Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Λάρισας για το Πολυτεχνείο


Tags |

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη του 1973 ήταν η κορύφωση του αγώνα του λαού και της νεολαίας της Ελλάδας ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία.

Τιμούμε, 46 χρόνια μετά την Ηρωική Έξοδο του Πολυτεχνείου, όσους αγωνίστηκαν και έδωσαν ακόμα και την ζωή τους στον αγώνα κατά της δικτατορίας.

Το Πολυτεχνείο δεν ήταν μόνο μια εξέγερση ενάντια στη Χούντα, ήταν μια κραυγή υπέρ του λαού που παλεύει για κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία και ειρήνη. Κάθε χρόνο αυτή την ημέρα τιμάμε τους νεκρούς του και όλους όσους πήραν μέρος στην αντιδικτατορική πάλη.

Σήμερα οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να σηκώνουν στις πλάτες τους, τα δυσβάστακτα βάρη της κρίσης και των συνεπειών των  μνημονίων, οι άνεργοι και οι νέοι βλέπουν το μέλλον τους να υποθηκεύεται και οι  συνταξιούχοι να  ζουν με συντάξεις πείνας.

Για αυτό  πρέπει όλοι μαζί  οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν και να εντείνουν τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες για την προστασία και διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Μόνο οι αγώνες θα δώσουν προοπτική στους νέους, θα ανατρέψουν τις αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων, θα δώσουν ανάσα από τις μνημονιακές πρακτικές.

Για το λόγο αυτό το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι πάντα επίκαιρο.

Δεν σταματάμε την πάλη και την αντίσταση.

Δεν απεμπολούμε το δικαίωμά μας για εργασία, αξιοπρεπή ζωή, κράτος πρόνοιας.

Δεν σταματάμε να οραματιζόμαστε και να διεκδικούμε την κοινωνία ανθρωπιάς και δικαιοσύνης.

 

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους Φορείς , τους εργαζόμενους ,τους συνταξιούχους και τους νέους   να συμμετάσχουν    στη συγκέντρωση-πορεία  την Κυριακή  17 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 6 μ.μ.στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (Νομαρχίας)