Κέλλας: Επανιδρύεται η Γαστρεντερολογική στο ΓΝΛ


Tags |

Με την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης σε Σχέδιο Νόμου, από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, την ερχόμενη εβδομάδα, ανοίγει επιτέλους ο δρόμος για την επανίδρυση της Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Πρόκειται για ρύθμιση, που προβλέπει την τροποποίηση του Οργανισμού λειτουργίας των Νοσοκομείων με βάση το προηγούμενο νομικό πλαίσιο, δηλαδή με έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, αντί της χρονοβόρας διαδικασίας έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος.

Ουσιαστικά, το Υπουργείο Υγείας υιοθέτησε την πρόταση του αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας, κ. Χρήστου Κέλλα, να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος εφαρμογής του νέου νόμου.

Ο Χρήστος Κέλλας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ανέλαβε προσωπικά την υπόθεση της επανίδρυσης της γαστρεντερολογικής κλινικής στο ΓΝΛ, με συνεχείς επαφές και συσκέψεις με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, μετά την παραπάνω θετική εξέλιξη εξέφρασε την ικανοποίηση του, ευχαριστώντας τους κκ. Κικίλια και Κοντοζαμάνη για την άμεση ανταπόκρισή τους στην επίλυση του ζητήματος, προς όφελος των Θεσσαλών πολιτών.

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις του  Λαρισαίου πολιτικού:

«Το αίτημα της επανίδρυσης της Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο είναι απολύτως λογικό και δίκαιο, τη στιγμή μάλιστα, που λειτουργούν δυο Γαστρεντερολογικές Κλινικές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και καμία στο Γενικό, με ό, τι αυτό συνεπάγεται ως προς την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του θεσσαλικού λαού, τις μέρες που εφημερεύει το ΓΝΛ. Η αποδοχή του από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αποτελεί έμπρακτη στήριξη της Δημόσιας Υγείας στο Νομό και την ευρύτερη περιοχή. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιλύει χρονίζοντα ζητήματα, που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών».