Στη βουλή φέρνει ο Μάξιμος τα προβλήματα των Στρατιωτικών


Tags |

«Το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων είναι συνδεδεμένο όχι μόνο με την επιχειρησιακή ικανότητα, αλλά και με το ηθικό των στελεχών που υπηρετούν και ευλόγως, τώρα που η χώρα αρχίζει να ανακάμπτει, ευελπιστούν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που εντάθηκαν στα χρόνια της κρίσης». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την κατάθεση Αναφοράς στον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο για τα θέματα που του ετέθησαν από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ).

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΕΣΠΕΘ, οι στρατιωτικοί ζήτησαν τη συνδρομή του Θεσσαλού πολιτικού, προκειμένου να επιλυθούν ζητήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και δημιουργούν δυσκολίες στην καθημερινότητά τους.

Όπως σημειώθηκε από τους εκπροσώπους της Ένωσης, που του επέδωσαν σχετικό υπόμνημα, τα θέματα που θέτουν είναι ως επί το πλείστον ψηφισμένες νομοθετικές διατάξεις που περιμένουν την εφαρμογή τους. Πιο συγκεκριμένα, εστίασαν στις ειδικές αποζημιώσεις για τη νυχτερινή εργασία που ενώ ψηφίστηκαν δεν καταβάλλονται εδώ και 2,5 χρόνια!  Αναφέρθηκαν, επίσης, στην διεκπεραίωση των ενεργειών που απαιτούνται για την  έκδοση δελτίου ταυτότητας για ταξιδιωτική χρήση (παρόμοιο με αυτό των Σωμάτων Ασφαλείας), στις εκκρεμότητες που υπάρχουν στην εφαρμογή της βαθμολογικής εξέλιξης των ΕΜΘ, ενώ, επισήμαναν και πρακτικά προβλήματα που εμφανίζονται από τις αδικαιολόγητες, πολύμηνες καθυστερήσεις, που υπάρχουν στην επιστροφή των υγειονομικών δαπανών.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με την Αναφορά του συνηγορεί στην «άμβλυνση των ανωτέρω προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους στρατιωτικούς».

Παρόντες στη συνάντηση από πλευράς του Δ.Σ. της Ένωσης ήταν ο αντιπρόεδρος Αντώνης Στεργιούλας, ο αναπληρωτής γραμματέας Λεωνίδας Κολονιώτης και το μέλος κα Αλεξάνδρα Χαρακοπούλου.