Σύλληψη δύο ημεδαπών για ληστεία σε κτηνοτροφική μονάδα στο Κιλελέρ Λάρισας


Tags |

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες στις (08-03-2012) στο Αερινό Βελεστίνου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βελεστίνου, ένας 57χρονος ημεδαπός για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και μία 38χρονη ημεδαπή για ληστεία, ζωοκλοπή και απλή σωματική βλάβη.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες προχθές (07-03-2012) στο Κιλελέρ Λάρισας, 44χρονος ημεδαπός με τη συνδρομή της 38χρονης ημεδαπής και άλλων δεκαοχτώ (18) περίπου αγνώστων ατόμων μετέβησαν σε κτηνοτροφική μονάδα, ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού και αφού ακινητοποίησαν, με τη χρήση σωματικής βίας, τρεις (3) αλλοδαπούς εργάτες υπηκόους Πακιστάν, αφαίρεσαν τριακόσια (300) πρόβατα και διάφορα εξαρτήματα – εργαλεία της κτηνοτροφικής μονάδας, συνολικής αξίας 65.000 ευρώ. Τα κλαπέντα φορτώθηκαν σε πλατφόρμες τριών (3) γεωργικών ελκυστήρων και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο ιδιοκτήτης της κτηνοτροφικής μονάδας και ο 44χρονος δράστης είχαν οικονομικές διαφορές από αγοραπωλησία ζώων που υπήρξε μεταξύ τους κατά το παρελθόν.

Ο ιδιοκτήτης της κτηνοτροφικής μονάδας συνελήφθη για πρόσληψη και απασχόληση μη νόμιμων μεταναστών, καθώς επίσης συνελήφθη και ένας από τους τρεις παθόντες αλλοδαπούς, ηλικίας 21 ετών, για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Τα αφαιρεθέντα πρόβατα ανευρέθηκαν μεσημβρινές ώρες χθες (08-03-2012) σε αγροτική περιοχή του Βελεστίνου σε ποιμνιοστάσιο, ιδιοκτησίας του 57χρονου συλληφθέντα, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα.

Η 38χρονη ημεδαπή, παρουσιάσθηκε αυθορμήτως στο Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου μεσημβρινές ώρες χθες και συνελήφθη.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Λάρισας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.