Tags: , ,

Συνάντηση του δημάρχου Τεμπών με τον Διοικητή του 3ου Πυροσβεστικού Σώματος

Συνάντηση με τον Διοικητή του  3ου Πυροσβεστικού Σώματος Λάρισας κο Κωνσταντίνο Ασαλουμίδη και τον Υποδιοικητή Επιπυραγό κο Αλέξανδρο Βαΐτση είχε χθες το πρωί στην έδρα του Δήμου στο Μακρυχώρι , ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας που αναπτύσσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Στη συζήτηση κυριάρχησαν θέματα που αφορούν στον συντονισμό δράσεων τόσο για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τους κινδύνους από τις πυρκαγιές όσο και στην λήψη μέτρων για την πρόληψη, ειδικά κατά την θερινή περίοδο.

Παράλληλα θα υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία με τους προέδρους όλων των τοπικών κοινοτήτων.
Ο Δήμος από την πλευρά του θα προχωρήσει σε καθαρισμούς δρόμων, ειδικά του δικτύου που λειτουργεί και ως αντιπυρική ζώνη και θα είναι σε συνεχή συνεργασία με την Πυροσβεστική ώστε να συμβάλλει σε ό,τι άλλο χρειαστεί.

Ο Δήμαρχος κ.Κώστας Κολλάτος  ευχαρίστησε τον Διοικητή του 3ου Πυροσβεστικού Σώματος Λάρισας και τον Υποδιοικητή  για την επίσκεψη και χαρακτήρισε την συνάντηση γόνιμη και χρήσιμη.

Tags: , ,

Παρουσίαση των μορφών θεάτρου φόρουμ

Παρουσίαση των μορφών θεάτρου φόρουμ από το Εργαστήρι Θεάτρου Φόρουμ πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δ.Σ. Λάρισας την Τετάρτη 30-5-2018. Το εργαστήρι οργανώθηκε από τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και την Συνέλευση Πολιτών της Μεσογείου-Κύκλος Θεσσαλίας από τις 16-5 ως και τις 30-5-2018 στα πλαίσια του προγράμματος « Η Πόλη που μαθαίνει». Εμψυχωτής- εισηγητής ήταν ο κ. Jean-Pierre Besnard, διευθυντής του Caravan theatre της Τουλούζης,( Γαλλία) ενώ τον παιδαγωγικό συντονισμό είχε η κ. Χρύσα Βελισσαρίου, καθηγήτρια Φυσικός και ποιήτρια.

Σκοπός του εργαστηρίου ήταν η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν μέσα από την κρίση που μαστίζει την χώρα μας, με την αρωγή του θεάτρου φόρουμ ή θέατρο του καταπιεσμένου.

Τις βεβαιώσεις συμμετοχής παρέδωσαν ο κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και υπεύθυνος για θέματα Δια Βίου Μάθησης, ο κ. Νίκος Πουτσιάκας, μέλος του γνωμοδοτικού συμβουλίου της Συνέλευσης Πολιτών της Μεσογείου (FACM), ο κ. Jean-Pierre Besnard, η κ. Χρύσα Βελισσαρίου και η κ. Εύη Καλούδη, μέλος των Ενεργών Πολιτών Λάρισας. Στην παράσταση παραβρέθηκαν επίσης ο Δ/ντής του 2ου Δημ. Σχολ. Λάρισας κ. Μίχης Αναστάσιος και θεατές που συμμετείχαν κι αυτοί στα δρώμενα της παρουσίασης.

 

Tags: , ,

Ανοιχτή ξενάγηση στην έκθεση της εικαστικού Λυδίας Δαμπασίνα

Ανοιχτή ξενάγηση με ελεύθερη είσοδο για το κοινό θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 ώρα 12:00 μ. στην ατομική έκθεση της εικαστικού Λυδίας Δαμπασίνα με τίτλο “MORS” στους Μεγάλους εκθεσιακούς χώρους – Αίθουσα Ειρήνης Γ. Κατσίγρα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα από τον Ιστορικό Τέχνης και επιμελητή της έκθεσης Γιάννη Μπόλη.

