- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων: Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας συνεδρίασε και αποφάσισε να συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις στην οργάνωση και στην κλιμάκωση του αγώνα,για να μην περάσει το  “αναπτυξιακό νομοσχέδιο” – σκούπα, που φέρνει η ΝΔ  μέσω του οποίου χτυπάει τις κλαδικές συμβάσεις, τη συλλογική δράση και την απεργία.

Απαντάμε με απεργία τηνΤετάρτη 2 Οκτωβρίου.

Η απάντησή μας στην κυβέρνηση και την εργοδοσία πρέπει να είναιηχηρή, αξιοποιώντας το πιο δυνατό όπλο των εργαζομένων που είναι η απεργία! Όπλο που όταν είναι μαζικό και σωστά προσανατολισμένο, με στόχο τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών, των μεγαλεμπόρων και εφοπλιστών, είναι επικίνδυνο! Κι αυτό το γνωρίζουν καλά, γι’ αυτό και προνοούν σήμερα, φτιάχνοντας νόμους οι οποίοι τους επιτρέπουν να παρεμβαίνουν ωμά στη δράση και τη λειτουργία των συνδικάτων, στο δικαίωμα στην απεργία!

Έχουμε πείρα.Η μεγαλοεργοδοσία του κλάδου έχοντας εξασφαλισμένο ένα πλούσιο αντεργατικό οπλοστάσιο απ’ όλες τις προηγούμενες και νυν κυβερνήσεις, έχει ξεσαλώσει. Μιλάνε για ανάπτυξη στα κέρδη τους και νέες επενδύσεις και εμείς  δουλεύουμε 10ώρα – 12ώρα, σπαστά ωράρια, Κυριακές, 6ήμερα, χωρίς ρεπό, απλήρωτες υπερωρίες, με συμβάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους.

Η ανάπτυξη και τα κέρδη των εργοδοτών δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων. Θέλουν να τελειώνουν με μισθούς και δικαιώματα, γιατί αυτά τους εμποδίζουν να αυξάνουν τα κέρδη τους ακόμα περισσότερο.

Την Τετάρτη 2 Οκτώβρη απεργούμε! Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τα όπλα που διαθέτουμε.

 

Διεκδικούμε:

 

Απεργιακή συγκέντρωση 10:30πμ στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας –

Προσυγκέντρωση  9:30 πμ στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας

 

Το ΔΣ