- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Λίφτινγκ στο δρόμο Λάρισας – Φαρσάλων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στη συντήρηση του δρόμου της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Φαρσάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στο τμήμα από τον οικισμό των Χαλκιάδων μέχρι την είσοδο της πόλης των Φαρσάλων. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε με τον ανάδοχο  τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ.  Οι εργασίες αφορούν στην κατασκευή νέου ασφαλτικού τάπητα ενώ θα πραγματοποιηθεί διαγράμμιση κεντρικού άξονα και οριογραμμών.

«Προχωράμε τη συντήρηση του δρόμου της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Φαρσάλων δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στο τμήμα από τον οικισμό των  Χαλκιάδων μέχρι την είσοδο της πόλης των Φαρσάλων. Με το έργο αυτό συντηρούμε ένα δρόμο παλιό, ο οποίος είχε κατασκευαστεί για άλλες προδιαγραφές» υποστήριξε σε δηλώσεις αναφορικά με την υπογραφή σύμβασης του έργου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Παράλληλα απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την πορεία των μελετών που εκπονεί το υπουργείο Υποδομών για την  ανακατασκευή του δρόμου της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Φαρσάλων ο κ. Αγοραστός σημείωσε ότι: «Ο δρόμος Λάρισα – Φάρσαλα ανήκει στο υπουργείο Υποδομών. Η μελέτη κατασκευής του νέου δρόμου βρίσκεται εδώ και δώδεκα χρόνια στο συρτάρι του υπουργείου. Οι βουλευτές, κάνοντας κάθε φορά τη δουλειά τους, με ερωτήσεις στη Βουλή παίρνουν τις ίδιες απαντήσεις ότι κάθε χρόνο η μελέτη ολοκληρώνεται.  Η τελευταία ενημέρωση που έχουμε από τις υπηρεσίες του υπουργείου είναι ότι η μελέτη για όλο τον δρόμο δεν τελειώνει. Αναμένεται να ολοκληρωθεί μόνο η μελέτη της παράκαμψης της Νίκαιας αλλά εμείς δεν μιλάμε μόνο για το έργο της παράκαμψης της Νίκαιας αλλά για τη μελέτη της ανακατασκευής όλου του δρόμου Λάρισας – Φαρσάλων, η οποία θα οδηγήσει στη διαδικασία δημοπράτησης του έργου. Ο δρόμος ανήκει στο υπουργείο Υποδομών, το υπουργείο εκπονεί τη μελέτη κάτι που είναι ολοφάνερο από τις επισκέψεις των βουλευτών και άλλων τοπικών παραγόντων στον αρμόδιο υπουργό, υφυπουργό και τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθούν οι παραπάνω διαδικασίες».

Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Καλομπάτσιος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασίλης Πινακάς, ο εντεταλμένος σύμβουλος Υποδομών Στέλιος Δημότσιος και ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Ντάγιας.