Tags: , ,

Την προσοχή οδηγών εφιστά η Περιφέρεια Θεσσαλίας λόγω παγετού

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με τον παγετό και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίας που παρατηρούνται ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες:

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά την επέλαση του χιονιά, συνεχίζει να επιχειρεί σ’ όλη τη Θεσσαλία με τα μηχανήματά της και όπου κρίνεται επιβεβλημένο, προκειμένου να διατηρήσει προσβάσιμο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο με ρήψη αλατιού.

Λόγω, όμως, του παγετού που παρατηρείται κατά τις πρωινές ώρες σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου και λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών, θα θέλαμε να επισημάνουμε προς τους πολίτες την ιδιαίτερη προσοχή που πρέπει να επιδεικνύουν όταν οδηγούν ενώ θα πρέπει να διαθέτουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ειδικά σε σημεία του οδικού δικτύου, όπως είναι γέφυρες και άλλα τεχνικά, οι πολίτες θα πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή και να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες ενώ θα πρέπει να αποφεύγουν τις προσπεράσεις. Ο παγετός είναι πολύ χειρότερος από το χιόνι στον δρόμο και δεν γίνεται εύκολα αντιληπτός».

Αν πρόκειται να μετακινηθείτε

 • Ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
 • Ανάλογα με τον προορισμό σας αναλογιστείτε το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσετε (χιόνι, παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση κλπ.).
 • Μεταβάλλετε το πρόγραμμα της μετακίνησής σας ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
 • Ταξιδέψτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, προτιμώντας τις κεντρικές αρτηρίες και όχι τους δυσπρόσιτους και ερημικούς δρόμους.
 • Ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε.
 • Μην αγνοείτε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τα δελτία καιρού της Ε.Μ.Υ. και τις υποδείξεις των τοπικών Αρχών, όπως η Τροχαία, το Λιμενικό, η Πυροσβεστική κλπ.
 • Ελέγξτε την κατάσταση του αυτοκινήτου σας πριν από κάθε μετακίνηση.
 • Εξοπλίστε το αυτοκίνητο με τα απαραίτητα μέσα αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων (αντιολισθητικές αλυσίδες, αντιψυκτικά υγρά, ομπρέλες, αδιάβροχα, γαλότσες, φακό, κουτί πρώτων βοηθειών κλπ.).
 • Φορέστε κατάλληλα ρούχα αν πρόκειται να μετακινηθείτε πεζή.
 • Προσέξτε όταν βαδίζετε ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων ή εξαιτίας της πτώσης αντικειμένων από υπερβολικό άνεμο ή χαλαζόπτωση.
 • Προτιμήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις σας.
 • Μείνετε ήρεμοι και υπομονετικοί. O πανικός επιβαρύνει την κατάσταση.
 • Διευκολύνετε το έργο των Αρχών.

 

 

Tags: , ,

Σύλληψη δύο ατόμων για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

Συνελήφθησαν, χθες (10-01-2019) το πρωί στον Τύρναβο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου, δύο άτομα, ηλικίας 27 και 28 ετών, διότι κατελήφθησαν να προβαίνουν με χρήση αυτοσχέδιας σύνδεσης καλωδίων σε αυθαίρετη αφαίρεση ηλεκτρικής ενέργειας από το εναέριο δίκτυο του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. προς τις οικίες τους.

Tags: , ,

Ο Υπουργός αγροτικής ανάπτυξης στον Κώστα Κολλάτο

Τον Δήμο Τεμπών και το Δήμαρχο κ. Κώστα Κολλάτο επισκέφτηκε ο Υπουργός αγροτικής ανάπτυξης κ.Σταύρος Αραχωβίτης  συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ  κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ, διευθυντών και Υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου.

Ο Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε το κλιμάκιο του υπουργείου έκανε εκτενή αναφορά στο Δήμο Τεμπών, στα  συγκριτικά του πλεονεκτήματα, και επικεντρώθηκε σε ζητήματα του πρωτογενούς τομέα και συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε προβλήματα των αγροτών του Δήμου Τεμπών καθώς και σε προτάσεις αντιμετώπισης των.

Ο κ.Κολλάτος εστίασε στην:

 1. Άμεση αποζημίωση ζημιάς που υπέστησαν τα ελαιόδεντρα από τον δάκο και δευτερογενείς μυκητιολογικές προσβολές κατά το έτος 2018.
 2. Επίσπευση διαδικασιών έγκρισης προγράμματος δακοκτονίας.
 3. Να υπολογίζεται ακέραιο το ποσοστό εκτίμησης ζημιάς χωρίς αντίστοιχες εκατοστιαίες μειώσεις  κατά την διαδικασία πληρωμής.
 4. Αλλαγή χρονικού ορίου κάλυψης των πεπονοειδών υπαίθριων ή υπό κάλυψη καλλιεργειών στο Δήμο Τεμπών. Έγινε αναφορά για την πρόταση που κατέθεσε και παλαιότερα για την τροποποίηση του χρονικού ορίου ασφαλιστικής κάλυψης για τις καλλιέργειες των πεπονοειδών (καρπούζι ,πεπόνι )  στην περιοχή μας με έναρξη την 1 Μαρτίουκαι λήξη την 10η Οκτωβρίου, επιμήκυνση δηλαδή ενός μήνα λόγω της πρωιμότητας των  συγκεκριμένων  καλλιεργειών.
 5. Διεύρυνση των κινδύνων κάλυψης και υπολογισμός των άμεσων και έμμεσων αιτιών ζημιάς, που εμφανίζουν περιοδικότητα π.χ. έντονες βροχοπτώσεις που επηρεάζουν όχι άμεσα αλλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα τις καλλιέργειες και να υπολογίσετε το αρχικό αλλά και το μεταγενέστερο αίτιο.
 6. Επανεκκίνηση του προγράμματος συλλογής κενών πλαστικών συσκευασίας φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Άλλο μείζον θέμα που έθεσε ο Δήμαρχος και απασχολεί τους αμυγδαλοπαραγωγούς του Δήμου Τεμπών  και κατ΄ επέκταση του νομού Λάρισας είναι η απώλεια παραγωγής κατά το καλλιεργητικό έτος 2017.

