- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Προβάδισμα εργαζομένων στις αποζημιώσεις από εκκαθάριση ΕΑΣ

Η αλλαγή της νομοθεσίας που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ (ν. 4384/2016) και δίνει προβάδισμα στις τράπεζες, το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία έναντι των εργαζομένων σε ότι αφορά την καταβολή οφειλομένων χρημάτων των ΕΑΣ που τελούν υπό καθεστώς εκκαθάρισης, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με εκπροσώπους των εργαζομένων της πρώην ΕΑΣ Λάρισας.

Όπως τόνισαν οι τελευταίοι από το 2016 και μετά δεν έχουν λάβει χρήματα από τα δεδουλευμένα 2 ετών που τους οφείλει η πρώην ΕΑΣ Λάρισας, άλλα ούτε και κάποια αποζημίωση για την απόλυσή τους. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην αλλαγή της νομοθεσίας το 2016, αφού, με τις διατάξεις του ν. 4384/2016, οι τράπεζες, το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία προηγούνται έναντι των εργαζομένων σε ότι αφορά την είσπραξη χρημάτων που προκύπτουν από την διαδικασία εκκαθάρισης της πρώην ΕΑΣ. Επίσης,  η αδυναμία των περισσοτέρων να βρουν εργασία τα τελευταία δύσκολα χρόνια -και λόγω του ότι η πλειοψηφία εξ αυτών είναι 50 ετών και άνω- έχει οδηγήσει τις οικογένειες τους σε δεινή οικονομική θέση. Ως εκ τούτων, οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΑΣ Λάρισας ζήτησαν την αλλαγή της νομοθεσίας ώστε να προηγούνται στην καταβολή των χρημάτων που προκύπτουν από τη διαδικασία της εκκαθάρισης.

Από την πλευρά του, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «είναι εύλογο το αίτημα των εργαζομένων, που υφίστανται την ταλαιπωρία των τελευταίων χρόνων» και δεσμεύτηκε να θέσει το θέμα στην ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, «ενόψει και της κατάθεσης νέου νομοσχεδίου περί συνεταιρισμών».

Παρόντες στη συνάντηση εκ μέρους των εργαζομένων της πρώην ΕΑΣ Λάρισας ήταν οι κύριοι Άλκης Μπόραντας, Χρήστος Αγγελής, Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης και Αχιλλέας Βαρδακούλης και οι κυρίες Ευαγγελία Μπέκου και Ελένη Ίτσα.