- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Εγγραφές στο Μουσικό Σύλλογο Ελασσόνας

Για τέταρτη χρονιά συνεχίζει την επιτυχημένη παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής αλλά και της χώρας ο Μουσικός Σύλλογος «musicArte» Ελασσόνας στις δραστηριότητες  του οποίου εντάσσεται κάθε μορφή καλλιτεχνικής δημιουργίας με πυρήνα τη μουσική τέχνη που εξυπηρετεί τις ανάγκες των μελών του στοχεύοντας τόσο στην δημιουργική ψυχαγωγία τους, όσο και στην συστηματική ανάπτυξη και καλλιέργεια των μουσικών ικανοτήτων τους.

Πυρήνας των δραστηριοτήτων είναι τα τρία χορωδιακά σύνολα, τα οποία αριθμούν περίπου εκατό (100) χορωδούς (Μικτή Χορωδία ενηλίκων, Παιδική – Νεανική χορωδία musicArte και προπαρασκευαστικό τμήμα μικρών χορωδών) και έχουν να επιδείξουν πολύ πλούσια δραστηριότητα καθώς έχουν στο ενεργητικό τους πολλές συναυλίες σε ολόκληρη την επικράτεια και το εξωτερικό, αποσπώντας ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για την απόδοσή τους.

Νέες εγγραφές μικρών και μεγάλων χορωδών στα σύνολα γίνονται μετά από ακρόαση (δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις).

Και τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσουν ατομικά και ομαδικάεργαστήρια εκμάθησης μουσικών οργάνων (κλασικών, μοντέρνων και παραδοσιακών) σε συνδυασμό με υποχρεωτικά και ανώτερα θεωρητικά της μουσικής καθώς επίσης τμήμα babymusic, μουσικού νηπιαγωγείου και μουσικής προπαιδείας, μονωδίας-λυρικού και μοντέρνου τραγουδιού, ορθοφωνίας, προετοιμασίας για τα μουσικά τμήματα των ΑΕΙ. κ.α.Τα μέλη του συλλόγου  έχουν τη δυνατότητα – σε συνεργασία με υψηλού επιπέδου και κύρους ωδεία της ευρύτερης περιοχής – να ολοκληρώσουν κύκλους σπουδών αποκτώντας αναγνωρισμένο από το κράτος τίτλο (πτυχίο ή δίπλωμα).

Αξιοσημείωτο είναι ότιπαρόλο το σύντομο χρόνο από την ίδρυση του συλλόγου, ήδη αρκετοίσπουδαστές του συλλόγουπέτυχαν να εισαχθούν με πολύ καλή σειρά σεμουσικά τμήματαπανεπιστημίων της χώραςκαι μευψηλή βαθμολογία στα ειδικά μαθήματα των πανελληνίων εξετάσεων καθώς επίσης και να αποκτήσουν πτυχία ανωτέρων θεωρητικών.

Την επιμέλεια των εργαστηρίων έχουν καταξιωμένοι σολίστες καθηγητές, μουσικολόγοι-παιδαγωγοί με μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία καικαλλιτεχνική δραστηριότητα.

Πληροφορίες – εγγραφές νέων μελών καθημερινά 18:30 – 20:30 στις εγκαταστάσεις του συλλόγου 1ης Μεραρχίας 38 και στα τηλ. 6977144909, 6973450912 και 2493023058.