Συγκεκριμένα η μέση παραγωγή ανά στρέμμα στους Δήμους Τεμπών, Αγιάς, Κιλελέρ, Φαρσάλων, Λάρισας κυμάνθηκε στα 50 – 60 kg. Οι παραπάνω δήμοι καλύπτουν το 69 % των καλλιεργούμενων εκτάσεων στο νομό Λάρισας.

Στο Δήμο Ελασσόνας που σημειωτέων  καλύπτει το 31 % της καλλιεργούμενης έκτασης , σύμφωνα με επίσημα στοιχεία η μέση παραγωγή ανά στρέμμα δεν υπερβαίνει τα 50 – 60 kg / στρέμμα. Όμως  εσφαλμένα στοιχεία ανεβάζουν τη μέση παραγωγή στο Δήμου Ελασσόνας σε 380 kg / στρέμμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάσει το μέσο όρο παραγωγής που ενώ κυμάνθηκε σε απώλεια  άνω του 70 % εσφαλμένα στοιχεία έδειξαν απώλεια 29%. Το ποσοστό αυτό 29%  όπως καταλαβαίνετε είναι απαγορευτικό στην οποιαδήποτε διεκδίκηση ενίσχυσης μέσω του προγράμματος ΚΟΕ που διαχειρίζεται τον πρωτογενή τομέα.

Ακόμη ο Δήμαρχος αιτήθηκε προς την ειδική υπηρεσία εφαρμογής του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης 2014 – 2020 να μεριμνήσει όπως τροποποιηθούν οι όροι πρόσκλησης της 4.3.1/ΕΥΔΠ89  «υποδομές εγγείων  βελτιώσεων του Π.Α.Α.» και στους δυνητικούς δικαιούχους να κληθούν και οι ΔΕΥΑ. Τέλος η κατασκευή του ταμιευτήρα Ν. Λάρισας στην θέση Πουρναρίου – Αμπελακίων από την δράση 4.3.1  «υποδομές εγγείων  βελτιώσεων του Π.Α.Α.» μονοπώλησε το ενδιαφέρον της συνάντησης. Η χρηματοδότηση του εν λόγω έργου κρίνεται απαραίτητη καθώς η κατασκευή του θα επιλύσει χρόνια αρδευτικά προβλήματα ενισχύοντας παράλληλα την περιβαλλοντική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής σε πολλαπλά επίπεδα. Το προτεινόμενο έργο έχει 100 % ωριμότητα, συνολικού προϋπολογισμού με τα συνοδά έργα 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, έχει ήδη προταθεί από την περιφέρεια Θεσσαλίας και βρίσκεται στην διεύθυνση εγγείων βελτιώσεων και ΕΥ πόρων της γενικής διεύθυνσης αγροτικής ανάπτυξης για την αξιολόγηση της.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παπαδόπουλος , οι αντιδήμαρχοι κ.Ιωάννης Αργυρίου,Αστέριος Σαίτης,Κώστας Τσεργάς,Χρήστος Τσούγιας , ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Δημήτρης  Τσέτσιλας, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου και αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ  κ. Λάμπρος Ζάρρας. κ.α.

 

Tags: , ,

Απεργία του Δ. Σ.Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε.  Λάρισας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ»

24ωρη Απεργία, Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Tο Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε.  Λάρισας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ» καλεί τους συναδέλφους  να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία  την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, καθώς και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30 το πρωί έξω από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 Την άμεση απόσυρση του συστήματος  διορισμών που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, με το οποίο ουσιαστικά απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας.

Το σύστημα που ανακοινώθηκε και τέθηκε σε «διαβούλευση» δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα εμπόριο ελπίδας προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και  περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης στις εσχατιές της χώρας.

Συνεχίζουμε και κορυφώνουμε, αποφασιστικά και διεκδικητικά, τον αγώνα για την πραγματοποίηση των χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση, με βάση τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.

 

 

 

 

 

 

 

Tags: , ,

Το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Ανακοινώνεται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανά Διεύθυνση Αστυνομίας:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

 • Επ. Οδός Μεγαλόβρυσου – Ανατολής
 • Επ. Oδός Βελίκας – Κόκκινου Νερού
 • Επ. Οδός Ελάφου – Σκλήθρου
Γιώργος Παπαδόπουλος - Να περνάς
Λένα Παπαδοπούλου - Τρελαίνομαι
Γιάννης Πλούταρχος - Το χαστούκι της αγάπης
Νατάσσα Θεοδωρίδου - Τι γυρεύω εγώ
Αντώνης Ρέμος - Απόδειξέ το
Δημήτρης Μητροπάνος - Απόψε χάσαμε κι οι δυο
Δημήτρης Κόκκωτας - Ανεμώνα
Νότης Σφακιανάκης - Με την πλάτη στον τοίχο
Βασίλης Καρράς - Χαμένη πολιτεία
Μιχάλης Παπαματθαίου - Σάββατο βγαίνω

 


Ιανουάριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031EC