων και ΔΕΘ HELEXPO

 

  • Διαμορφώνονται χώροι και εγκαταστάσεις στην Σκεπαστή Αγορά

 

  • Επιστημονικές ημερίδες για αγροτικά θέματα, θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πρωτεύουσες των Δήμων της Π.Ε. Λάρισας

 

 

Εντατικές είναι οι προετοιμασίες για την διοργάνωση της έκθεσης Agrothessaly που θα πραγματοποιηθεί στην Λάρισα από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου και διοργανώνεται από το Δήμο Λαρισαίων και τη ΔΕΘ HELEXPO.

 

Στον χώρο της Σκεπαστής οι εργασίες από το Δήμο Λαρισαίων είναι πυρετώδεις, αφού οι ανάγκες είναι αυξημένες.

 

Είναι η δεύτερη διοργάνωση της Agrothessaly (η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί το 2017) και αποτελεί συνέχεια της Γεωργικής, Κτηνοτροφικής και Περιβαλλοντικής Εκθεσης Λάρισας.

 

Οι προβλέψεις και οι οιωνοί για την φετινή διοργάνωση είναι ιδιαίτερα θετικοί, αφού σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία έχουν αυξηθεί, σε σχέση με πέρσι, τόσο ο αριθμός των εκθετών όσο οι χώροι στους οποίους θα λειτουργήσει η έκθεση.

 

Ειδικότερα, στην φετινή Αgrothessaly θα συμμετάσχουν 250 έκθετες από 167 εκθέτες του 2017, ενώ η φέτος  η έκθεση θα λειτουργήσει σε έκταση 29.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ το 2017 η συνολική έκταση ήταν 20.000 τετραγωνικά μέτρα. Επίσης αναμένεται και αύξηση των επισκεπτών, ενώ το 2017 ο αριθμός των επισκεπτών είχε ξεπεράσει τις  40.000.

 

Στην Agrothessaly έχουν δηλώσει συμμετοχή όλες οι μεγάλες εταιρείες γεωργικών μηχανημάτων και εξοπλισμού καθώς και ιδιαίτερα σημαντικές εταιρείες του αγροτοδιατροφικού τομέα.

 

Επίσης, φέτος και στο πλαίσιο της Agrothessaly, ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με τη ΔΕΘ Helexpo και τους άλλους Δήμους της Π.Ε. Λάρισας διοργανώνουν ενημερωτικές ημερίδες με θέματα αγροτικού ενδιαφέροντος.

 

Επιστημονικές ημερίδες σε όλο το νομό

 

Η αρχή θα γίνει στην Ελασσόνα την ερχόμενη Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, στις 5.30 μ.μ., όπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Ενεργειακές Κοινότητες και Ευφυής Γεωργία»

 

Ομιλητές θα είναι ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου, ο κ. Δημ. Κόλλιας, διευθυντής Ανάπτυξης Greenesco και ο κ. Χάρης Μωυσιάδης, Business Development Manager Future Intelligence.

 

Επίσης, την επόμενη ημέρα 8 Φεβρουαρίου, αντίστοιχη ημερίδα με το ίδιο θέμα και ίδιους ομιλητές θα πραγματοποιηθεί στην Αγιά, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» στις  5.30 μ.μ.

Tags: , ,

Μάξιμος Χαρακόπουλος πρός Υπουργό Προστασίας

Να αντιμετωπίσει την τραγική κατάσταση στο σύστημα ενδοεπικοινωνιών της ΕΛΑΣ που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές αστυνομικών καλεί την κυβέρνηση ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, επικαλούμενος αλλεπάλληλα συμβάντα του τελευταίου διαστήματος.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ερώτησή του προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη σημειώνει ότι «έχουμε κατ’ επανάληψη επισημάνει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ λόγω των προβληματικών ενδοεπικοινωνιών εξαιτίας του επισφαλούς αναλογικού συστήματος που χρησιμοποιείται. Το σύστημα από απόψεως ασφαλείας είναι ευάλωτο, αφού ο καθένας έχει τη δυνατότητα να γίνεται συνακροατής ή και παρεμβαίνων στις απορρήτου χαρακτήρα αστυνομικές επικοινωνίες με όλες τις ευνόητες δυσάρεστες συνέπειες για την ασφάλεια των αστυνομικών επιχειρήσεων, τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα του αστυνομικού προσωπικού και την υποβάθμιση της αποτελεσματικότητας του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας σε σχέση με την αντιμετώπιση της συνεχώς αυξανόμενης εγκληματικότητας.

