- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μαθητές από σχολεία της Ισπανίας και της Ιταλίας επισκέφτηκαν την Περιφέρεια

Μαθητές από το 7ο Γενικό Λύκειο Λάρισας και σχολείων από τη Γρανάδα της Ισπανίας και το Κάλιαρι της Ιταλίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ υποδέχτηκαν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας στο κτίριο της έδρας της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Πινακάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Χρ. Καλομπάτσιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Δια βίου Μάθησης Ν. Λιούπας.

Οι μαθητές και οι καθηγητές των συμμετεχόντων σχολείων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας αλλά και γενικότερα για την Θεσσαλία.  Οι κκ Πινακάς, Καλομπάτσιος και Λιούπας μετέφεραν στους μαθητές τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού. Παράλληλα επεσήμαναν ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας πιστεύει στους νέους και τις δυνατότητες τους καθώς «οι νέοι είναι το οξυγόνο της ζωής και φορείς νέων ιδεών» και στηρίζει δράσεις και πρωτοβουλίες  που προάγουν τη συνεργασία και τη φιλία μεταξύ των λαών.

Στην ενημέρωση πήραν μέρος 13 μαθητές και 3 καθηγητές από το 7ο Λύκειο της Λάρισας,  13 μαθητές και 2 καθηγητές του Colegio Salesianos από τη Γρανάδα της  Ισπανίας και 12 μαθητές και 4 καθηγητές και καθηγήτριες του Liceo ‘A  Pacinoti’ από το Κάλιαρι της Σαρδηνίας της Ιταλίας.