- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Εσπερίδα για τα Logistics στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα

H δυναμική των Logistics στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα και οι μεγάλες επενδύσεις σε αυτοματισμούς end-of-line production και Κέντρα Διανομής από πρωτοπόρες εταιρείες της ευρύτερης περιοχής, όπως ο Όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία και η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, αναδείχθηκαν την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Operations Center και ο Σύνδεσμος Βιομηχανικών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος – ΣΒΘΣΕ στο Domotel Xenia Volos, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Logistics- EEL.

Το πρόγραμμα άνοιξεμε την εισαγωγική τοποθέτηση της κας Μαριλένας Αργυρού, ManagingDirectorτου OperationsCenter, η οποία σημείωσε την ιδιαίτερα αυξημένη προσέλευση από εκπροσώπους πολλών δυναμικών επιχειρήσεων από τον χώρο της Βιομηχανίας, του Εμπορίου και των υπηρεσιών Logistics, γεγονός που επιβεβαιώνει το έντονο ενδιαφέρον της αγοράς για την οργάνωση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας ως μοχλό Ανάπτυξης και ενίσχυσης της Ανταγωνιστικότητας.

Στη συνέχεια, ο κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους – Αντιπρόεδρος Δ.Σ.του ΣΒΘΣΕ, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον δυναμικά εξελισσόμενο χαρακτήρα του κλάδου των Logistics, αλλά και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας σε έργα υποδομής, ενώ επεσήμανε, ότι, για να μπορέσει ο τομέας αυτός να εδραιωθεί ως βασικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας και να λειτουργήσει αποτελεσματικά και ανταγωνιστικά στο διεθνές περιβάλλον, είναι απαραίτητο να υπάρξουν συγκεκριμένες θεσμικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Για τα FulfillmentCenters ως μοχλό ανάπτυξης των επιχειρήσεων και τη μεθοδολογική προσέγγιση της EY με παρουσίαση CaseStudies μίλησε η κ. Νατάσα Κουμπουρέλου, Director, Advisory Services, PerformanceImprovement, SupplyChain& Operations EYαναδεικνύοντας την αξία εφαρμογής στοχευμένων μεθοδολογιών για τη βελτίωση του performance. Για τους τίτλους Αποθήκευσης και τα Ιδιωτικά Παραρτήματα ΠΑΕΓΑΕ, ως έναν εναλλακτικό τρόπο χρηματοδότησης μίλησαν ο κ. Κωνσταντίνος Περβανάς, Εμπορικός Διευθυντής και ο κ. Χαράλαμπος Αποσκίτης, Επικεφαλής Γραφείου Διοίκησης & Διευθυντής Ιδιωτικών Παραρτημάτων ΠΑΕΓΑΕ. Στη συνέχεια, ο κ. Μιχάλης Γαλιατσάτος, Διευθύνων Σύμβουλος της Cargo360°παρουσίασετα KeyPoints στις Διεθνείς Εμπορευματικές Μεταφορές και Εξαγωγές, ενώ η κ. Χρυσάνθη Λαιμού, SecurityKeyAccountManagerτης G4S Telematix,ανέλυσε τη συνάρτηση του κόστους και το πώς θα πρέπει αυτή να προσεγγιστεί – εμπειρικά ή μεθοδολογικά.

Ακολούθησαν συζήτηση – και από την πλευρά των συμμετεχόντων – και παρουσίαση στοιχείων από εκπροσώπους σημαντικών επιχειρήσεων της περιοχής.