- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Δυναμική παρουσία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των τριήμερων εκδηλώσεων για θέματα ενέργειας βρέθηκε η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ, η οποία απέσπασε τα συγχαρητήρια του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Χατζηδάκη, για το στρατηγικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη της αλλά και την άρτια οργανωτική της λειτουργία και τα εύρωστα αποτελέσματα που συναρτώνται μιας στοχευμένης στρατηγικής πολιτικής.

Αναλυτικότερα:

 Συμμετοχή στο Southeast Europe Energy Forum 2019

Δυναμικό παρόν έδωσε η ΕΔΑ ΘΕΣΣ στο Southeast Europe Energy Forum 2019 που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή, υπό τη διοργάνωση του Ελληνο – Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου και της Ελληνικής Δεξαμενής Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία. Το συνέδριο χαιρέτησαν ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Κωστής Χατζηδάκης,oΥφυπουργός Ενέργειας & Περιβάλλοντος, κ. Γεράσιμος Θωμάς, ο Αμερικανός Πρέσβης, κ. Τζέφρι Πάιατ, ο Πρέσβης της Ιταλίας, κ. Ε. LuigiMarras και παρευρέθηκε πλήθος εκπροσώπων της ελληνικής αγοράς ενέργειας.

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων για τη στρατηγική ανάπτυξη της Εταιρείας, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της εισήγησης του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ενώ στον πυρήνα της παρουσίασης του βρέθηκε το επενδυτικό πρόγραμμα της επόμενης 5ετίας, όπου ο κ. Μπακούρας δήλωσε ότι το σταθερό νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο αποτελεί κίνητρο ανάπτυξης και προσέλκυσης επενδύσεων για τη χώρα.

Ο Υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος στις εγκαταστάσεις της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Επίσκεψη στον πρότυπο Σταθμό Αποσυμπίεσης φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στη Χαλάστρα, του Δήμου Δέλτα πραγματοποίησε το Σάββατο ο Υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Γεράσιμος Θωμάς.

Ο Υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την αδιάλειπτη τροφοδοσία φυσικού αερίου που διασφαλίζεται με την τήρηση των τεχνικών προδιαγραφών και των απαιτήσεων σχεδιασμού, λειτουργίας και συντήρησης δικτύου, επιτυγχάνοντας υψηλούς στόχους απόδοσης στη δραστηριότητα διανομής. Εντυπωσιασμένος από την καινοτόμο δράση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την τροφοδότηση των απομακρυσμένων περιοχών με την Τεχνολογία CNG, αναγνώρισε τη συμβολή της Εταιρείας τόσο στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών όσο και στις προοπτικές που ανοίγονται για τη βιομηχανία και την εμπορική χρήση. Όπως επισημάνθηκε, είναι καταλυτικός ο ρόλος της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στη διεύρυνση του ενεργειακού χάρτη της χώρας.

Τα εγκαίνια της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στην 84η ΔΕΘ

Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ενέργειας παρευρέθηκε στα εγκαίνια του περιπτέρου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ την Κυριακή στην 84η ΔΕΘ.

Το εναρκτήριο λάκτισμα των εγκαινίων έδωσε Υπουργός Ενέργειας & Περιβάλλοντος, κ. Κωστής Χατζηδάκης, συγχαίροντας την Εταιρεία για την ανάληψη πρωτοβουλιών που δημιούργησαν κομβικούς άξονες στον κλάδο της ενέργειας στην χώρα και συνετέλεσαν στην ωρίμανση της ενεργειακής αγοράς. Με μια χρηστή διοίκηση, εξασφαλίζοντας υγιείς συνθήκες εργασιακού περιβάλλοντος και διαθέτοντας υψηλή τεχνογνωσία, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ στηρίζει την οικονομία και τους καταναλωτές, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και εφαρμόζοντας τα χαμηλότερα τιμολόγια διανομής στην Ελλάδα. Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η Εταιρεία φροντίζει έμπρακτα το περιβάλλον, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση των εκπομπών ρυπογόνων ουσιών.

Ο κ. Μπακούρας, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και δήλωσε την πρόθεση της Εταιρείας να συνεχιστούν οι επενδύσεις με αμείωτο ρυθμό. Ειδικότερα, τόνισε ότι για την επόμενη 5ετία οι επενδύσεις αναμένεται να αγγίξουν τα 100εκ. €. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης, καθώς η μείωση του συντελεστή κερδών και του συντελεστή μερίσματος ενισχύει το επενδυτικό πλάνο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Με την παρουσία τους τίμησαν τα εγκαίνια ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Γεράσιμος Θωμάς και ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος και συνεχάρη τον Γενικό Διευθυντή για τη συνεισφορά της Εταιρείας στις τοπικές κοινωνίες των περιοχών της Αδείας της.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς παρευρέθηκε το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της Εταιρείας, πλήθος εκπροσώπων πολιτικής ηγεσίας ενεργειακών θεμάτων, αρχών, φορέων, σωμάτων ασφαλείας, εκπροσώπων του επαγγελματικού και τεχνικού κόσμου, μελών του διπλωματικού σώματος, παλαιμάχων αθλητών αλλά και πολιτών.

Η Εταιρεία, εισπράττει για ακόμη μια φορά την εμπιστοσύνη του κόσμου, παραμένει σταθερή στις αξίες της και συνεπής στις δεσμεύσεις της.