- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Νέος εξοπλισμός για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο από το ΕΣΠΑ

Νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αποκτά το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας  Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή δυο νέων συμβάσεων για την προμήθεια και εγκατάσταση μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων με οθόνη 12΄΄ και αναπνευστήρα ΜΕΘ και συσκευή θέρμανσης αίματος και υγρών.  Δικαιούχος Φορέας του έργου είναι το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

«Προχωράμε στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου με το οποίο αναμένεται να βελτιωθούν σημαντικά οι υπηρεσίες  του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Π.Γ.Ν. Λάρισας και το έργο της Κλινικής Επείγουσας Ιατρικής εν γένει, τόσο όσον αφορά στη βέλτιστη αντιμετώπιση των περιστατικών που προσέρχονται στο τμήμα όσο και στην ροή εργασίας. Ακόμη η βέλτιστη αντιμετώπιση των περιστατικών στο ΤΕΠ διευκολύνει το έργο των υπόλοιπων κλινικών και τμημάτων του Νοσοκομείου, καθώς η πλήρης αντιμετώπιση του περιστατικού με χρήση του κατάλληλου εξοπλισμού μπορεί να αποτρέψει τη νοσηλεία του ασθενή σε άλλες κλινικές του Νοσοκομείου. Παρέχεται φροντίδα υψηλού επιπέδου, μέσω ορθής διαγνωστικής και θεραπευτικής επείγουσας ιατρικής περίθαλψης. Επιθυμούμε το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους πολίτες» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Χρησιμότητα έργου

Οι συμβάσεις αφορούν στην προμήθεια νέων ειδών  ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, όπως αυτό θα λειτουργεί στα πλαίσια της Κλινικής Επείγουσας Ιατρικής. Ο εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί παράλληλα με τον ήδη υπάρχοντα προκειμένου να υποστηρίξει τις νέες ανάγκες που επιφέρει η νέα διαδικασία λειτουργίας της Κλινικής Επείγουσας Ιατρικής.