Η έκθεση περιλαμβάνει εγκαταστάσεις, φωτογραφίες και βίντεο της εικαστικού της χρονικής περιόδου 1981 – 2018. Χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπόλης αναφέρει: «Οι προτάσεις της Λυδίας Δαμπασίνα συγκροτούν ένα ενιαίο εικαστικό περιβάλλον, πρωτότυπο, υπαινικτικό και καθηλωτικό, μεστό σε συνδηλώσεις και πολλαπλές αναγνώσεις. Στις εγκαταστάσεις της, η ευαισθησία και η ποιητικότητα συνδιαλέγονται με την ωμότητα και τη σκληρότητα, το ιδιωτικό με το δημόσιο, η μελαγχολία με την εσωτερικότητα της αποξένωσης,  η ανατρεπτική διάθεση με τις, λιγότερο ή περισσότερο, εμφανείς συμβολικές αναφορές. Με αντισυμβατικό πνεύμα και συνειδητή ηθική στάση, επικεντρώνεται στις αντινομίες, τους διχασμούς και τις δυσλειτουργίες της ανθρώπινης συνθήκης, προτείνοντας, ταυτόχρονα, την υπέρβαση με την υιοθέτηση νέων μορφών συνύπαρξης, αλληλεγγύης και επικοινωνίας. Και αυτό το επιτυγχάνει, όχι αφηγηματικά και περιγραφικά, αλλά μέσα από την ίδια την εικαστική γραφή των έργων της, τη στροφή στη βαθύτερη ουσία των πραγμάτων, τη συγκίνηση, τη ζωτικότητα, την εκφραστική δύναμη και τον «μαγικό» χαρακτήρα της γνήσιας καλλιτεχνικής δημιουργίας».

Ανοιχτή ξενάγηση: Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 ώρα 12:00 μ.

Είσοδος ελεύθερη

Διάρκεια έκθεσης: 18 Μαΐου – 16 Σεπτεμβρίου 2018

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή 10:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00

Πληροφορίες: info@katsigrasmuseum.gr και 2410-672499

 

Tags: , ,

Τελευταία φετινή παράσταση για τη Θεατρική Ομάδα του ΕΠΑΛ Τυρνάβου

Το φετινό θεατρικό ταξίδι για την Θεατρική Ομάδα του ΕΠΑΛ Τυρνάβου έκλεισε με την συμμετοχή της στην Εβδομάδα Μαθητικού Θεάτρου που διοργάνωσε με επιτυχία η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας.

Στο Χατζηγιάννειο έπεσε η αυλαία της φετινής παράστασης που ανέβασε η θεατρική ομάδα «Δανεικός Αέρας-Φοβού τους ξένους?». Οι μαθητές με απολαυστικές ερμηνείες παρουσίασαν μέσα από την μουσική και την υποκριτική όλες τις σύγχρονες εκδοχές ενός θέματος που αποτελεί αγκάθι για κάθε πολυπολιτισμική κοινωνία, όπως είναι πλέον η ελληνική: Είναι ο «ξένος» πηγή κινδύνου και φόβου; Ανθρωπισμός VS Ρατσισμός.

Όπως σε όλα τα ταξίδια, ο προορισμός έχει μισή αξία αν δεν γευτείς τη διαδρομή. Έτσι και στο φετινό θεατρικό ταξίδι η διαδρομή που ξεκίνησε στις 2 Μαΐου με την παράσταση για να τιμηθεί ο εθελοντής αιμοδότης, συνεχίστηκε με δύο παραστάσεις στις 9 και 16 Μαΐου για το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου και κατέληξε στις 31 Μαΐου στη Λάρισα, ήταν γεμάτη εμπειρίες και όμορφες στιγμές που ωρίμασαν τους μαθητές και τους προίκισαν με αυτοπεποίθηση και αυτογνωσία.

