- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

O ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών

Άλλη μία ψυχρολουσία επιφυλάσσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στους Έλληνες αγρότες, παρά τις βαρύγδουπες προεκλογικές της υποσχέσεις κι ενώ παραμένουν άλυτα μια σειρά σημαντικών προβλημάτων για τους παραγωγούς.

Όπως προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, στη δημόσια τηλεόραση, το νέο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση οδηγεί σε διπλασιασμό της ασφαλιστικής εισφοράς των αγροτών. Συγκεκριμένα, προβλέπεται αύξηση της κατώτατης ασφαλιστικής εισφοράς στα 220 ευρώ τον μήνα από 114 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος ο κ. Βρούτσης υπόσχονταν γενναίες μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών. Για να γίνει κατανοητό τι ακριβώς θα συμβεί, ένα ζευγάρι αγροτών θα κληθεί να καταβάλει 5.280 ευρώ το χρόνο, έναντι των 2.736 ευρώ που καταβάλει σήμερα.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι η πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων αγροτών που θα κληθούν να καλύψουν ανάλογες αυξήσεις των ασφαλιστικών τους εισφορών δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν την αγροτική τους δραστηριότητα που θα γίνει δύσκολη έως αδύνατη. Φαίνεται δυστυχώς ότι η πολιτική της Ν.Δ. είναι η εξόντωση των μικρομεσαίων αγροτών, πάντα προς όφελος των λίγων εκλεκτών και ημετέρων.

Παρά τις επαναλαμβανόμενες διακηρύξεις της κυβέρνησης περί στήριξης των αγροτών και μείωσης του κόστους παραγωγής, τους τέσσερις πρώτους μήνες της διακυβέρνησης έχουμε αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα, προώθηση της ιδιωτικοποίησης του ΕΛΓΑ με συνέπεια την αύξηση των ασφαλίστρων, καμία στήριξη μέσω de minimis εκείνων των αγροτών που πλήττονται από διάφορα αίτια, κάτι που συνεχώς έπραττε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και, σαν επιστέγασμα, ετοιμάζουν τώρα τον διπλασιασμό των αγροτικών ασφαλιστικών εισφορών.

Περιμένουμε πλέον από τον λαλίστατο σχετικά με την «αναγκαστικότητα της βίας κατά των νέων» υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, να δηλώσει κάτι επί του θέματος προς τους Έλληνες αγρότες. Εκτός αν κρυφτεί πάλι πίσω από το γεγονός ότι οι ασφαλιστικές εισφορές είναι αρμοδιότητα άλλου υπουργού…

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