- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην έκθεση Τουρισμού TourNatur

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής που υλοποιεί, συμμετείχε στην μεγαλύτερη έκθεση κοινού “TourNatur” στο Ντίσελντορφ, για ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού από 6 έως 8 Σεπτεμβρίου ως συνεκθέτης του ΕΟΤ.

Η συγκεκριμένη έκθεση έχει καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη έκθεση στον τομέα του Περιπατητικού και Φυσιολατρικού Τουρισμού στη Γερμανία και προσελκύει επισκέπτες που αναζητούν νέες εναλλακτικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, οι οποίες συνδυάζουν διακοπές με δραστηριότητες στη φύση.

Σκοπός της συμμετοχής ήταν η ανάδειξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας ως προορισμού για Περιπατητικό Τουρισμό, που αποτελεί μια μορφή τουρισμού ιδιαίτερα δημοφιλή στους Γερμανούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας στους δύο Γερμανούς δηλώνουν ότι ασχολούνται με την πεζοπορία, ενώ σύμφωνα με έρευνες περισσότερο από το 52% των Γερμανών συμμετέχουν σε οργανωμένους περιπάτους στους προορισμούς των διακοπών τους.

Στην ελληνική συμμετοχή πήραν μέρος οι Περιφέρειες Θεσσαλίας, Ηπείρου, Κεντρικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδος, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο των στοχευμένων προσπαθειών που καταβάλλει για την προώθηση των εναλλακτικών-ειδικών μορφών τουρισμού, οι οποίες παρουσιάζουν διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση στη γερμανική αγορά, συμμετείχε ενεργά στη φετινή διοργάνωση, ενώ συνεργάστηκε και με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για την προώθηση του Ολύμπου ως κοινού τουριστικού προορισμού των δύο περιοχών.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης έγινε παρουσίαση των τουριστικών προορισμών της Θεσσαλίας, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης, από εκπρόσωπο της Ένωσης Ξενοδόχων Λάρισας και Μαγνησίας, όπου παρουσιάστηκαν οι διαδρομές, τα μονοπάτια, καθώς και όλες οι εναλλακτικές μορφές του τουρισμού.

Την θεσσαλική αποστολή πλαισίωσαν επιχειρηματίες της Θεσσαλίας που δραστηριοποιούνται στο τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με Γερμανούς τουριστικούς πράκτορες, προβάλλοντας έτσι τις επιχειρήσεις τους μέσα από πακέτα διακοπών που συνδυάζουν μοναδικές δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού με τις ανεπανάληπτες φυσικές ομορφιές της περιοχής μας.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφθηκε πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλίας, το οποίο παρέχει μοναδικές δυνατότητες στον τουρίστα που ενδιαφέρεται για τον τουρισμό βουνού, όπως εξαιρετικά μονοπάτια για πεζοπορία στον Όλυμπο, το Πήλιο, στις ορεινές περιοχές Καρδίτσας και Τρικάλων, αλλά και ορειβασία, αναρρίχηση, ποδηλασία βουνού, κατάβαση φαραγγιού, καγιάκ, σκι και πολλές άλλες εναλλακτικές δραστηριότητες στη φύση.

Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με την Ομοσπονδία Συλλόγων Περιπατητικού Τουρισμού Γερμανίας, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Περιπατητικού Τουρισμού, Περιπατητικούς συλλόγους, το Σύλλογο Θεσσαλών Γερμανίας, Ταξιδιωτικά γραφεία εξειδικευμένα και ΜΜΕ, καθώς και κοινό που ενδιαφέρεται για οργανωμένα μονοπάτια με σήμανση και για camping που υποδέχονται αυτοκινούμενα.

Πολύτιμη ήταν και η συμβολή της διευθύντριας του γραφείου ΕΟΤ στη Γερμανία κας Βίκυ Στούμπου και της Προξένου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας κας Μαρίας Παπακωνσταντίνου, για τις δυνατότητες προώθησης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρει η Θεσσαλία στη γερμανική αγορά.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν η Διευθύντρια Τουρισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού κα Ελένη Κατσαρού και η Προϊσταμένη Τουρισμού & Πολιτισμού Π.Ε. Λάρισας κα Αικατερίνη Γκέτσιου.

Η δυναμική συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση εναλλακτικού τουρισμού της Γερμανίας TourNatur αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία, να καθιερωθεί η Θεσσαλία στη συνείδηση του Γερμανού αλλά και του Ευρωπαίου τουρίστα ως μοναδικός προορισμός, προσελκύοντας επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην επέκταση της τουριστικής περιόδου.