- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μη έναρξη μαθήματος κολύμβησης στην Α/θμια Εκπ/ση

Το Δ.Σ. του  Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε.  Λάρισας «Κων/νος Κούμας» εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του προς την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.  για τη μη έναρξη του μαθήματος της κολύμβησης στα Δημοτικά Σχολεία της Δ/νσης Π.Ε. Λάρισας από τη στιγμή που υπάρχουν διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής για να απασχοληθούν στο αντικείμενο της κολύμβησης.

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εφαρμογή του αντικειμένου της κολύμβησης αποκλείει τους πτυχιούχους των ΣΕΦΑΑ χωρίς ειδικότητα στα αθλήματα του Υγρού Στίβου αλλά επιτρέπει (σύμφωνα με το κριτήριο 4) σε όσους κατέχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στο άθλημα της κολύμβησης-σύμφωνα με τον Ν.2725/1999/Α’121, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει –από τη Γενική Γραμματεία  Αθλητισμού.

Με δεδομένο ότι η επιτυχής παρακολούθηση του μαθήματος της κολύμβησης στο βασικό κύκλο σπουδών των ΣΕΦΑΑ αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη λήψη πτυχίου, θεωρούμε ότι  το βασικό πτυχίο Φυσικής Αγωγής (ανεξαρτήτως ειδικότητας) αποτελεί τεκμήριο που καθιστά ικανούς τους πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής να διδάξουν το αντικείμενο της κολύμβησης στην Α/θμια Εκπ/ση, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα υπόλοιπα αντικείμενα του αναλυτικού προγράμματος Φυσικής Αγωγής.

Για τον παραπάνω λόγο ζητάμε να καταργηθεί το κριτήριο 4 και να επιτραπεί να διδάξουν το αντικείμενο της κολύμβησης όσοι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ 11 υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ανεξαρτήτως ειδικότητας.

Παράλληλα απαιτείται  και η  άμεση παρέμβαση από το Δ.Σ. της ΔΟΕ.