Μάξιμος: Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και ενεργοποίηση απόδημου ελληνισμού


Tags |

Με πολλαπλά μηνύματα, με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, η δήλωση του προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά τη δοξολογία, την κατάθεση στεφάνων και τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στη Λάρισα -παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννη Τσακίρη- αναφέρθηκε στη ανάγκη ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων και στη συμβολή των αποδήμων στους εθνικούς αγώνες με αναφορά στην ενεργοποίησή τους και σήμερα με τη δυνατότητα ψήφου στον τόπο κατοικίας τους.

 

Η δήλωση του Μάξιμου Χαρακόπουλου έχει ως εξής:

«Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι η κορυφαία στιγμή εθνικής ενότητας και ομοψυχίας. Οι στρατιώτες μας που άφησαν τα κόκκαλά τους στα βουνά της Βορείου Ηπείρου και της Αλβανίας, αποκρούοντας την ιταλική εισβολή, απέδειξαν ότι οι Ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες!

Στην δύσκολη γειτονιά που η ιστορία μας έταξε να ζούμε, οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι για τη διασφάλιση της ειρήνης, πρωτίστως, θα πρέπει να βασιζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις. Αυτό προϋποθέτει ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις -με όποιο τίμημα!

Και κάτι ακόμη. Σε όλους τους αγώνες του έθνους, και στην 28η Οκτωβρίου 1940, σύμπας ο μείζον ελληνισμός έδωσε το παρόν, οι Έλληνες της διασποράς ανταποκρίθηκαν στο εθνικό προσκλητήριο, πήραν τα όπλα για να υπερασπισθούν την πατρίδα. Αυτό το κομμάτι του έθνους, οι εκτός συνόρων Έλληνες, θα πρέπει και σήμερα να αξιοποιηθεί στο έπακρο, συμμετέχοντας ενεργά στα πράγματα της πατρίδας. Και ως πρώτο θετικό βήμα θεωρώ τη δυνατότητα οι απόδημοι να ψηφίζουν στον τόπο της κατοικίας τους.

Χρόνια Πολλά και ειρηνικά!».