- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Στο 19ο Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο ο Νικόλαος Ντίτορας

Ο Συντονιστής  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Νικόλαος Ντίτορας μετέβη στο Λιτόχωρο Πιερίας την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, προκειμένου να παραστεί στο 19ο Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο με τίτλο «Η Συμβολή των δασικών οικοσυστημάτων στην ορεινή οικονομία και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος» που διοργάνωσε ηΕλληνική Δασολογική Εταιρεία.

Στο συνέδριο παρευρέθη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, ο οποίος κατά την ομιλία του εστίασε κυρίως σε τέσσερις άξονες: στην ολοκλήρωση του μεγάλου έργου των Δασικών Χαρτών, στον αντιπυρικό σχεδιασμόμε έμφαση στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και στην αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων, στην άμεση υλοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών για τα δασικά μέτρα της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και στη δασική διοίκηση.

Ο Συντονιστής είχε σύντομη συζήτηση με τον Υπουργό, ενώ συναντήθηκε με τη Συντονίστρια Κρήτης κ. Μαρία Κοζυράκη, το Συντονιστή Μακεδονίας – Θράκης κ. Ιωάννη Σάββα και το Γενικό Διευθυντή Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Ενέργειας & Περιβάλλοντος κ. Δημήτριο Βακάλη.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο κ.Ντίτορας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με συναδέλφους -υπαλλήλους των δασικών υπηρεσιών της χώρας,ερευνητές τωνΙνστιτούτωνΔασικών Ερευνών Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και με καθηγητές της Σχολής Γεωπονίας Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.