- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Με αισιοδοξία ξεκινά η νέα σχολική χρονιά!

«Φέτος η σχολική χρονιά ξεκινά με ιδιαίτερη αισιοδοξία, καθώς από τη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν τεθεί οι κατευθυντήριες γραμμές για μια παιδεία της αξιοκρατίας, της επιβράβευσης της αριστείας, της ανάδειξης των εθνικών μας αξιών, που, δυστυχώς, ταλαιπωρήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από ιδεοληπτικές εμμονές». Τα παραπάνω τονίζει ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Ο Θεσσαλός πολιτικός -που λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στον αγιασμό στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας, όπου είχε προσκληθεί- εύχεται «σε όλους τους μαθητές μας, σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, καλή πρόοδο και επιτυχίες στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν τη γνώση αλλά και να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους. Ας έχουν πάντα στον νου τους ότι τώρα τίθενται τα θεμέλια για την μετέπειτα εξέλιξη της ζωής τους. Όσο αυτά είναι ισχυρότερα σήμερα, τόσο ψηλότερα μπορούν να ανέβουν αύριο ως ενήλικοι.

Οι ευχές μου, βεβαίως, απευθύνονται και στους εκπαιδευτικούς, που έχουν αναλάβει αυτό το βαρύ και υπεύθυνο λειτούργημα της διαπαιδαγώγησης των μαθητών, αλλά και στους γονείς, που πρέπει να βρίσκονται στο πλάι των παιδιών τους σε αυτή την συναρπαστική διαδρομή.

Είμαι βέβαιος ότι, σταδιακά, με τη συμβολή όλων, θα δούμε το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης για όλους τους μαθητές να ανέρχεται στο επίπεδο που επιθυμούμε και αξίζουμε».