Κέλλας: Η οδική ασφάλεια δεν επιδέχεται κομματικές αντιπαραθέσεις


Tags |

«Είναι ασύλληπτο να βγαίνει κανείς βόλτα με το παιδί και το εγγόνι του και να μην γυρίζουν ποτέ στο σπίτι, επειδή κάποιος ασυνείδητος αποφάσισε να παραστήσει τον οδηγό αγώνων.

Είναι αδιανόητο και εγκληματικό να οδηγεί κανείς μεθυσμένος, όπως είναι απαράδεκτο να βγάζει τα προσωπικά απωθημένα και τον εγωισμό του στην άσφαλτο, χωρίς να δεικνύεται σεβασμός απέναντι στον νόμο και πάνω απ’ όλα στην ανθρώπινη ζωή.»

Τα παραπάνω επεσήμανε, μεταξύ άλλων, κατά την ομιλία του, στην πρώτη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, ο Πρόεδρός της και αν. Γεν. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, προσθέτοντας:

«Με μόνο γνώμονα την προστασία της ζωής, θα εργαστούμε, προκειμένου να εισφέρουμε στο έργο των αρμόδιων Υπουργείων και να συμβάλουμε καταλυτικά στο μεγάλο εγχείρημα της Κυβέρνησης, που δεν αφορά μόνο την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας αλλά την αλλαγή νοοτροπιών, τη βελτίωση συμπεριφορών και την ενίσχυση της οδικής συνείδησης.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει θέσει την οδική ασφάλεια ως μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες του κυβερνητικού προγραμματισμού και έχει προβλέψει την ισχυροποίηση της λειτουργίας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας».

Ο Λαρισαίος πολιτικός ανέπτυξε τους βασικούς άξονες του έργου της Επιτροπής ως ακολούθως:

«Θαεστιάσουμε στην εκπαίδευση για την οδική ασφάλεια και την κοινωνική συμπεριφορά, ενώ θα εξετάσουμε τη δυνατότητα συνδιοργάνωσης ημερίδων και επισκέψεων των σχολείων σε πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής υπό την αιγίδα των Περιφερειών και των Δήμων.

Αφενός μεν, θα εξετάσουμε την αναθεώρηση του Κ.Ο.Κ. και την αυστηροποίηση των ποινών σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως στην εγκατάλειψη θυμάτων, την κατ’ εξακολούθηση παραβατικότητα, την οδήγηση και την πρόκληση ατυχήματος σε κατάσταση μέθης, την υπερβολική ταχύτητα και δη σε κατοικημένες περιοχές, την οδήγηση δικύκλων ανάποδα σε μονόδρομο κ.α.Αφετέρου, θα αναζητήσουμε αποτελεσματικότερους και πιο σύγχρονους τρόπους αστυνόμευσης των δρόμων.

Προέχει ηαναβάθμιση των οδικών δικτύων και υποδομών σε όλη την επικράτεια: Όχι μόνο οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι, αλλά τα επαρχιακά δίκτυα και περιοχές εντός αστικού ιστού. Επιπλέον, θα αναζητήσουμετρόπους για την αμεσότερη βοήθεια και στήριξη του κράτους στους παθόντες και τη διευκόλυνση των θεραπειών καθώς και την ενίσχυση των μονάδων υγείας σε όλη τη χώρα».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, αφού σημείωσε ότι έχει ως στόχο «την κατάθεση προτάσεων στον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς και την αλληλεπίδραση με την Κυβέρνηση για την υλοποίηση των αντίστοιχων δημοσίων πολιτικών», έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας:

«Θέλω να συμμετάσχετε ενεργά και να συμβάλετε στο έργο της Επιτροπής μας, που μόνο κομματικές αντιπαραθέσεις δεν επιδέχεται, διότι αφορά αποκλειστικά και μόνο ανθρώπινες ζωές. Των παιδιών  μας, των εγγονών μας, των γονιών μας και τις δικές μας».