Κ. Αγοραστός: Τα έργα στον Αχελώο πρέπει να ξεκινήσουν χθες


Tags |

Σε βιολογική αφύπνιση καλεί ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για το θέμα του νερού στη Θεσσαλία. «Το νερό  δεν έχει ιδιοκτησία. Ανήκει σε όσους το έχουν ανάγκη. Η Θεσσαλία ερημοποιείται, αργοπεθαίνει. Είναι επιτακτική ανάγκη να έρθει νερό από τον Αχελώο. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Όπως ανέλαβαν την ευθύνη να κάνουν Ολυμπιακούς Αγώνες και σε «μία μέρα» ξεκίνησαν όλα τα έργα, έτσι και τώρα πρέπει  να βρουν τη διαδικασία να ξεκινήσει σε «μια μέρα» και ο Αχελώος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, μετά την  αυτοψία που πραγματοποίησε μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, σε όλο το μήκος του Πηνειού, από  την Καλαμπάκα μέχρι έξω από τα Τρίκαλα.

«Ο Πηνειός είναι ζωή για τη Θεσσαλία, ζωή για τους ανθρώπους, για την  παραγωγή. Γιατί το νερό είναι ζωή και πρέπει να το διαφυλάξουμε. Χρόνια είχαν να γίνουν έργα καθαρισμού, να συντηρηθούν, να συμμορφωθούν και να   συγχρονιστούν οι γέφυρες με την εποχή μας αλλά και με την κοίτη του Πηνειού. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας για πρώτη φορά έχει σε εξέλιξη έργα άνω των 18 εκατομμύριων ευρώ για τον Πηνειό. Καθαρίζουμε, διανοίγουμε αλλά και συντηρούμε γέφυρες εκεί όπου χρειάζεται» τόνισε ο κ Αγοραστός.

«Όμως ο  Πηνειός δεν έχει νερό. Υπάρχει πρόβλημα. Η γη όλο και ξηραίνεται. Και αυτό δεν αντιμετωπίζεται με καμία ιδεολογική, ούτε οικονομική,  ούτε πολιτική επανάσταση. Αντιμετωπίζεται μόνο με μια βιολογική αφύπνιση. Πρέπει να καταλάβουν όλοι,  πολιτική ηγεσία, δικαστική εξουσία,  φορείς ότι ο Αχελώος πρέπει να έρθει  στη Θεσσαλία. Η Θεσσαλία αρχίζει να ερημοποιείται. Θα σταματήσει να παράγει, δεν θα αξίζει να κατοικείς. Δεν είναι κινδυνολογία, είναι πραγματικότητα.  Κάλλιον το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν.

Πρέπει να ρθει νερό από τον Αχελώο.  Δεν μιλάμε για τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια που ανήκουν στη ΔΕΗ.  Μιλάμε για το νερό που πρέπει να έρθει στο θεσσαλικό κάμπο για να παράξει και να ζήσει ο κόσμος. Νερό που πάει χαμένο στον Αμβρακικό, που τόσα χρόνια πνίγει περιουσίες, το κράτος αποζημιώνει και η άλλη περιοχή δεν έχει να πιει νερό. Αυτό  είναι  Δημοκρατία, αυτό είναι το κράτος δικαίου, αυτό είναι ισονομία και ισοπολιτεία.

Το νερό δεν ανήκει πουθενά  Ανήκει στον κόσμο. Δεν έχει ιδιοκτησία. Ανήκει σε όσους το έχουν ανάγκη. Και ανάγκη έχει ο κόσμος της Θεσσαλίας για να πιει, να ζήσει, να συνεχίσει να παράγει. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Να σταματήσουν οι πολλές δηλώσεις και όπως ανέλαβαν την ευθύνη να κάνουν Ολυμπιακούς Αγώνες και σε «μία μέρα» ξεκίνησαν όλα τα έργα έτσι και τώρα να βρουν τη διαδικασία, ώστε  να ξεκινήσει με την ίδια ταχύτητα  και ο Αχελώος» καταλήγει ο κ. Αγοραστός.Σε βιολογική αφύπνιση καλεί ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για το θέμα του νερού στη Θεσσαλία. «Το νερό  δεν έχει ιδιοκτησία. Ανήκει σε όσους το έχουν ανάγκη. Η Θεσσαλία ερημοποιείται, αργοπεθαίνει.