- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Σημαντικό το νομοσχέδιο για το άσυλο, αλλά…

«Αναμφίβολα, πέρα από τη νομοθετική πρωτοβουλία που φέρνει η Κυβέρνηση για το άσυλο, έχει μεγάλη σημασία η αλληλεγγύη της Ευρώπης. Για τις χώρες του Visegrad, εάν συνεχίσουν αυτή τη στάση αδιαφορώντας για την βασική ευρωπαϊκή Αρχή της αλληλεγγύης, υπάρχει σοβαρό ζήτημα, όπως επίσης σημαντικός είναι ο διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος παρεμβαίνοντας ως πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της βουλής, κατά την επί των άρθρων συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το άσυλο, στην αρμόδια επιτροπή, παρουσία του αρμόδιου υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Γενικού Γραμματέα κ. Πάτροκλου Γεωργιάδη.

Αναφορικά με τον κίνδυνο υλοποίησης των απειλών του προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν να στείλει 3,6 εκατομμύρια προσφύγων στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας, στην οποία αναφέρθηκαν διάφοροι ομιλητές ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπενθύμισε τη δήλωση Χρυσοχοΐδη πρόσφατα στη Λάρισα ότι «εάν η χώρα βρεθεί σε αυτή την κατάσταση που περιγράψατε νωρίτερα, έχει plan B».

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «το νομοσχέδιο, αναμφίβολα, επιχειρεί να βάλει μια τάξη σε ένα σημαντικό πρόβλημα. Την ίδια ώρα, όμως, υπάρχει και ένας σκεπτικισμός, όσον αφορά τις μετακινήσεις από τα νησιά προς την ηπειρωτική Ελλάδα και αναμένουμε με ενδιαφέρον απαντήσεις, προκειμένου να διασκεδαστούν και οι εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί», ενώ κάλεσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη «στη δεύτερη Ανάγνωση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις που κατατέθηκαν, στο βαθμό που κρίνεται ότι είναι σωστές, να ενσωματωθούν». Από την πλευρά του ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε ότι «μια σειρά από προτάσεις που άκουσα και από τους Φορείς -πχ η UNISEF έκανε κάποιες προτάσεις και οι συνάδελφοί- όλα αυτά θα ενταχθούν και θα βελτιώσουμε το νομοσχέδιο». Κλείνοντας τη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «αυτό είναι και το σκεπτικό, άλλωστε, της δεύτερης Ανάγνωσης».