- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Επιστολή της Άννας Βαγενά-Κηλαηδόνη προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος

Επιστολή με θέμα την ποσότητα των καυσόξυλων που θα χορηγηθεί φέτος σε κάθε δικαιούχο κάτοικο του Λιβαδίου Ελασσόνας, απέστειλε χτες 30/9/19, η βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λάρισας Άννας Βαγενά-Κηλαηδόνη προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Όπως είναι γνωστό, η κ. Βαγενά-Κηλαηδόνη είχε στείλει επιστολή για το ζήτημα της αύξησης της ποσότητας των καυσόξυλων ανά δικαιούχο και πέρσι, στον αρμόδιο υπουργό, πετυχαίνοντας νέα πίστωση ύψους 10.000 ευρώ.

Με την χτεσινή της επιστολή, κάλεσε τον υπουργό να διορθώσει άμεσα την άδικη αυτή απόφαση μείωσης των χωρικών και να μεριμνήσει ώστε να μην βρεθούν ξανά αντιμέτωποι οι κάτοικοι του Λιβαδίου με το ίδιο πρόβλημα.

Ακολουθεί η επιστολή:

Απευθύνομαι σε εσάς για τη διευθέτηση του ζητήματος της ποσότητας των καυσόξυλων που θα χορηγηθεί σε κάθε δικαιούχο κάτοικο του Λιβαδίου Ελλασόνας Ν. Λάρισας τη φετινή χρονιά.

Το χωριό Λιβάδι είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του. Είναι ένα χωριό 2.500 μόνιμων  κατοίκων, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, με έντονες καιρικές συνθήκες και μεγάλη διάρκεια χειμώνα.

Είναι μια ορεινή κοινότητα, που ανήκει μεν στον Νομό της Λάρισας και για αυτό αντιμετωπίζεται ως χωριό του κάμπου, αλλά υπάγεται στην Διεύθυνση Δασών Πιερίας.

Ακόμη οι περισσότεροι κάτοικοι του Λιβαδίου ασχολούνται με την κτηνοτροφία, κλάδος που ομολογουμένως αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες  και ένα άλλο μεγάλο μέρος των κατοίκων είναι χαμηλοσυνταξιούχοι του Ο.Γ.Α., που αδυνατούν να αγοράσουν καυσόξυλα από το εμπόριο ή και να θερμανθούν με άλλο τρόπο.

Τα χρόνια της κρίσης, η διάθεση των καυσόξυλων μειώθηκε σταδιακά από 9 έως και 4,7 χωρικά.

Πέρσι και ύστερα από φροντίδα μας, έστειλα επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό κ. Σ. Φάμελλο και καταφέραμε από κοινού να εγκριθεί νέα πίστωση, ύψους 10.000 ευρώ και να φτάσουν δηλαδή τα 4,7 χωρικά στα 6.

Φέτος και παρά τις περσινές προειδοποιήσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη μέριμνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να μην επαναληφθεί αυτή η αδικία,  η ποσότητα των καυσόξυλων που χορηγήθηκε ανέρχεται στα 4,8 χωρικά.

Η εμπειρία, σύμφωνα με την επιστολή της τοπικής κοινότητας η οποία σας έχει κοινοποιηθεί, έχει αποδείξει ότι οι ανάγκες των κατοίκων ανέρχονται στα 12 χωρικά.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, σας  καλώ να διορθώσετε άμεσα αυτή την άδικη απόφαση και να αυξήσετε τα ποσοστά των χωρικών της φετινής χρονιάς .