Δυστυχώς, το πρόβλημα όχι μόνον δεν επιλύθηκε αλλά επιδεινώνεται και έρχεται συνεχώς στην επικαιρότητα, με αρνητικό τρόπο. Αναφέρουμε ενδεικτικά παράδειγμα που είδαν το φως της δημοσιότητας:

  • Στις 26.01.19, κατά τη διάρκεια επίθεσης που δέχθηκε από 100 χούλιγκαν ομάδα της ΔΙΑΣ, έξω από το γήπεδο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη όπου συνόδευε το πούλμαν ομάδας της ΑΕΚ, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με το κέντρο με τους ασυρμάτους, όμως, η επικοινωνία δεν κατέστη δυνατή. Σημειώνεται ότι τρεις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. διακομίστηκαν τραυματισμένοι στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.
  • Στις 02.11.18, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου έξω από καταυλισμό Ρομά από δύο αστυνομικούς, ένας πρώην κρατούμενος αναγνώρισε τον ένα αστυνομικό, ο οποίος στο παρελθόν τον είχε συλλάβει και τον είχε οδηγήσει στη φυλακή, και του επιτέθηκε. Σύντομα σε βοήθειά του έφτασαν και Ρομά από τον καταυλισμό, οι οποίοι επιτέθηκαν με κομμάτια από μάρμαρο στους δυο αστυνομικούς τους οποίους και τραυμάτισαν. Όπως κατήγγειλαν ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, κ. Στράτος Μαυροειδάκος και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, κ. Δημοσθένης Πάκος δεν λειτουργούσε ο ασύρματος του περιπολικού για να καλέσουν ενισχύσεις οι αστυνομικοί και τελικά, ο ένας από αυτούς κατάφερε να επικοινωνήσει με το κέντρο μόνο μέσω κινητού.
  • Στις 18.09.18, μέλη του “Ρουβίκωνα” επιτέθηκαν στην πρεσβεία του Ιράν. Σύμφωνα με την καταγγελία του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, ο φρουρός της πρεσβείας, ακόμη κι αν επιχειρούσε, δεν θα μπορούσε να ενημερώσει τους συναδέλφους του για την επίθεση, αφού ο ασύρματος που είχε μαζί του είναι παλιάς τεχνολογίας, αναλογικός, και δεν μπορεί να διαβιβάσει, και γι’ αυτό ενημέρωσε την υπηρεσία του και την Άμεση Δράση με το κινητό του τηλέφωνο.

Παράλληλα, όπως δημοσιεύθηκε στον ηλεκτρονικό τύπο (huffingtonpost 25.09.18) «μία εφαρμογή που μπορεί να κατεβάσει οποιοσδήποτε μέσα σε ένα λεπτό στο κινητό του τηλέφωνο έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στις τάξεις των αστυνομικών στην Πάτρα. Και αυτό γιατί δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να ακούει σε πραγματικό χρόνο τις διαβιβάσεις που πραγματοποιούν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. μέσω ασυρμάτου. Η “εφαρμογή των κακοποιών” έχει παγκόσμια εμβέλεια και δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης συχνοτήτων που χρησιμοποιούν διάφορες Αστυνομίες ανά τον κόσμο. Στην Ελλάδα παρέχονται από την εφαρμογή οι διαβιβάσεις από τη συχνότητα που χρησιμοποιεί η Αστυνομία στην Πάτρα. Άγνωστο παραμένει εάν στο μέλλον υποκλαπούν και οι επικοινωνίες στην Αθήνα ή σε άλλες πόλεις».

