Συνάντηση Χρήστου Κέλλα με την Υπουργό Παιδείας


Tags |

Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, είχε ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Βουλευτής N. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, λίγο πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος.

Σε συνέχεια της άριστης συνεργασίας, που είχαν στον Τομέα Παιδείας της ΝΔ, οι δύο πολιτικοί διεξήγαγαν μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, σχετικά με την ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών από πλευράς της Κυβέρνησης για τη λειτουργία της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με στόχο την ενίσχυση της αυτονομίας των Ιδρυμάτων, την απελευθέρωση των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών από τον ασφυκτικό έλεγχο της πολιτείας και τη δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών τμημάτων.

Τονίστηκε, ακόμη, η αναγκαιότητα της ενίσχυσης των πρότυπων σχολείων, της επίσπευσης των διαδικασιών για τον διορισμό των 4500 μονίμων εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή αλλά και της προτεραιοποίησης των αναγκών για προσλήψεις στη Γενική Εκπαίδευση.

Η Υπουργός Παιδείας επεσήμανε τη βούληση της Κυβέρνησης για την αναμόρφωση του συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ συζήτηση έγινε και για το νέο θεσμικό πλαίσιο επιλογής Στελεχών της Εκπαίδευσης, με την ταυτόχρονη επαναφορά του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων.

Τέλος, στη συνάντηση Κέλλα-Κεραμέως υπήρξε αναφορά στο ταξίδι της Υπουργού στην Αμερική και την ενίσχυση της συνεργασίας  Ελλάδας και ΗΠΑ σε θέματα εκπαίδευσης καθώς και στην απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματικές τις αλλαγές, τις οποίες προώθησε η προηγούμενη Κυβέρνηση στο μάθημα των Θρησκευτικών.

Η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι «όποιες ενέργειες γίνουν για την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών, θα έχουν ως γνώμονα τη διασφάλιση της συμβατότητας των σχετικών ρυθμίσεων με τις συνταγματικές επιταγές».

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Κέλλας δήλωσε:

«Με μεγάλη μου χαρά συναντήθηκα με την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, με την οποία, άλλωστε, είχαμε άριστη συνεργασία στον Τομέα Παιδείας ως Αντιπολίτευση.

Η ηγεσία του Υπουργείου εφαρμόζει προοδευτικά το ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο είχαμε σχεδιάσει στον Τομέα Παιδείας της ΝΔ για την ανάπτυξη της Εκπαίδευσης, μέσα από τη στήριξη του έργου των Ελλήνων εκπαιδευτικών, με στόχο ένα σύγχρονο, ανταγωνιστικό και αποτελεσματικό εκπαιδευτικό σύστημα, που θα προσφέρει στα ελληνόπουλα περισσότερα εφόδια για το μέλλον τους».