- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για το προσφυγικό

Καθώς πληθαίνουν τα κρούσματα ακραίου ρατσισμού σε βάρος προσφύγων σε πολλές περιοχές της χώρας, η κυβέρνηση διά στόματος του «αρμόδιου» υπουργού παραδέχεται την ανικανότητά της να επιλύσει το προσφυγικό πρόβλημα, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ως «πέρα από κάθε διαχείριση».

Πριν φτάσουν βέβαια στην ομολογία της αποτυχίας τους, είχαν φροντίσει να αφαιρέσουν το ΑΜΚΑ από τους πρόσφυγες και το δικαίωμα από τα προσφυγόπουλα να εγγραφούν στα σχολεία. Είχαν μιλήσει για εισβολείς που θα τους αντιμετωπίσουν ακόμη και στη θάλασσα. Επέτρεψαν ξεχασμένους «Μακεδονομάχους» να βγαίνουν με τις περικεφαλαίες στους δρόμους για να αποτρέψουν τη μετεγκατάσταση προσφύγων στα μέρη τους. Δεν αποδοκίμασαν βουλευτές τους που συντάχθηκαν με ανεγκέφαλους «πατριώτες» οι οποίοι επιδιώκουν να προσβάλουν και να ταπεινώσουν το θρησκευτικό αίσθημα δυστυχισμένων ανθρώπων.

Δυστυχώς, φτάσαμε στο σημείο μαθητές να διαδηλώνουν φωνάζοντας συνθήματα ρατσιστικού μίσους εναντίον των προσφύγων και φασίστες να χαρακώνουν προσφυγόπουλο που έκανε το λάθος να πάει στο σχολείο του.

Στην κυβέρνηση κατάλαβαν ότι όταν επί χρόνια λαϊκίζεις για την προσφυγική κρίση αναζητώντας πρόσκαιρες ψήφους, έρχεσαι μοιραία αντιμέτωπος με τα πιο ρατσιστικά αντανακλαστικά.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να διαχειριστεί το εξαιρετικά σύνθετο αυτό ζήτημα με όρους ανθρωπιάς αλλά και αποτελεσματικότητας, ακόμα και όταν οι ροές ήταν πολλαπλάσιες των σημερινών. Εργάστηκε για τη διεθνοποίηση του ζητήματος, το σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, την υποδοχή και εγκατάσταση των προσφύγων με σχέδιο, την ανάδειξη και ενίσχυση των φιλόξενων αισθημάτων της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας.

Σήμερα, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερά στο πλευρό των προσφύγων, υπερασπίζεται τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, εργάζεται για την διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης των κατατρεγμένων που ζητούν τη βοήθειά μας, συνεργάζεται για την ομαλή και ανεμπόδιστη ένταξη των ανθρώπων αυτών στις τοπικές κοινωνίες.

Η διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος δεν μπορεί να γίνεται με επικοινωνιακούς όρους. Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει να χαϊδεύει τα αυτιά όσων βάζουν εμπόδιο στη λογική και να απομονώσει τα ακραία στοιχεία στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Την καλούμε να επιδείξει επιτέλους την απαιτούμενη σοβαρότητα και να εφαρμόσει ένα ρεαλιστικό και αποτελεσματικό σχέδιο διαχείρισης του σύνθετου αυτού ανθρωπιστικού ζητήματος.

ΤΜΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