- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Βαγενά: Καταδικάζουμε την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία

«Μόνο επιπλέον προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει η εισβολή της Τουρκίας στην ήδη ταραγμένη περιοχή της Συρίας και νέα κύματα προσφύγων να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους για να προστατευτούν.

Για αυτό όταν λέγαμε σε προηγούμενη δήλωσή μας, ότι το μεταναστευτικό και το προσφυγικό ζήτημα είναι πολυσύνθετο, εννοούσαμε αυτό ακριβώς, ότι η φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αδύνατη. Το τεράστιο μήκος των ελληνικών θαλάσσιων συνόρων, καθιστά τη φύλαξή τους στο σύνολό τους πολύ δύσκολη αν όχι αδύνατη. Δεν οφειλόταν λοιπόν οι προσφυγικές ροές σε ανικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην γεωγραφική μας θέση, όπως παραδέχεται τώρα και η ΝΔ, γι’ αυτό άλλωστε συνεχίζονται και τώρα με αμείωτο αν όχι με αυξανόμενο ρυθμό.

Σήμερα διαβάζουμε στην εφημερίδα καθημερινή: «Συνολικά από τη Δευτέρα μέχρι χθες έφθασαν στα νησιά του Αιγαίου 809 άτομα.»

Που θα πάνε λοιπόν σήμερα όλες αυτές οι ψυχές που βιώνουν τον κίνδυνο;

Σε ποιες δομές θα φιλοξενηθούν, όταν τόσα χρόνια η ΝΔ για κομματικά οφέλη, ξεσήκωνε τους τοπικούς πληθυσμούς εναντίων των δομών φιλοξενίας;

Ήρθε η ώρα, η κυβέρνηση της ΝΔ να καταλάβει ότι, «όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες».

Σε κάθε περίπτωση, εμείς σταθερά καταδικάζουμε τον πόλεμο και τη βία και στεκόμαστε στο πλευρό των δοκιμαζόμενων και κυνηγημένων ανθρώπων από τις πατρίδες τους, όπως και όποτε συμβαίνει αυτό»