- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Συμβουλές της ΕΛΑΣ για τις απάτες με το πρόσχημα της πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την εξιχνίαση υπόθεσης απάτης σε βάρος 66χρονης που έγινε στις 16-09-2019 στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, άγνωστη δράστιδα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την 66χρονη, προσποιούμενη την αστυνομικό και με το πρόσχημα ότι η κόρη της προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με θύμα ανήλικο, της ζήτησε αρχικά το χρηματικό ποσό των (30.000), προκειμένου απεμπλακεί η κόρη της από τις ποινικές συνέπειες.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία τους, γυναίκα συνεργό της μίλησε με την 66χρονη, προσποιούμενη την κόρη της και επιβεβαιώνοντας το περιστατικό.

Ακολούθως, αφού την έπεισαν, συμφώνησαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των (15.000) ευρώ και διάφορα χρυσαφικά κοσμήματα, τα οποία εναπόθεσε σε δύο προκαθορισμένα σημεία στην πόλη της Λάρισας, απ’ όπου τα παρέλαβε άγνωστος δράστης μετά την αποχώρηση της 66χρονης.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, με αφορμή το παραπάνω περιστατικό υπενθυμίζει χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών και την αποφυγή εξαπάτησής τους.

Απάτη με το πρόσχημα της πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος

Οι δράστες χρησιμοποιούν συνήθως την εξής μεθοδολογία:

Επισημαίνεται ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.

Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας, ενώ για άμεση αστυνομική επέμβαση μπορείτε να επικοινωνείτε με την Άμεση Δράση, καλώντας τον τριψήφιο αριθμό 100.