Κατόπιν τούτων, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά την αρμόδια υπουργό:

  1. Αν προτίθεται να επιλύσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το προβληματικό σύστημα επικοινωνιών της ΕΛ.ΑΣ. που δεν παρέχει ασφάλεια έναντι του ο οργανωμένου εγκλήματος.
  2. Ποιος είναι ο λόγος καθυστέρησης της επίλυσης του προβλήματος και της χρήσης του αναλογικού συστήματος, αντί του αντίστοιχου ψηφιακού, παρά το γεγονός ότι αυξάνονται επικίνδυνα τα συμβάντα που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών εξαιτίας ακριβώς αυτού του προβλήματος.

Tags: , ,

Γιόρτασαν τα 7 τους χρόνια οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας

Σε γιορτινό κλίμα, στην κατάμεστη από κόσμο Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας, οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας γιόρτασαν τα 7 χρόνια ενεργής παρουσίας τους στη Λάρισα, και έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους. Την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και πλήθος εθελοντών και φίλων των Εν.Πο.Λ.

7 χρόνια Ενεργοί Πολίτες Λάρισας!
7 χρόνια Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Προσφοράς…
7 χρόνια Εθελοντικής Δράσης και Κοινωνικής Παρέμβασης…

7 χρόνια Οικολογικής Ευαισθησίας και Πολιτισμικής Δημιουργίας…

7 χρόνια Έμπνευσης, Οργάνωσης και Πράξης…

7 χρόνια Γνώσης, Υπευθυνότητας και Ανθρωπιάς…

7 υπέροχα χρόνια Μαζί, Αλλάζουμε την Πόλη μας, Αλλάζοντας τους Εαυτούς μας!
Και… συνεχίζουμε!

Ευχαριστούμε τους Εθελοντές μας, που δεν προσφέρουν μόνο τον χρόνο τους και τις δεξιότητές τους, αλλά και ένα κομμάτι από την ψυχή τους!
Ευχαριστούμε όλους τους Συμπολίτες μας που είναι συνοδοιπόροι στο δρόμο μας, με όποιον τρόπο μπορούν!
Ευχαριστούμε τις Αρχές του Τόπου μας, που μας εμπιστεύονται και μας στηρίζουν!
Όλοι Μαζί Οραματιζόμαστε, Σχεδιάζουμε, Υλοποιούμε!
Ενεργοί Πολίτες Λάρισας: οι Πολίτες όπως οφείλουν να είναι!

Tags: , ,

Οι εργαζόμενοι στα καταστήματα του Fashion City Outlet έκοψαν την πίτα τους

Σε χαρούμενη οικογενειακή ατμόσφαιρα η διοίκηση και οι εργαζόμενοι στα καταστήματα του FASHION CITY OUTLET έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους στο μουσικό χώρο PIATELAS το βράδυ της Τετάρτης.

Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα και το κέφι αμείωτο.Το θερμό  καλωσόρισμα του διευθυντή του  εκπτωτικού κέντρου κ. Σωτήρη Σιγάλα διαδέχθηκαν οι ευχές για το νέο χρόνο, οι κληρώσεις πλούσιων δώρων και η διασκέδαση που απλόχερα προσέφερε το μουσικό σχήμα του PIATELAS.

«Είναι η πρώτη από μια σειρά ανάλογων εκδηλώσεων που θα κάνουμε συχνά στα πλαίσια της λειτουργίας μας και που θα στοχεύουν στο να διατηρήσουν το όμορφο οικογενειακό κλίμα με το οποίο λειτουργεί το FASHIONCITYOUTLET» τόνισε ο κ. Σωτήρης Σιγάλας και στη συνέχεια μαζί με τους διευθυντές Marketing κ. Νάνσυ Κουρούπη και Λειτουργίας και Συντήρησης κ. Θωμά Χαϊδά  έκοψε την πίτα.Tο «φλουρί» της πίτας η οποία αντιστοιχούσε σε ένα τριήμερο ταξίδι για τον τυχερό κέρδισε ο κος.Γιώργος Θεοδωρόπουλος, υπάλληλος αποθήκης του καταστήματος MediaMarkt.

Πολλά αλλά δώρα προσέφεραν εταιρείες συνεργαζόμενες με το FASHIONCITYOUTLET και δόθηκαν σε τυχερούς υπαλλήλους μετά από κλήρωση που διεξήχθει με την ενεργή συμμετοχή όλων των υπαλλήλων.

