- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Το περίφημο Ράλλυ Ολύμπου στη Λάρισα

Δεκάδες πληρώματα  από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό , ζεσταίνουν από τώρα τις μηχανές των κλασσικών αυτοκινήτων -αντίκα και όλες οι προετοιμασίες   βρίσκονται στην τελική ευθεία,  σχετικά με  τη διοργάνωση του περίφημου και εντυπωσιακού  8ου Ιστορικού Ράλλυ Όλυμπου  2019  (The Historic Rally of Olympian Gods ) -24η Μακεδονική Πλοήγηση  ,που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2019 στη Θεσσαλία (Αλυτάρχης κ. Νίκος Μπιμπλιτζής).

Το περίφημο αυτό Ράλλυ  διοργανώνεται τα τελευταία  χρόνια από την πανίσχυρη  Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας ( ΛΕΚΑΜ-Θεσσαλονίκη) και  το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”-Ελασσόνα ,που το θεσμοθέτησε το έτος 2011 , σε συνδιοργάνωση  με τον Δήμο Λαρισαίων, τον  Σύλλογο  Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας  (ΣΚΑΛ) και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ)  , με  την υποστήριξη της FIVA και  της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων της Π.Ε. Λάρισας και της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων.

 

Σάββατο 5/10/2019 :

Λάρισα -Κεντρική πλατεία (εκκίνηση 10.00 π.μ.-12.00 π.μ. ) , μετακίνηση μέσω της ΠΕΟ Λάρισας -Βόλου ,Βόλος (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ-κτίριο “Παπαστράτος”-ανασυγκρότηση -εκκίνηση) , Αγριά, Κ.λεχω΄ναι, Α. Λεχώνια, Μαλάκι, Αργαλαστή, Χόρτο, Μηλίνα, Αγία Κυριακή (Ανασυγκρότηση), Μηλίνα, χόρτο, Αργαλαστή ,Ε.Ο. Αργαλαστής-Βόλου, Μηλιές, Βυζίτσα,  Πινακάτες, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Βλάσιος, Ά.Λεχώνια, Κ.Λεχώνια, Αγριά ,Βόλος (VOLOS PALACE- Διανυκτέρευση)

 

Κυριακή 6/10/2019

Βόλος ( Εκκίνηση 10.00 π.μ.από το Ξενοδοχείο VOLOS PALACE ) , Μελισσάτικα ,Κερασιά , Κανάλια Μαγνησίας, Λίμνη Κάρλα, Στεφανοβίκειο, ΠΕΟ Βόλου –Λάρισας, ΛΑΡΙΣΑ ( Τερματισμός 13.00 – Αρχαίο Θέατρο Λάρισας )

 

 

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων οι μεγάλοι Συνδιοργανωτές

Το σημαντικό αυτό γεγονός , που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων των Λεσχών  του μηχανοκίνητου αθλητισμού, υποστηρίζεται σταθερά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας  και  τον Δήμο Λαρισαίων ,από τον οποίο γίνονται πάντα οι εκκινήσεις από το έτος 2012 ,αλλά και πολλούς Δήμους της Θεσσαλίας, που αποτελούν κάθε χρόνο τους προορισμούς του Ράλλυ , αφού αυτό κάθε χρόνο  αλλάζει τις διαδρομές του, προκειμένου να αναδεικνύεται ο πολιτιστικός και φυσικός πλούτος όλης της Θεσσαλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίφημο, σε όλο τον κόσμο, Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου (The Historic Rally of Olympian Gods ), είναι ενταγμένο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. και έχει σπάσει ρεκόρ συμμετοχών, αφού χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική διοργάνωση ,τις έντονες συγκινήσεις και τις υψηλές δόσεις αδρεναλίνης.

