- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Βαγενά: Οι συντάξεις χηρείας αυξήθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Μια ακόμη προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης, αποτελεί η χθεσινή δήλωση του Υπουργού Εργασίας της ΝΔ κ. Γ. Βρούτση.

Σε χθεσινή του δήλωση ο Υπουργός Εργασίας θρασύτατα παρουσίασε την αύξηση στις συντάξεις χηρείας ως έργο της κυβέρνησης της ΝΔ.

Όλοι γνωρίζουν και ειδικά οι γυναίκες που λαμβάνουν αυτή τη σύνταξη, ότι η διαφορά που θα δουν στις συντάξεις τους και η κάθε είδους βελτιωτική ρύθμιση, είναι αποτέλεσμα του νομοσχεδίου που ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε και ψήφισε στη Βουλή ως κυβέρνηση τον περασμένο Μάιο, με τίτλο «Ρύθμιση οφειλών προς Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις» .

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, στο συγκεκριμένο νόμο που θα εφαρμοζόταν κανονικά από τον Ιούλιο, οφείλεται η αύξηση του ποσοστού της σύνταξης χηρείας από το 50% στο 70% της σύνταξης του θανόντος, που θα δουν στον λογαριασμό τους οι γυναίκες το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ψηφίσαμε επίσης στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο:

 

Απ’ όλα τα παραπάνω συμπεραίνουμε, ότι το μόνο που έκανε η ΝΔ για τις αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας, ήταν να τις καθυστερήσει δύο μήνες σε σχέση με τον δικό μας προγραμματισμό. Και η δική τους διαχειριστική ανεπάρκεια θα οδηγήσει και σε ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση στα αναδρομικά που θα δοθούν σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου στα τέλη του επόμενου μήνα.