1ος Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου στη Λάρισα


Tags |

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ν. Λάρισας σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ διοργανώνουν το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 στις 19:00 το απόγευμα τον 1ο Νυχτερινό Αγώνα Δρόμου με την επωνυμία «Larisa Night Run». Οι διαδρομές του αγώνα είναι τρείς: α) 800 m (μόνο για παιδιά Δημοτικού) β) 3000 m  και γ) 10.000m.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι διοργανωτές, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λάρισα, τονίστηκαν τα εξής:

Νίκος Λιούπας, Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Δια βίου Μάθησης: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Δρομέων Ν. Λάρισας, το Δήμο Λαρισαίων, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας διοργανώνουν το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 19:00 το απόγευμα το 1ο Νυχτερινό Αγώνα Δρόμου. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο αγώνα, με αφετηρία την Κεντρική Πλατεία της Λάρισας που διασχίζει μια πολύ όμορφη διαδρομή καταλήγοντας και πάλι στην Κεντρική Πλατεία. Ο αγώνας αυτός υπήρχε χρόνια σαν σκέψη και ήρθε η ώρα να τον κάνουμε πράξη. Σκοπός του αγώνα πέραν από τους αθλητές που θα λάβουν μέρος είναι να βγάλει στο δρόμο οικογένειες και πολίτες όλων των ηλικιών. Για το λόγο αυτό έχουμε σχεδιάσει τρεις διαδρομές των 800μ. για τα παιδιά, 3χλμ. και 10 χλ. Απώτερος σκοπός της Περιφέρειας Θεσσαλίας μέσα από τις αθλητικές δράσεις είναι να κάνουμε τον αθλητισμό τρόπο ζωής».

 

Μιχάλης Αναστασίου, εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθλητισμού: «Ο Δήμος Λαρισαίων στηρίζει αυτή την πολύ σημαντική προσπάθεια που πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά στην πόλη μας. Στόχος μας είναι η καθιέρωση του ως γιορτή του αθλητισμού. Καλούμε όλους του αθλητές από την πόλη μας και όλη την Ελλάδα προκειμένου να συνδυάσουν την παρουσία τους στην πόλης μας με επισκέψεις σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. Δεν αφορά μόνο τους αθλητές αλλά τους πολίτες όλων των ηλικιών».

 

Ηλίας Καφφές, πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας: « 1ος Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου στη Λάρισα, ένας αγώνας που πιστεύουμε ότι θα ενισχύσει το δρομικό κίνημα ολόκληρης της Θεσσαλίας. Ο ΣΕΓΑΣ δεν θα μπορούσε παρά ναι είναι αρωγός σε μια τέτοια προσπάθεια. Καλούμε τους πολίτες όλων των ηλικιών να συμμετέχουν στην γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της πόλη μας και μεταδίδει το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθαι»

 

Χατζηκωνσταντίνου Κωνσταντίνος, Πρόεδρος Συλλόγου Δρομέων Υγείας Ν. Λάρισας : «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία που λάβαμε για τη διεξαγωγή για πρώτη φορά στην πόλη μας αυτού του αγώνα. Ευχαριστούμε το Δήμο Λαρισαίων, το ΣΕΓΑΣ, το Επιμελητήριο Λάρισας και το χρυσό χορηγός μας την EXALCO, καθώς και τους όλους τους Λαρισαίους συμπολίτες που έχουν δείξει μεγάλη ανταπόκριση».

Σεραφείμ Καφετζής, διευθυντής Τροχαίας Λάρισας: «Η Υπηρεσία μας θα λάβει όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα για την προστασία των αθλητών και των παιδιών. Ζητάμε την κατανόηση όλων των οδηγών για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα γίνουν ώστε ο αγώνας να διεξαχθεί με ασφάλεια».

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβούλιο  Β. Πινακάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ανδ. Μπρέζας, η Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας της ΕΟΔΥΑ  Μ. Τσακνάκη και Β. Αρχοντής αντίστοιχα, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας Αθ. Κακαδιάρης, ο εκπρόσωπος του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τμήματος Λάρισας Ν.Βόσσος, ο εκπρόσωπος του ΒΕΣΠΑ Club Γ. Σπυράκη και η εκπρόσωπος της ΕΠΟΜΕΑ Δήμου Λάρισας Ανδρ. Τσανά