Tags: , ,

Συνέντευξη Χρήστου Κέλλα στην TRT

Ο αγροτικός κόσμος αγωνίζεται για το κόστος παραγωγής και έχει απόλυτο δίκαιο. Επί ημερών ΝΔ υπήρχε το αγροτικό πετρέλαιο, το οποίο κατήργησε η σημερινή Κυβέρνηση. Επίσης, η φορολογία ήταν στο 13% και οι αγρότες ήταν στα κάγκελα. Με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 22% και πάει στο 29%, ενώ οι αγρότες έχουν ως αίτημα να επανέλθει στο 13%.

Πηγαίνετε στο μπλόκο της Νίκαιας να δείτε. Στην πλειοψηφία τους είναι νέοι αγρότες, που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα, έχουν πάρει την προκαταβολή για το πριμ πρώτης εγκατάστασης και, αν δεν αξιολογηθούν μέσα στις επόμενες μέρες ή εβδομάδες, θα χάσουν ακόμα μια χρονιά. Αυτή είναι η Αριστερά, που ξεγέλασε τους Αγρότες.

Ακόμη, οι τιμές των προϊόντων είναι εξευτελιστικές, ενώ ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ απαρχαιωμένος και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες κλιματικές συνθήκες. Όταν πληρώνεις ασφάλεια για τα προϊόντα σου πρέπει να αποζημιώνεσαι σε περίπτωση ζημίας».

Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην TRTκαι τον Σωτήρη Πολύζο.

Περαιτέρω, ο Λαρισαίος πολιτικός κλήθηκε να σχολιάσει τις αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας:

«Όσα συμβαίνουν είναι κωμικοτραγικά και δεν έχουν προηγούμενο. Ο ένας πάει για γκαζόζα και μετά πάει στην τουαλέτα, του άλλου του χαλάει το αυτοκίνητο, ενώ οι κυβερνώντες κάνουν αγώνα, για να φανούν έμπιστοι υπηρέτες των Αμερικανών και των Ευρωπαίων.

Έχουν γίνει ντελίβερι μπόι. Έδωσαν τη δημόσια περιουσία για 100 χρόνια στους ξένους, έδωσαν και τη Μακεδονία αναγνωρίζοντας όνομα, εθνικότητα και γλώσσα στους Σκοπιανούς! Τώρα κάνουν αγώνα, για να κρατήσουν τον κ. Καμμένο, ο οποίος τους απειλεί ότι θα πει κι άλλα.

Πώς είναι δυνατόν ο κ. Ζάεφ, έναν χρόνο πριν, τον Μάρτιο 2018, να ξέρει ότι η Συμφωνία θα ψηφιστεί από το Ποτάμι, που τότε ήταν ΚΙΝΑΛ; Πώς τα ήξερε όλα, προτού καταλήξουν στη Συμφωνία; Όλα αυτά είναι δύσοσμα καιη πολιτική ζωή έχει γίνει βόρβορος!

Είδαμε τη συνάντηση Μακρόν-Τσίπρα στην Κύπρο, με τον τελευταίο να υποστηρίζει ότι πραγματοποιήθηκε μία μικρή διαδήλωση 70 χιλ. ατόμων, οι οποίοι ήταν μη σκεπτόμενοι και ακροδεξιοί! Αυτά είπε χωρίς καμία ντροπή ο Πρωθυπουργός. Αντί να βγει, να ζητήσει μία συγγνώμη, σχεδιάζουν την επόμενη μέρα, για να ξεχαστεί η Συμφωνία, λέγοντας ότι “τώρα θα έρθει η Ειρήνη στα Βαλκάνια”, λες και είχαμε πόλεμο».

Τέλος, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ επεσήμανε: «Τώρα κατάλαβε ο κόσμος τι σημαίνει Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και ποιο είναι το ηθικό πλεονέκτημα ή το τεράστιο μειονέκτημά της. Καθείς μπορεί να διαπιστώσει πόσο πιο ειλικρινείς και ανθρώπινοι είμαστε, πόσο πιο κοντά βρισκόμαστε στον λαό και τους αγρότες».

