- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ικανοποίηση Κέλλα για τις εξελίξεις στα τεύτλα

Την ικανοποίησή του για τη θετική εξέλιξη μίσθωσης των εργοστασίων της ΕΒΖ από Σερραίο επενδυτή, ώστε να απορροφηθεί κανονικά η φετινή τευτλοπαραγωγή, εξέφρασε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, μετά την ενημέρωση που είχε από τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη.

Όπως είναι γνωστό, ο Λαρισαίος πολιτικός προ ημερών, είχε συνάντηση στο γραφείο του με μέλη του Συλλόγου Τευτλοπαραγωγών Ν. Λάρισας, τα οποία του εξέφρασαν την αγωνία τους για την απορρόφηση της  φετινής σοδειάς, εφόσον δεν λειτουργήσουν άμεσα τα εργοστάσια της ΕΒΖ.

Ο κ. Κέλλας επικοινώνησε με τον Υπουργό  Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να απορροφηθεί η τευτλοπαραγωγή και να μην χαθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση για τους παραγωγούς.

Η λύση τελικά βρέθηκε και ο κ. Κέλλας δήλωσε σχετικά:

«Με συντονισμένες ενέργειες και σε σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε να βρούμε λύση στο εύλογο αίτημα των τευτλοπαραγωγών του Ν. Λάρισας, να απορροφηθεί  η σοδειά τους. Με τη λήξη της φετινής καμπάνιας, θα πρέπει να αναζητηθεί από όλους τους εμπλεκόμενους με την τευτλοπαραγωγή, μια μακροπρόθεσμη λύση για την καλλιέργεια, που έχει τις προοπτικές και την δυναμική να πρωταγωνιστήσει στη διεθνή αγορά».