Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις για τον μητρικό θηλασμό


Tags |

     Με επιτυχία στέφθηκε ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Κατά την διάρκεια του εορτασμού στον χώρο διεξαγωγής των μαθημάτων Ψυχοπροφυλακτικής Προετοιμασίας των εγκύων πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις για τον Μητρικό Θηλασμό. Συγκεκριμένα για τα οφέλη του, τόσο για το βρέφος, όσο και για την ίδια την μητέρα, την σωστή τοποθέτηση του μωρού στο στήθος από την πρώτη ώρα μετά τον τοκετό, την διατροφή της μητέρας καθώς επίσης την δημιουργία  ατομικής τράπεζας Μητρικού Γάλακτος και την αντιμετώπιση πιθανής υπερφόρτωσης του στήθους.

Τονίστηκε ιδιαίτερα η μεγάλη σημασία της υποστήριξης στην θηλάζουσα από την οικογένεια και από το εργασιακό περιβάλλον στο οποίο θα πρέπει να υπάρχει ευνοϊκή αντιμετώπιση στην εργαζόμενη που θηλάζει.

Στη χώρα μας από το 2014 η νομοθεσία προβλέπει ότι για τη διευκόλυνση του μητρικού θηλασμού πρέπει να υπάρχει ειδικός χώρος θηλασμού σε δημόσιες υπηρεσίες που εξυπηρετούν κοινό, σε φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας, σε αερολιμένες, σε λιμένες, σε σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, σε σταθμούς μέσων σταθερής τροχιάς, σε μουσεία, σε αρχαιολογικούς χώρους, σε χώρους άθλησης, σε εμπορικά κέντρα, καθώς και σε άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έχοντας ως όραμα την ενδυνάμωση και ενίσχυση του μητρικού θηλασμού, με την στήριξη του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού, δημιουργήσαμε έναν ανάλογο χώρο θηλασμού ώστε κάθε μητέρα να έχει τη δυνατότητα να θηλάσει το μωρό της, σε συνθήκες ιδιωτικότητας και άνεσης, ακολουθώντας το σύνθημα της Παγκόσμιας Εβδομάδας που για το έτος 2019 είναι: « Ενδυναμώνουμε τους Γονείς, Διευκολύνουμε τον θηλασμό».