Tags: , , ,

«Ιδρυτική διακήρυξή ΕΟΔΥΑ του Δήμου Κιλελέρ».

Εκδήλωση με αφορμή την ανακοίνωση της ιδρυτικής διακήρυξης της ΕΟΔΥΑ (Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών) και της συνεργασίας με το Δήμο Κιλελέρ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στις 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Αχ. Χατζούλης προσκαλώντας τους κατοίκους του Δήμου Κιλελέρ στην εκδήλωση τονίζει μεταξύ άλλων ότι «ο εθελοντισμός, η οργανωμένη προσφορά υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο χωρίς την απαίτηση ανταλλάγματος, είναι μέγιστη αξία.Αποδέκτης της δράσης των εθελοντών είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, το περιβάλλον, καθώς και κοινωνικά ζητήματα που αναζητούν λύσεις, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η υποαπασχόληση, η ανεργία, η φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η πολιτική προστασία.Είναι απολύτως σαφές ότι μέσω του εθελοντισμού προκύπτει ένα επιθυμητό βάθεμα της κοινωνικής συνείδησης και της υπευθυνότητας των πολιτών, καθώς η αλληλεγγύη και η συνεργασία επιτρέπουν στην κοινωνική συνύπαρξη να λάβει το πιο ουσιαστικό και αληθινό της νόημα. Ο Δήμος Κιλελέρ στηρίζει  και ενθαρρύνει με κάθε μέσο τις δράσεις συλλόγων και φορέων ή απλών πολιτών γιατί έχει την πεποίθηση ότι ο εθελοντισμός συνιστά έναν εξαιρετικά αποτελεσματικό και επωφελή τρόπο για την ενεργή συμμετοχή κάθε πολίτη στα διάφορα κοινωνικά ζητήματα».

 

Tags: , ,

«Το Άστρο της Βηθλεέμ» από τοΜουσικό Σύλλογο Ελασσόνας“musicArte”

Με την ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση«Το Άστρο της Βηθλεέμ»υποδέχεται τις γιορτινές μέρες ο Μουσικός Σύλλογος Ελασσόνας “musicArteκαι τη φετινή χρονιά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Ελασσόνας.Η εκδήλωση – ομιλίαστην οποία συμμετέχουν πάνω από εκατό συντελεστέςθα πραγματοποιηθεί τηνΠαρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 στις 8:00 το βράδυ στην αίθουσα του θεάτρου «Δημάρχου Β. Φαρμάκη» στο Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας και διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ιερή Μητρόπολη Ελασσόνας, την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων και το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας «οΑριστεύς» με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ελασσόνας.

Για «Το Άστρο της Βηθλεέμ» θα μιλήσουν ο διακεκριμένος καθηγητής αστρονομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκηςκαι συγγραφέας κ. Σταύρος Αυγολούπης και ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος Παπανικολάου, ιεροκήρυκας της Ιερής Μητροπόλεως Ελασσόνας, προσεγγίζοντας το θέμα επιστημονικά και θεολογικά αντίστοιχα.

Επίσης η όλη εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τα τμήματα μουσικής προπαιδείας και μουσικού νηπιαγωγείουυπό την επιμέλεια και διδασκαλία της μουσικοπαιδαγωγού – μουσικολόγου κ. Έφης Φαρμάκη, καθώς και από τα χορωδιακά τμήματα (προκαταρκτικό, παιδικό – νεανικό, μικτό ενηλίκων) του συλλόγου, συνοδεία μικρού ορχηστρικού συνόλου. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της παράστασης έχει ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Μετά το πέρας των ομιλιών και μουσικής και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα ακολουθήσει παρατήρηση με τηλεσκόπια του έναστρου νυχτερινού ουρανού (σελήνη – αστέρας Σείριος που μοιάζει στις απεικονίσεις του άστρου της Βηθλεέμ)με τη βοήθεια του κ. ΙωάννηΧουϊνάβα – φυσικού, υπεύθυνου του Δημοτικού Αστεροσκοπείου Λάρισας- στον προαύλιο χώρο του πνευματικού κέντρου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

Tags: , ,

«Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» (ΜΝΑΕ)

Η Συντονιστική Επιτροπή Έργου «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» (ΜΝΑΕ) σε συνεργασία με την ΠΔΕ Θεσσαλίας πραγματοποίησε τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018, ενημερωτική συνάντηση για τους Διευθυντές των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) και των Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.) της Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας, στο Αμφιθέατρο του 7ου ΕΠΑ.Λ. Λάρισας.

