Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας για την Παλαιστίνη


Tags |

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, καταγγέλλει τη νέα προκλητική κίνηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να αναγνωρίσει τους παράνομους εποικισμούς του Ισραήλ στην Δυτική Όχθη της Παλαιστίνης ως «νόμιμους».

Η αναγνώριση των εποικισμών αποτελεί νομιμοποίηση της παράνομης απόσπασης και κατοχής της παλαιστινιακής γης από το Ισραήλ.

Αυτή η νέα πρόκληση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, είναι η συνέχεια της πολιτικής που προκαλεί φτώχεια, ανεργία, πολέμους και προσφυγιά και επιδιώκει να βάλει ταφόπλακα στο δίκαιο αίτημα του Παλαιστινιακού λαού για Ανεξάρτητο, Βιώσιμο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου τους για τη «Μεγάλη Μέση Ανατολή» που θα προκύψει από τις στάχτες της Συρίας, της Λιβύης, του Ιράκ και των υπόλοιπων χωρών, που ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ έσπρωξαν στον πόλεμο.

Στεκόμαστε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού για να αποκτήσει το δικό του ανεξάρτητο κράτος, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, τάσσεται υπέρ:

  • Της αποχώρησης του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη του 1967.
  • Της ύπαρξης Ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Του γκρεμίσματος του τείχους διαχωρισμού και της άρσης κάθε μορφής αποκλεισμού των Παλαιστινίων, στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.
  • Του σταματήματος των εποικισμών και υπέρ της αποχώρησης όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα απο τα  σύνορα του 1967.
  • Της άμεσης απελευθέρωσης όλων των Παλαιστίνιων και των πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ.
  • Της εξασφάλισης της επιστροφή όλων των Παλαιστινίων προσφύγων με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.