Μετά το τέλος της παράστασης οι μαθητές της θεατρικής ομάδας διασκέδασαν και μοιράστηκαν τις αναμνήσεις τους με καλό φαγητό που ήταν προσφορά του εστιατορίου «ΚοντοσούβλιΜαλλιώρας» στην πλατεία ταχυδρομείου.

Tags: , ,

Μάξιμος: Μετρημένα τα ψωμιά της κυβέρνησης!

«Όταν ο υπουργός ή εκπρόσωπός του δεν προσέρχεται σε συνέδριο πανελλήνιας ομοσπονδίας, όταν δεν έρχεται στη βουλή να απαντήσει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο –πριν λίγο με ενημέρωσαν ότι δεν θα προσέλθει αύριο για 4η συνεχή εβδομάδα να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτησή μου για την εγκληματικότητα-, όταν λοιπόν, ο υπουργός αποφεύγει την κοινωνία και τη βουλή, τότε τα ψωμιά της κυβέρνησής του είναι μετρημένα!» Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την έναρξη του χαιρετισμού του στο 22ο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ) που πραγματοποιήθηκε στην Κυλλήνη.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καυτηρίασε τις «σοβαρές ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας  κατά την περυσινή αντιπυρική περίοδο, όταν κυριολεκτικά την έπιασαν στον ύπνο»,  η οποία «αντί να απολογηθεί για τις παραλείψεις της, καταφέρθηκε κατά των πυροσβεστών, που με επαγγελματισμό αλλά και αυτοθυσία δάμασαν τις φλόγες σε πλείστες περιπτώσεις, χαρακτηρίζοντας το Πυροσβεστικό Σώμα ως τον πιο στρεβλό μηχανισμό του δημοσίου. Πρόκειται για μια ασυγχώρητη προσβολή κατά του Σώματος και κυρίως κατά των νεκρών του, των ηρώων του».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υποστήριξε ότι το Πυροσβεστικό Σώμα «είναι κοντά στον Έλληνα πολίτη, που αισθάνεται ότι στη δύσκολη στιγμή θα είναι δίπλα του το κράτος, που προσωποποιείται σε κάθε πυροσβέστη. Και αυτό είναι ένα καίριο στοιχείο συνοχής σε μια κοινωνία, όταν αυτή γνωρίζει ότι υπάρχει ένας μηχανισμός που διασφαλίζει τη ζωή των ανθρώπων, που προστρέχει την ώρα του μεγάλου κινδύνου, της φυσικής καταστροφής».

Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε όλα τα προβλήματα και να πιέζουμε διαρκώς μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου για την επίλυσή τους. Ελπίζουμε ότι σύντομα, ως κυβέρνηση, θα έχουμε την ευκαιρία, να εφαρμόσουμε στην πράξη τις προτάσεις μας». Δεσμεύτηκε για την υλοποίηση των αποφάσεων του ΣτΕ με την επιστροφή και του υπόλοιπου 50% των περικοπών του 2012, την ψήφιση νέου Μισθολογίου, αλλά και τη δημιουργία Βαθμολογίου και νέου κανονισμού μεταθέσεων. Επίσης, για τους Πυροσβέστες Πενταετούς Θητείας που δεν μονιμοποιήθηκαν επανέλαβε τη θέση για επέκταση της δυνατότητας ανανέωσης της θητείας μέχρι τη συνταξιοδότησή τους.

Αναφορικά με την αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος είπε ότι «εύλογα τη διεκδικείτε. Επ’ αυτού πρέπει να υπάρξει μια ουσιαστική διαβούλευση για το ποια επαγγέλματα πρέπει αν ενταχθούν και τι κόστος επιφέρουν στον κρατικό προϋπολογισμό. Η μελέτη που είδα στο φάκελο που μας δώσατε μπορεί να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση».

