- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κέλλας: Έμπρακτη στήριξη της πολιτείας στις οικογένειες θυμάτων τροχαίων

«Η αυστηροποίηση των ποινών του Ποινικού Κώδικα για την υπαίτια πρόκληση τροχαίων δυστυχημάτων ήταν μία σημαντική εξέλιξη, η οποία ανταποκρινόταν στους στόχους, που είχαμε θέσει, κατά τον προγραμματισμό των εργασιών μας. Δυστυχώς, τόσο το γεγονός αυτό, όσο και όλα τα σημαντικά μηνύματα, που εκπέμφθηκαν στην Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων, την 17η Νοεμβρίου, επισκιάστηκαν από την τραγωδία της Λαμίας».

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην συνεδρίαση της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, ο οποίος, με αφορμή το τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα, που έγινε στη Λαμία, με τραγικό απολογισμό τον θάνατοτου 37χρονουπατέρα πολύτεκνης οικογένειας και τον σοβαρό τραυματισμό της συζύγου του, «εστίασε» στην αναγκαιότητα άμεσων ενεργειών για την  ενίσχυση της οδικής εκπαίδευσης, καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισε, “τέτοια περιστατικά προκαλούν μεγάλη απογοήτευση και συναισθηματική φόρτιση”.

«Αρχή μας είναι ότι όλα ξεκινούν και βασίζονται στην Παιδεία. Όμως, σε τι βάθος χρόνου πρέπει να εφαρμοστεί η ενίσχυση της οδικής εκπαίδευσης, σε συνδυασμό με την αστυνόμευση, την αυστηροποίηση της νομοθεσίας και τα υπόλοιπα μέτρα, προκειμένου να έχουμε αποτελέσματα;», ήταν το βασικό ερώτημα του Προέδρου της Επιτροπής.

Ο κ. Κέλλας, ο οποίος σε κάθε συνεδρίαση της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, καλεί Ινστιτούτα, Συλλόγους και Φορείς, που έχουν σχέση με την Οδική Ασφάλεια, καθώς και ανθρώπους, που έχουν να διηγηθούν την δική τους τραυματική εμπειρία από τροχαία, αυτή τη φορά, είχε προσκεκλημένη την κ. Ελένη Καρύδη, Πρόεδρο της Εταιρείας Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων Ρόδου, η οποία “μετέτρεψε την οδύνη της απώλειας του παιδιού της σε αγώνα για τη συμπαράσταση των οικογενειών των θυμάτων και την προαγωγή της οδικής ασφάλειας”.

ΟΠρόεδρος της Επιτροπής, αφού συνεχάρη τα μέλη του Παρατηρητηρίου για την “ηρωική στάση τους”, τόνισε την αναγκαιότητα “η πολιτεία να συνδράμει έμπρακτα και άμεσα σε ενέργειες, που αφορούν την ενημέρωση των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια, την πρόληψη και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και την ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη των θυμάτων και των  συγγενών θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων”.