Νέος εξοπλισμός για το Κ.Δ.Α.Π. Α.μ.Ε.Α του Δήμου Λαρισαίων


Tags |

Νέο εξοπλισμό πρόκειται να παραλάβει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Δ.Α.Π. –Α.Μ.Ε.Α.)  του Δήμου Λαρισαίων, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ενέκρινε την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Ειδικότερα ο εξοπλισμός περιλαμβάνει: Εξοπλισμό Εργοθεραπείας και Φυσικοθεραπείας, Όργανα Γυμναστικής, Η/Υ, Βιβλία και Θεραπευτικό Εξοπλισμό, Υγειονομικό Υλικό, Διάφορα έπιπλα και σκεύη, Οικιακό Εξοπλισμό, Ηλεκτρικά και Λευκά Είδη.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Μέσα από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020, θέλουμε ως Περιφέρεια Θεσσαλίας να στείλουμε ένα ξεκάθαρο και έμπρακτο μήνυμα στήριξης σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το Δήμο Λαρισαίων για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, όσο αυτό είναι δυνατό, τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες»

Ο εξοπλισμός εξυπηρετεί τις εργονομικές απαιτήσεις ατόμων με κινητική δυσκολία και θα χρησιμοποιηθεί για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών μέσω προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, άθλησης και σωματικής αγωγής. Η σημερινή δυναμικότητα του Κ.Δ.Α.Π. –Α.Μ.Ε.Α ανέρχεται σε 15 άτομα και με την προμήθεια του συγκεκριμένου εξοπλισμού αναμένεται η αύξηση της.

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ευάλωτων ομάδων εντός της Περιοχής Παρέμβασης μέσω της αύξησης της συμμετοχής των ΑμεΑ στην κοινωνία ενώ παράλληλα μειώνονται τα κενά σε υποδομές και υπηρεσίες πρόνοιας στην συγκεκριμένη Περιοχή.

Συγκεκριμένα εντάσσεται στο ΕΣΠΑ/Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020, και συγκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας 2β «Υποδομές υποστήριξης ανθρώπινου δυναμικού» και στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) του Δήμου Λαρισαίων το έργο «Εξοπλισμός Κ.Δ.Α.Π. Α.μ.Ε.Α», προϋπολογισμού 33.377,23 €  με  Δικαιούχο τον Δήμο Λαρισαίων και Φορέα Λειτουργίας την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Λάρισας (Δ.Η.Κ.Ε.Λ.).

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αφορά στην προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού για το Κ.Δ.Α.Π στην συνοικία της Νέας Σμύρνης, στον χώρο του 33ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και εντός της Περιοχής Παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Λαρισαίων.