 

Φέτος το Ιστορικό  Ράλλυ Ολύμπου  , με απόφαση των Διοργανωτών, αφού ξεκινήσει από τη Λάρισα,  επισκέπτεται, για μια ακόμα φορά, το Βόλο ,  όπου θα γίνει ανασυγκρότηση και εκκίνηση από την παραλία, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 12.00 το μεσημέρι , αλλά  και τα πανέμορφα χωριά του Πηλίου με τα μοναδικά τοπία , τη μεγάλη ιστορία και τα πασίγνωστα ποιοτικά τοπικά προϊόντα  που στηρίζουν την τοπική του οικονομία, ενώ ο μεγάλος τερματισμός θα γίνει στη Λάρισα, την επόμενη μέρα , την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 , όπου είναι το στρατηγικό κέντρο των Ράλλυ Ολύμπου , όλα αυτά τα χρόνια

Στο φετινό Ράλλυ τα πληρώματα , στις 5 Οκτωβρίου 2019, θα επισκεφτούν πολλά χωριά του Πηλίου ,με προορισμό το μαγικό Τρίκερι ,ενώ κατά την επιστροφή προς Βόλο θα επισκεφτούν τον Γυναικείο Συνεταιρισμό «Εσπερίδες» στη Βυζίτσα.

Την  Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 το Ράλλυ θα περάσει από τα Κανάλια και τη Λίμνη Κάρλα του  Δήμου Ρήγα Φεραίου, πριν από τερματισμό του μεγάλου αγώνα  ,μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

 

Ένας θεσμός ,διαφήμιση για την Ελλάδα

 

Τα Ράλλυ Κλασσικών αυτοκινήτων -αντίκα, έχουν  εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινού και των ΜΜΕ , όπου αυτά πραγματοποιούνται  , αναδεικνύοντας τους προορισμούς.

Για τον λόγο αυτό το Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου (The Historic Rally of Olympian Gods ),που έχει ως κέντρο και σημείο αναφοράς την Ελασσόνα (έδρα του Δικτύου «Περραιβία») , τον μυθικό Όλυμπο και τη Θεσσαλία, , αλλάζει κάθε χρόνο τις διαδρομές του ,έτσι ώστε όλη η Θεσσαλία ,αλλά και οι όμορες Περιφέρειες να εντάσσονται στις διαδρομές του , με αποτέλεσμα οι φανατικοί του ,πλέον, φίλοι ,να γνωρίζουν τους πανέμορφους προορισμούς της Θεσσαλίας και της Ελλάδας ,τον πολιτισμό τους ,τους αρχαιολογικούς χώρους ,τα μοναδικά τοπικά  προϊόντα και τους φιλόξενους κατοίκους της Ελληνικής  υπαίθρου ,που κάθε χρόνο υποδέχονται τα ελληνικά και ξένα πληρώματα με ιδιαίτερη αγάπη.

 

Όλα αυτά τα χρόνια επισκέφτηκε σημαντικούς προορισμούς  ,όπως το ΝΔ Όλυμπο,  την Ελασσόνα, τα Τρίκαλα, την Καλαμπάκα,  τα Μετέωρα, την Καρδίτσα, τη Λίμνη Πλαστήρα, το Βόλο, δεκάδες χωριά του Πηλίου , τα παράλια του Ν. Λάρισας, την Αγιά , τη Δεσκάτη , εκατοντάδες  χωριά σε όλους του νομούς της Θεσσαλίας, αρχαιολογικά και βυζαντινά μνημεία, πολλές  μονάδες παραγωγής τοπικών προϊόντων ,γυναικείους συνεταιρισμούς κ.ά. , κάνοντας γνωστή την «άγνωστη» ,πλην όμως πανέμορφη, Θεσσαλία στο εξωτερικό ,αφού υπάρχουν πολλές διεθνείς συμμετοχές από διάφορες χώρες της Ευρώπης και το γεγονός έχει μεγάλη διεθνή δημοσιότητα.

Πρόκειται,  όχι μόνο για ένα σπάνιο αθλητικό γεγονός ,αλλά ,κυρίως, για ένα πολιτιστικό ,περιβαλλοντικό και μεγάλης τουριστικής προβολής γεγονός, που δύσκολα αντιγράφεται, αφού την ποιότητά του εγγυώνται η ΛΕΚΑΜ (Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας-Θεσσαλονίκη (Πρόεδρος Γ. Τσάλιος ) και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»(Πρόεδρος Κ. Σκριάπας)  .