Τέλος ο κ. Χαρακόπουλος συνεχάρη την ΠΟΕΥΠΣ για την πρωτοβουλία «να τιμήσετε τους εκπροσώπους του Συλλόγου “ΑΞΙΑ”, αναδεικνύοντας έτσι το έκτρωμα Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα όσον αφορά στα ψίχουλα που ονομάζει συντάξεις χηρείας. Είναι ντροπή για ένα κράτος να αντιμετωπίζει έτσι τις χήρες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η αλλαγή της σχετικής ρύθμισης. Εύχομαι στη μάχη με τις φλόγες να βγαίνετε πάντα νικητές!»

 

 

 

Tags: , ,

Το ΕΚΛ για το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Λάρισας, εκφράζει την διαφωνία της με την απόφαση του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, να αλλάξει για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2018, το απογευματινό ωράριο, από 17.30 – 21.00 σε 18.00 – 21.30 μ.μ, διότι αυτό θα σημάνει παράταση κατά μισή ώρα της εργασίας των εργαζόμενων στα εμπορικά καταστήματα που λειτουργούν χωρίς διακοπή το μεσημέρι, αφού και αυτά θα κλείνουν στις 21.30 μ.μ. και καλεί τον αντιπεριφερειάρχη Λάρισας, να μην εγκρίνει αυτή την αλλαγή.

 

 

Tags: , ,

Τρεις συλλήψεις για παράβαση του νόμου περί όπλων

Συνελήφθησαν το προηγούμενο διήμερο (30/31-05-2018) σε Λάρισα και Βόλο, από αστυνομικούς των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Λάρισας και Βόλου, τρεις ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.

 Πιο συγκεκριμένα:

  • προχθές (30-05-2018) το πρωί στη Λάρισα συνελήφθη ένας 59χρονος ημεδαπός, διότι σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα και (10) φυσίγγια, ένα πιστόλι κρότου και ένα μεταλλικό εξάρτημα πιστολιού για εκτόξευση φωτοβολίδων, ένα πιστόλι – στυλό και (69) αβολίδωτα φυσίγγια.
  • προχθές (30-05-2018) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας συνελήφθη ένας 38χρονος ημεδαπός, διότι σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε σε κατάστημα ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου με γεμιστήρα, ένα μεταλλικό εξάρτημα πιστολιού, για εκτόξευση φωτοβολίδων, (200) αβολίδωτα φυσίγγια και (5) κροτίδες πιστολιού.
  • χθες (31-05-2018) το πρωί συνελήφθη στο Βόλο, ένας 57χρονος ημεδαπός, διότι σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με δύο γεμιστήρες και ένα περίστροφο.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμόδιους Εισαγγελείς.

 

Tags: , ,

Σύμφωνο παραχώρησης του Ιατρείου Αρμενίου στην 5η ΥΠΕ

Σύμφωνο παραχώρησης του ιατρείου του Αρμενίου του Δήμου Κιλελέρ στην 5η ΥΠΕ υπέγραψαν ο διοικητής Νέστωρας Αντωνίου και ο δήμαρχος Θανάσης Νασιακόπουλος. Μετά το πέρας της διαδικασίας παραχώρησης ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ δήλωσε τα εξής:

