- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Επιμορφωτική συνάντηση στην Αράχωβα για τον ΣΒΘΣΕ

Για 15η συνεχόμενη χρονιά και με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Επιχειρηματική Επιμορφωτική Συνάντηση Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος.

Η θεσμική αυτή πρωτοβουλία του Συνδέσμου έχει την αναγνώριση των επιχειρηματιών και των στελεχών των επιχειρήσεων που έχουν παρακολουθήσει τις εργασίες του, όλα τα προηγούμενα χρόνια, καθώς αποτελεί μία εξαιρετική και υψηλών προδιαγραφών ευκαιρία ενημέρωσης των συμμετεχόντων για την έκταση των επιχειρούμενων αλλαγών στις επιχειρησιακές λειτουργίες και τους εφοδιάζει με νέες ιδέες, απόψεις και πρακτικές για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων.

Η 15η Ετήσια Επιχειρηματική Επιμορφωτική Συνάντηση Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο «Domotel Anemolia» στην Αράχωβα Βοιωτίας, με κεντρικό θέμα: «Σπάταλη ή Λιτή Παραγωγή; Άμεση και μόνιμη μείωση κόστους παραγωγής!» καθώς ο Σύνδεσμος επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα για Λιτή Παραγωγή (Lean Production), η οποία αποτελεί παράγοντα κομβικής και αδιαμφισβήτητης αξίας για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Στόχος ήταν να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες μία νέα οπτική για θέματα που αφορούν τη Λιτή Παραγωγή η οποία θα σχετίζεται με την Άμεση και Μόνιμη μείωση κόστους παραγωγής, μέσω των λειτουργικών αλλαγών που χρειάζεται να ακολουθήσει μία ελληνική επιχείρηση, προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις του διεθνούς περιβάλλοντος και να θέσει τις βάσεις για την παραγωγική της επιτυχία.

Εισηγητής ήταν ο κ. Σπύρος Βαμβακάς, ο οποίος μετά από μία μακροχρόνια σταδιοδρομία στον χώρο της Βιομηχανίας, δραστηριοποιείται, πλέον, σαν ελεύθερος επαγγελματίας παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα διοίκησης και οργάνωσης, μείωσης κόστους, ποιότητας, παραγωγικότητας και αξιοπιστίας, τόσο σε καθημερινό όσο και σε στρατηγικό επίπεδο, σύμφωνα με τις αρχές του Lean Manufacturing και αποδέχθηκε την πρόσκληση του Συνδέσμου για να παρουσιάσει στους συμμετέχοντες το ανωτέρω θέμα.

Στη 15η Ετήσια Επιχειρηματική Επιμορφωτική Συνάντηση Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος έλαβαν μέρος εκπρόσωποι επιχειρήσεων-μελών του Συνδέσμου και έλαβε εξαιρετικές κριτικές από το σύνολο των συμμετεχόντων.

Ήταν η έβδομη συνεχόμενη χρονιά που η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, ενώ η προετοιμασία και διεξαγωγή της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα ΣΒΘΣΕ/Enterprise Europe NetworkHellas, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκης εβδομαδας για τις ΜΜΕ 2019,  εκστρατεία την οποία συντονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σκοπό την προαγωγή της επιχειρηματικότητας σε όλη τη Ευρώπη.