Ο ΕΛΓΑ στο Δήμο Κιλελέρ για τις εκτιμήσεις των ζημιών στα σταφύλια


Tags |

Τις πληγείσες περιοχές από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες επισκέφθηκε αντιπροσωπεία από γεωπόνους του ΕΛΓΑ και το Δήμο Κιλελέρ. Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τις πληγείσες καλλιέργειες σταφυλιών.

Ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος Λάρισας του Οργανισμού Μιχάλης Λιόντος δήλωσε για την καλλιέργεια των σταφυλιών  ότι  έχει γίνει η αναγγελία ζημιών και η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο των εκτιμήσεων.

Ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Κιλελέρ Αλέκος Χονδρονάσιος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ  θα προβούν σε δίκαιες και τάχιστες εκτιμήσεις σεβόμενοι το μόχθο των αγροτών οι οποίοι δυστυχώς, λόγω των αντίξοων καιρικών φαινομένων, είδαν την παραγωγή των σταφυλιών να συρρικνώνεται σημαντικά. Τέλος ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία του Δήμου Κιλελέρ τόσο με τον προϊστάμενο όσο και με  τους γεωπόνους του υποκαταστήματος Λάρισας του Οργανισμού.

Την επιτόπου επιστασία των ζημιών έκαναν οι γεωπόνοι, επόπτες του Ν. Λάρισας, Γιώργος Σαμαράς και Βασίλης Σπανός. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Κώστας Χατζηκωνσταντίνου και Χρήστος Χατζούλης, ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Στέλιος Καραφέριας, ο πρώην δήμαρχος Πλατυκάμπου Θανάσης Κοκκινούλης και αγρότες της περιοχής.