- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Συνάντηση εργασίας της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ελασσόνας με τους Συλλόγους

Μια  ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση εργασίας ,με την παρουσία του Δημάρχου κ. Νίκου Γάτσα, με πρωτοβουλία του Δήμου Ελασσόνας-Αντιδημαρχία Πολιτισμού (Αντιδήμαρχος κ. Φρόσω Καρκαβανίδου-Σκρέτα)  και τη συνεργασία του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», που είναι η Ομοσπονδία των Συλλόγων του Δήμου Ελασσόνας ,αλλά και όλων των Αποδήμων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό  (έτος ίδρυσης 2007-Έδρα Ελασσόνα) ,προγραμματίζεται για την  ερχόμενη Πέμπτη 21/11/2019 και ώρα 6.30 μ.μ., στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας και αφορά όλους ανεξαίρετα τους Φορείς που λειτουργούν στην περιοχή της Ελασσόνας ,αλλά και τους Αποδήμους, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στη συνάντηση αυτή υπάρχει η  δυνατότητα  της  Κοινωνία των Πολιτών, δηλ. όλων των εθελοντικών οργανώσεων, που τόσα χρόνια προσφέρουν σημαντικό έργο στην περιοχή:

  1. να ανταποκριθούν θετικά στην ευγενική πρόσκληση του Δήμου Ελασσόνας,
  2. να καθορίσουν τον τρόπο συνεργασίας τους με τον Δήμο,
  3. να διεκδικήσουν ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών του Δήμου,
  4. να διερευνήσουν τις δυνατότητες οικονομικής αλλά και τεχνικής στήριξης των δράσεων τους από τον Δήμο Ελασσόνας,
  5. να σχεδιάσουν κοινές δράσεις και μεταξύ τους αλλά και με τον Δήμο και τέλος
  6. να σχεδιάσουν από κοινού μια πολιτιστική ,αλλά και αναπτυξιακή  πολιτική ,η οποία μπορεί να αναδείξει την περιοχή του Δήμου Ελασσόνας  , που διαθέτει θαυμάσιο πολιτιστικό πλούτο και ιστορία, φυσικό περιβάλλον και μοναδικά τοπικά  προϊόντα .

 

Ο πρόεδρος του Δικτύου «Περραιβία» κ. Κων/νος Σκριάπας δηλώνει  ότι : «η ανταλλαγή μεταξύ μας καλών πρακτικών, ο αμοιβαίος σεβασμός, η ισότιμη συνεργασία μας για την πραγματοποίηση μεγάλων συλλογικών δράσεων, με τη στήριξη και τη συνεργασία του Δήμου, μπορεί να αναδείξει την περιοχή μας συνολικά και να δημιουργήσει αναπτυξιακή δυναμική στα χωριά μας, που ,δυστυχώς ,ερημώνουν.

Επειδή ,ως Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», με Μέλη δεκάδες Συλλόγους από την περιοχή της Ελασσόνας ,αλλά και όλων των Αποδήμων σε Ελλάδα και εξωτερικό,  ζήσαμε και ζούμε την τεράστια δυναμική που δίνει σε όλους , η δικτύωση και η κοινή μας συνεργασία και η δυνατότητα που έχουμε να επηρεάσουμε προς το καλύτερο ,αλλά και να διεκδικήσουμε πραγματική στήριξη για τον κάθε Φορέα μας ξεχωριστά ,τόσο από τον Δήμο και  την Περιφέρεια  , όσο και από Υπουργεία, τα προγράμματα Leader και την Ευρωπαϊκή Ένωση, πιστεύουμε ότι η παρουσία όλων μας ,σε αυτό το κάλεσμα του Δήμου Ελασσόνας, είναι απαραίτητη και σημαντική .

Έχουμε όλοι το δικαίωμα να διεκδικήσουμε για τον Φορέα που εκπροσωπούμε, να έχει λόγο , να υποβάλλει προτάσεις, να εισακούεται , να διεκδικεί πόρους και στήριξη από τον Δήμο και κυρίως να συμμετέχει σε συλλογικές δράσεις που οδηγούν, πραγματικά, στην πρόοδο και την προκοπή των τοπικών μας κοινωνιών .

Αυτός ο θετικός ρόλος και η προσφορά μας στον τόπο, ήταν και είναι για όλους μας, ως εθελοντών,  το μεγάλο , κοινό μας, όραμα.

Και όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν μόνο μέσα από τη συνεργασία μεταξύ μας ως συλλογικών Φορέων (Σύλλογοι, Σωματεία, ΑΜΚΕ, ομάδες πολιτών, συλλογικότητες κ.ά.),  ,αλλά και με τη συνεργασία μας με τους θεσμικούς Φορείς , όπως είναι ο Δήμος , από τους οποίους έχουμε κάθε δικαίωμα να διεκδικούμε τον δικό μας ρόλο σε σημαντικούς τομείς ,όπως είναι ο πολιτισμός , το περιβάλλον , ο αθλητισμός, η κοινωνική αλληλεγγύη, η αξιοπρεπής διαβίωση των κατοίκων , η απασχόληση των νέων, η πρόοδος και η ανάπτυξη της περιοχής μας.

Για τους παραπάνω λόγους οφείλουμε να είμαστε παρόντες σε αυτή την Πρόσκληση του Δήμου Ελασσόνας, που προσεγγίζει τους Φορείς μας , με ειλικρινή διάθεση συνεργασίας , με στήριξη των δράσεών μας και τη διαμόρφωση ενός νέου κλίματος στις σχέσεις  των εθελοντικών μας οργανώσεων με τον Δήμο Ελασσόνας  , που μόνο θετικά αποτελέσματα θα φέρει στην περιοχή , αλλά και στους Συλλόγους μας».

Για  οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση. Δήμος Ελασσόνας-Αντιδημαρχία Πολιτισμού Τηλέφ. 24930-25440,  Δίκτυο  ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ’- Κ. Σκριάπας -Πρόεδρος Τηλέφ.  6974-881944- E-Mail: skriapask@gmail.com) .