 

Tags: , ,

Συνελήφθη άτομο στη Λάρισα για ναρκωτικά

Συνελήφθη (01-02-2019) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, ένας 50χρονος, διότι σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (96,2) γραμμάρια κάνναβης, μικροποσότητα μείγματος κάνναβης και καπνού, μία ηλεκτρονική ζυγαριά, το χρηματικό ποσό των (1.260) ευρώ, ένα ξύλινο ρόπαλο και ένα κινητό τηλέφωνο.

Tags: , ,

Sleepover για παιδιά Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού στο Λαογραφικό Μουσείο

Την επιτυχημένη δράση «Διανυκτέρευση στα Μουσεία – Sleepover», αυτή τη φορά για παιδιά Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού, διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών- Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, στον χώρο του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας.

Το «Sleepover», είναι μία από τις πλέον σύγχρονες διεθνείς μουσειολογικές πρακτικές, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν από κοντά ένα μουσείο, να πάρουν μέρος σε επιλεγμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες, βιώνοντας ταυτόχρονα μία σπάνια εμπειρία.

Η διανυκτέρευση ξεκινάει στις 19:00 και θα ολοκληρωθεί στις 10:00 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Ο Δήμος Λαρισαίων προσφέρει βραδινό και πρωινό γεύμα, καθώς και αναμνηστικά δώρα.
Επιπλέον, τη δράση υποστηρίζουν οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης.

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας θα φιλοξενήσει 20-22 παιδιά, ηλικίας 11-12 ετών (Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωριμία με τα αντικείμενα του Μουσείου μέσα από τη μόνιμη και την περιοδική έκθεση «Ο Τύπος στον 20ο αιώνα και το φαινόμενο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Τα παιδιά θα εμπνευστούν από την περιοδική έκθεση, θα ψυχαγωγηθούν και θα ενσαρκώσουν ρόλους διαφορετικούς.

Ως μικροί δημοσιογράφοι θα οργανώσουν και θα παρουσιάσουν ένα αλλιώτικο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων.

Σκοπός είναι η κάθε ομάδα να εμπλακεί ενεργά στη διαδικασία διάδοσης της πληροφορίας και της ενημέρωσης με τρόπο θεατρικό και διασκεδαστικό. Στη συνέχεια, όλοι μαζί θα αναχωρήσουμε από το Μουσείο και  θα επισκεφτούμε τις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά πώς στήνεται και πώς τυπώνεται η εφημερίδα.

Το πρωί της επομένης μέρας, θα υλοποιηθεί ένα πρωτότυπο εργαστήρι με ανακυκλώσιμα υλικά.

Στο τέλος, τα παιδιά θα ξεναγήσουν τους  γονείς τους στο Μουσείο και  θα μοιραστούν μαζί τους τη μοναδική  εμπειρία που βίωσαν.

Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους: υπνόσακο, μαξιλάρι, φακό, παντόφλες, άνετα ρούχα και ένα μπουκαλάκι νερό.

Οι γονείς, κατά την προσέλευσή τους, θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική τους Ταυτότητα και θα υπογράψουν Υπεύθυνη Δήλωση για τη συμμετοχή των παιδιών τους στη δράση.

Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 20/2 από  8:00 – 14:00 στο τηλέφωνο 2410239446, αποκλειστικά από τους κηδεμόνες των παιδιών που επιθυμούν να λάβουν μέρος και μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων.

Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι δωρεάν, ενώ θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

 

 

Μιχάλης Παπαματθαίου - Σάββατο βγαίνω
Γιώργος Μαζωνάκης - Ένα θαύμα
Αντώνης Ρέμος - Δε θέλω να μ΄ αγαπάς
Πάνος Κιάμος - Δύσκολα βράδια
Βασίλης Καρράς - Όπως παλιά
Πέγκυ Ζήνα - Με την πλάτη στον τοίχο
Νότης Σφακιανάκης - Ένα με τη νύχτα
Γιάννης Πλούταρχος - Σε τέσσερις τοίχους
Άρης Καμπάνος - Μη ρωτάς
Νίνο - Ακόμα σε ζητώ

 


Φεβρουάριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728EC