Η εκδήλωση έγινε με στόχο την ενημέρωση- ευαισθητοποίηση των σχολικών μονάδων ΕΠΑΛ σχετικά με το πρόγραμμα ΜΝΑΕ του ΥΠΠΕΘ. Το πρόγραμμα ΜΝΑΕ υλοποιήθηκε κατά τη σχολική χρονιά 2017-2018 πιλοτικά, από εννέα ΕΠΑΛ της χώρας με ιδιαίτερη επιτυχία,  με τα δικά τους σχέδια δράσης, δίνοντας ένα ισχυρό μήνυμα εξωστρέφειας προς την τοπική κοινωνία. Για τη νέα σχολική χρόνια το ΥΠΠΕΘ προωθεί την καθολική εφαρμογή σε όλα τα ΕΠΑΛ.

Στην εκδήλωση κατά την έναρξη απεύθυνε χαιρετισμό η Ελένη Αναστασοπούλου Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και στη συνέχεια ο Θέμης Κοτσιφάκης, Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Έργου ΜΝΑΕ παρουσίασε τις  «αλλαγές στα ΕΠΑ.Λ. και το πρόγραμμα ΜΝΑΕ: Στόχοι, πνεύμα, πυλώνες, εφαρμογή – Από τα 9 ΕΠΑΛ της πιλοτικής φάσης στην καθολική εφαρμογή». Για τους «πυλώνες του ΜΝΑΕ»

  1. «Ψυχολόγοι» μίλησε η Χριστοδουλάκη Ιωάννα, Ψυχολόγος, 1ο ΕΠΑ.Λ. Λαγκαδά,
  2. «Σύμβουλος καθηγητής» ο Κικίλιας Δημήτριος, Σύμβουλος καθηγητής Εκπαιδευτικός ΠΕ03, Υποδιευθυντής 1ου ΕΠΑ.Λ. Καισαριανής,
  3. Τη «Συνδιδασκαλία» ανέλυσε ο Θανάσης Στράντζαλος, Σύμβουλος Α΄ ΙΕΠ.

Για τα ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ αναφέρθηκαν οι: Βασίλης Μάτσος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Έργου ΜΝΑΕ και ο Αναστάσιος Νταμπίζας, Συντονιστής της ομάδας έργου ΜΝΑΕ, από το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ». Την εκδήλωση συντόνισε η Θεοδώρα Κουλίνου , Διευθύντρια του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων, που συμμετείχε στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που οργανώθηκε σε 4 συνεδρίες αναπτύχθηκε συζήτηση και τέθηκαν πολλές διευκρινιστικές ερωτήσεις. Το έντονο και αμείωτο ενδιαφέρον των παρευρισκομένων εκπαιδευτικών είχε ως αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η εκδήλωση στις 4.00 μμ. Αξίζει να αναφερθεί ότι η πιλοτική εφαρμογή ανέδειξε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα με πρόσληψη ψυχολόγων, συνδιδασκαλία από 2 εκπαιδευτικούς στα Ελληνικά και Μαθηματικά στην Α τάξη για την υποστήριξη των μαθητών, η συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών αλλά και η δημιουργία δικτύων ανάμεσα στα ΕΠΑΛ  αναβάθμισε το κοινωνικό και γνωστικό επίπεδο της δημόσιας επαγγελματικής  εκπαίδευσης.  Η καθολική εφαρμογή στα ΕΠΑΛ της χώρας θα συμβάλλει στην ενίσχυση και αναβάθμιση της  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Tags: , ,

Συνέντευξη Τύπου, για το φεστιβάλ Σύγχρονης Σύνθεσης outHEAR New Music Week

Συνέντευξη Τύπου, για το φεστιβάλ Σύγχρονης Σύνθεσης outHEAR New Music Week, θα δοθεί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στις 12:30 το μεσημέρι , από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού & Επιστημών Πάνο Σάπκα, τον πρόεδρο του ΔΩΛ Νίκο Καλτσά, τον διευθυντή του Ωδείου Απ. Αλεξίου, τον πιανίστα και καθηγητή του Ωδείου Χρήστο Λενούτσο, τους διακεκριμένους καθηγητές των Πανεπιστημίων Γκρατς και Αριστοτέλειο, Clemens Gadenstaetter, Δημήτρη Παπαγεωργίου και Ορέστη Τουφεκτσή και το μουσικό σύνολο Klangforum Wien.

Σας περιμένουμε. 

Χρήστος Πάζης - Πιο τρελός
Λευτέρης Πανταζής - Να πεθάνουν οι γυναίκες
Στέλιος Διονυσίου - Απολογισμός
Άννα Βίσση - Εκατομμύρια
Χρήστος Χολίδης - Ποιός σε κρατάει
Γιάννης Πλούταρχος - Τα αυτονόητα
Πασχάλης Τερζής - Πρόσωπο με πρόσωπο
Αλέκος Ζαζόπουλος - Στην υγεία της αχάριστης
Βασίλης Καρράς - Πέρασε ο καιρός
Αντώμης Ρέμος - Εκατό φορές κομμάτια

 


Δεκέμβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31EC