«Υπογράψαμε σήμερα το σύμφωνο παραχώρησης του αγροτικού ιατρείου του Αρμενίου του Δήμου Κιλελέρ στην 5η ΥΠΕ. Το ιατρείο θα στελεχωθεί άμεσα από δύο γιατρούς με ειδικότητα τη γενική ιατρική. Είναι προφανές ότι το ιατρείο αναβαθμίζεται από αγροτικό σε περιφερειακό με απώτερο στόχο να μετατραπεί σε πολυδύναμο ιατρείο. Η γεωγραφική θέση του Αρμενίου, στα όρια των νομών Λάρισας και Μαγνησίας, καθιστά το ιατρείο εξόχως σημαντικό γιατί δύναται να ικανοποιήσει τις ανάγκες υγείας κοινοτήτων και των δύο νομών. Με την έναρξη λειτουργίας του ιατρείου η πρωτοβάθμια υγεία στην ευρύτερη περιοχή αποκτά άλλον, διευρυμένο χαρακτήρα. Η συνεργασία, μέχρι και σήμερα που υπογράψαμε το σύμφωνο παραχώρησης, με το Δήμο Κιλελέρ και ειδικότερα με το δήμαρχο κ. Νασιακόπουλο ήταν υπέρ το δέον αποδοτική. Κατανοήσαμε αμφότεροι την ανάγκη προώθησης του έργου και με ταχείς ενέργειες ολοκληρώσαμε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Σε λίγο χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παραδώσουμε το ιατρείο στους κατοίκους της περιοχής καλύπτοντας σε μεγάλο βαθμό της ανάγκες τους στον τομέα της υγείας».

Στη συνέχεια ο Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε: «Παραχωρήσαμε  στην 5η ΥΠΕ του κτήριο όπου θα στεγαστεί το ιατρείο Αρμενίου. Η δημοτική αρχή παρέλαβε ημιτελές το κτήριο του οποίου η κατασκευή  ξεκίνησε πριν οκτώ χρόνια και προέβη στην αποπεράτωσή του. Θεωρήσαμε ότι πρέπει να δώσουμε άμεση προτεραιότητα στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στη συγκεκριμένη περιοχή. Το ιατρείο, όσον αφορά το Δήμο Κιλελέρ, θα εξυπηρετεί τη συντριπτική πλειονότητα των χωριών της οδού Βόλου. Διαθέσαμε ως Δήμος από την αρχήτης κατασκευής μέχρι και σήμερα το ποσό των 300.000 Ευρώ περίπου για να ολοκληρώσουμε και να παραδώσουμε το κτήριο στην 5η ΥΠΕ. Είμαι πεπεισμένος, έχοντας υπόψη το θετικό προηγούμενο της συνεργασίας με την 5η ΥΠΕ και με τον διοικητή της τον κ. Αντωνίου προσωπικά, ότι το ιατρείο θα προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες και θα δώσει λύση σε προβλήματα της καθημερινότητας τους».

Στη υπογραφή του συμφώνου παραχώρησης παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ιωάννα Πινάκα,  Αγροτικής Πολιτικής και Καθαριότητας, η οποία κατάγεται και κατοικεί στο Αρμένιο, Αχιλλέας Χατζούλης, Κοινωνικής Πολιτικής και η νομική σύμβουλος του Δήμου Κιλελέρ Ελισάβετ Λημνίδου.

Tags: , ,

Εγγραφές για το Διεθνές Συμπόσιο για τις Πόλεις που Μαθαίνουν

Ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης»,  διοργανώνουν θερινό Σχολείο στις 14 έως 17 Ιουνίου με τίτλο: “Λάρισα 2018 – 1ο Θερινό Σχολείο” για τις Πόλεις που Μαθαίνουν.

Στο πλαίσιο των εργασιών του “Λάρισα 2018 – 1ο Θερινό Σχολείο” για τις Πόλεις που Μαθαίνουν το Σάββατο 16 Ιουνίου, στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί Συμπόσιο – Διεθνής συνάντηση ανοικτή για το κοινό. Στο Συμπόσιο θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές από ελληνικές και ξένες πόλεις – μέλη του Δικτύου στις θεματικές ενότητες: Πράσινες και Υγιείς Πόλεις, Κοινωνική Συνοχή, Απασχόληση και Επιχειρηματικότητα, Πολιτισμός και Νέες Τεχνολογίες. Θα ακολουθήσουν ομάδες κριτικής αλληλεπίδρασης για τη Δια Βίου Μάθηση και τις τοπικές κοινωνίες.

