Μαζική η συμμετοχή στις αρχαιρεσίες των Νομαρχιακών Παραρτημάτων ΟΤΟΕ


Tags |

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζει τη δημιουργία των νομαρχιακών παραρτημάτων της η ΟΤΟΕ σε όλη τη χώρα για τη συσπείρωση και την ενότητα των τραπεζοϋπαλλήλων σε κάθε μελλοντική διεκδίκηση, με κάθε νόμιμο και συνδικαλιστικό μέσο, που θα αφορά στη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Όπως επισήμανε ο επικεφαλής του Νομαρχιακού Παραρτήματος της Ομοσπονδίας στον νομό Λάρισας Αθανάσιος Κώτσιος, “η ΟΤΟΕ συνεχίζει δυναμικά και αποτελεσματικά την αυτοοργάνωσή της κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τον κλάδο μας και μάλιστα σε μία εποχή που απαιτείται ενότητα και συλλογικότητα”.

Στις 11.11.2019 ιδρύθηκε το Νομαρχιακό Παράρτημα στον νομό Καρδίτσας, στις 12.11.2019 στον νομό Φθιώτιδας, στις 13.11.2019 στον νομό Εύβοιας και στις 14.11.2019 στον νομό Λακωνίας.

Η συμμετοχή των συναδέλφων και στις αρχαιρεσίες των Νομαρχιακών Παραρτήματων ΟΤΟΕ και στους τέσσερις νομούς ήταν εντυπωσιακή και μαζική.

Στο μεταξύ κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Γ. Σ. της ΟΤΟΕ εξετάστηκαν διεξοδικά τα ζητήματα που αφορούν στους πρώην εργαζόμενους στο RBU της Τράπεζας Πειραιώς, τόσο όσων επέλεξαν να συνεχίσουν την τραπεζοϋπαλληλική τους πορεία στην Intrum Hellas όσο και αυτών που επέλεξαν να παραμείνουν στην Πειραιώς. Όπως επισημάνθηκε, η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων είναι κυρίαρχο θέμα για τον κλάδο και κάλεσε την Πειραιώς να εφαρμόσει πλήρως και σε όλους τους όρους της τη συμφωνία.

Επισημαίνεται ότι και η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της απαιτεί από την διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς να τηρήσει όλους τους όρους της συμφωνίας της Τράπεζας Πειραιώς με την ΟΤΟΕ για το ζήτημα που προέκυψε με την τοποθέτηση σε θέσεις εργασίας των 350 πρώην εργαζομένων στο RBU της τράπεζας Πειραιώς.