Κέλλας: Άμεση απάντηση σε κάθε παραβατική συμπεριφορά


Tags |

«Όπως κάθε χρόνο, η Ελληνική Δημοκρατία εκπληρώνει, σήμερα, το ελάχιστο θεσμικό της χρέος απέναντι στους συμπατριώτες μας, τιςΕλληνίδες και τους Έλληνες της Μικράς Ασίας, που σφαγιάσθηκαν, εκτελέσθηκαν και εκτοπίστηκαν από το τουρκικό κράτος. Η ιερή τους μνήμη είναι πάντα ζωντανή. Τους σκεπτόμαστε και προσευχόμαστε για αυτούς.»

Δεν ξεχνούμε, επίσης, ότι οι γενοκτονίες, που διαπράχθηκαν από το τουρκικό κράτος και τον Μουσταφά Κεμάλ εις βάρος των Ελλήνων της Ανατολής, των Αρμενίων και των Ασσυρίων, συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τα οποία η Τουρκία οφείλει να αναγνωρίσει και να καταδικάσει.»

Τα ανωτέρω δήλωσε ο αν. Γεν. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, για την Ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας,από το Λιβάδι Ελασσόνας, όπου παρευρέθηκε στο μνημόσυνο και τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του εθνικού μας ήρωα Γεωργάκη Ολύμπιου, προσθέτοντας:

«Συγχρόνως, την ίδια μέρα, το Λιβάδι και η Ελασσόνα, τόποι με τεράστια προσφορά στην Πατρίδα και την Ορθοδοξία,τιμούν τον Γεωργάκη Ολύμπιο, τον εθνικό μας ήρωα, γέννημα-θρέμμα Λιβαδιώτη, που συγκαταλέγεται στο πάνθεονεκείνων που αγωνίστηκαν και προσέφεραν τη ζωή τους κατά τον ξεσηκωμό του Γένους απέναντι στον οθωμανικό ζυγό.

Ο αγώνας του Γεωργάκη Ολύμπιου συνιστά πρότυπο ανιδιοτέλειας και στρατηγικής σκέψης, διότιπολέμησε, αγκαλιάζονταςόλους τους καταδυναστευμένους ορθοδόξους των Βαλκανίων, προκειμένου να αποτινάξει την Τουρκοκρατία.

Πλησιάζοντας τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση και τα 100 μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, επισημαίνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι, εφόσον οι γείτονές μας επιθυμούν, πράγματι, να ακολουθήσουν την ευρωπαϊκή οδό και να ασπαστούν τις αρχές και τις αξίες της ενωμένης Ευρώπης, πρέπει να αποδεχτούν, προηγουμένως, την ιστορική πραγματικότητα και να εναρμονιστούν με τη διεθνή έννομη τάξη και οργάνωση.

Έως τότε, κάθε παραβατική συμπεριφορά και αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας μας θα απαντώνται άμεσα. Είμαστε υπερήφανοι για τον πατριωτισμό μας!».