Το Διεθνές Συμπόσιο απευθύνεται σε Εκπροσώπους πόλεων – μελών του παγκόσμιου δικτύου της UNESCO «Πόλεων που Μαθαίνουν», εκπροσώπους φορέων, εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές ενηλίκων, ενεργούς πολίτες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της εκπαίδευσης και της Δια Βίου μάθησης.

Για την προεγγραφή στο Συμπόσιο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων και να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://learninglarissa2016.wordpress.com/proeggrafi2018/.

Για πληροφορίες στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00 – 14.00, τηλ. 2410 680205 Βάγια Νάτσιου και 2410 680242 Βάσια Νημά.

Το “Λάρισα 2018 – 1ο Θερινό Σχολείο” για τις Πόλεις που Μαθαίνουν εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος: Λάρισα – «Πόλη που Μαθαίνει».

 

Tags: , ,

O Συντονιστής της Αποκεντρωμένης σε εκδήλωση για τη δημοκρατία

Ο Συντονιστής της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, Νικόλαος Ντίτορας παραβρέθηκε την Τετάρτη 30 Μαΐου στην εκδήλωση με θέμα «Έλεγχος και Διαφάνεια, θεμελιώδη στοιχεία της Δημοκρατίας» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου στην Αθήνα. Την εκδήλωση  συνδιοργάνωσαν η Ακαδημία Διαφάνειας & Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, το Ινστιτούτο Τοπικής Διακυβέρνησης & Καινοτόμων Πολιτικών και το Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας με τη θεσμική υποστήριξη του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Χαιρετισμό απηύθυναν, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου κ.Σπύρος Φλογαΐτης και ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου κ.Χριστόφορος Βερναρδάκης. Την εκδήλωση συντόνισε ο Επιθεωρητής-Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης κ.Ιωάννης Σελίμης. Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Ειδικός Γραμματέας Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης κ.Δημοσθένης Κασσαβέτης, ο οποίος μάλιστα είχε παραβρεθεί  και μίλησε στη Λάρισα στην ημερίδα που διοργάνωσε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Την ίδια μέρα ο Συντονιστής παρέστη στην εκδήλωση, που τελούσε υπό την αιγίδα -και με την φυσική παρουσία- του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, σχετικά με την  παρουσίαση του δίτομου έργου «Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, 1916-2016, ένας αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και αγώνα, η ιστορία, οι συνεταιριστικές αξίες και ο πολιτισμός της αγροτικής παραγωγής»  και η οποία πραγματοποιήθηκε στο Divani Caravel Hotel στην Αθήνα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς.

Στην εκδήλωση που έγινε με αφορμή τα 100 χρόνια διαρκούς λειτουργίας του Συνεταιρισμού, παρέστησαν και μίλησαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Ευάγγελος Αποστόλου, η Υφυπουργός Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου, εκπρόσωποι κομμάτων και βουλευτές.

Ο Συντονιστής είχε σύντομες συνομιλίες με πολλούς πολίτες του Δήμου  Ζαγοράς –Μουρεσίου, με τους οποίους στο παρελθόν είχε συνεργαστεί ως Δασάρχης Βόλου.

 

Μιχάλης Παπαματθαίου - Σάββατο βγαίνω
Γιώργος Μαζωνάκης - Ένα θαύμα
Αντώνης Ρέμος - Δε θέλω να μ΄ αγαπάς
Πάνος Κιάμος - Δύσκολα βράδια
Βασίλης Καρράς - Όπως παλιά
Πέγκυ Ζήνα - Με την πλάτη στον τοίχο
Νότης Σφακιανάκης - Ένα με τη νύχτα
Γιάννης Πλούταρχος - Σε τέσσερις τοίχους
Άρης Καμπάνος - Μη ρωτάς
Νίνο - Ακόμα σε ζητώ

 


    None Found