- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μουσική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής υπό την αιγίδα του Δ. Λαρισαίων

Την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου και ώρα 19:00, στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσιάζεται ο νέος ψηφιακός δίσκος του πολυβραβευμένου Έλληνα συνθέτη Ντίνου Κωνσταντινίδη με τίτλο: Dinos Constantinides: Solo Piano Works”.

Στο Cd που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την αμερικανική δισκογραφική εταιρία «Centaur», τα έργα για σόλο πιάνο ερμηνεύει η Λαρισαία πιανίστα Φρόσω Κτιστάκη.

Για την πληθωρική δράση, την πολυσχιδή προσωπικότητα, καθώς και για τη μακρόχρονη δημιουργική διαδρομή του διακεκριμένου Έλληνα μουσουργού και πανεπιστημιακού δασκάλου -με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από τη γέννησή του- θα μιλήσουν οι:

Θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό από προηγούμενες εμφανίσεις της ερμηνεύτριας, συμπεριλαμβανομένης και της πρόσφατης συναυλιακής της δραστηριότητας στη μακρινή Λουϊζιάνα των Η.Π.Α. όπου δραστηριοποιείται από τα μέσα της δεκαετίας του ΄70 έως και σήμερα ο πολυγραφότατος Έλληνας συνθέτης, Ντίνος Κωνσταντινίδης.

Επιπλέον, μία ευχάριστη έκπληξη θα περιμένει το κοινό, καθώς ο συνθέτης θα απευθύνει χαιρετισμό προς τους ομιλητές και το παρευρισκόμενο κοινό.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.